reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

tak wiem, byłam ciekawa czy to tylko ja tak...

Pianistka, jaką masz najdłuższą przerwę w karmieniu - ile godzin? Bo ja tak w tygodniu to chyba najdłużej 4 godziny, w weekend może się zdarzyć trochę dłużej jak dużo się dzieje i mała jest zaabsorbowana, ale jak jestem sama to marudzi i muszę dać..

U mnie tez roznie bywa, mala je w c. nocy kilka razy (czasem dwa a czasem co 2 h), a w dzien ok. 7 przed wstaniem z lozka, ok. 11 jak zasypia na drzemke, jak zje jakis obiadek to potem dopiero ok. 17-18 jak zasypia na druga drzemke, a jak nie zje obiadku w ogole to ok. 14 przed spacerem. Potem znow na noc jak zasypia m. 21 a 23. Sa to wiec rozne przerwy, kilkugodzinne.
Mysle, ze to nie ma znaczenia jak czesto karmisz. Powinnas sie cieszyc jesli jeszcze nie dostalas:) hehe.

reklama
Ja :) a przerwa najdluzsza bywa ze i 8h ale to rzadko, czesciej 4-5h, albo 2 lub 1... takiesmy nieunormowane z tym cyckaniem :/

Mysle,ze wiekszosc z nas nieunormowana:) Karmimy na zadanie, dzieciaki jedza raz mniej raz wiecej, czesciej lub rzadziej, dlatego tez ciezko wprowadzic stale pory posilkow. My raz obiadek jemy o 14 a raz o 17. Jak nie zje wczesniej nic to probuje dac pozniej itd. Ale za kilka m-cy bedziemy szly rowno:) hehe

U mnie masakra, mala ma od przedwczoraj dwa zeby (dopiero wychodza ale ostro wystaja z dziasel) i zaczyna mnie podgryzac. Je ladnie, nic nie czuje, ale jak sie potem zaczyna bawic pustym cyckiem zeby zasnac i wydziwia, to specjalnie zaczyna pilowac. Ja w krzyk a ona sie smieje. I jak jej pokazac ze to boli?

zabrać, zrobić smutna mine i powiedziec twardym głosem : nonono. A potem oddać. Powtarzac wiele razy ;-)
Moja Ela jak miala 1,5 roku to sama sobie robila "nonono" jak mnie przygryzla, wiec nie jest to chyba najlepsza metoda :-D

zabrać, zrobić smutna mine i powiedziec twardym głosem : nonono. A potem oddać. Powtarzac wiele razy ;-)
Moja Ela jak miala 1,5 roku to sama sobie robila "nonono" jak mnie przygryzla, wiec nie jest to chyba najlepsza metoda :-D

Heheh :-)

U nas z zębami dziwnie, ale na zdrowiu napiszę.

Co do @ dostałam pierwszą równo 3 miesiące po porodzie, drugą 6 tyg później,a potem już regularnie do dziś.
Ale słyszałam też o przypadkach jednej @ a druga dopiero po roku.

Co do cyców. To ja mleczka mam już baaaardzo mało. Wieczorem musi już być butla bo inaczej może wisieć na jednej i drugiej piersi na zmianę a i tak się nie naje. Jedyny moment gdzie czuć że naprawdę dużo leci to po pracy....

Ostatnia edycja:
Heheh :-)

Co do cyców. To ja mleczka mam już baaaardzo mało. Wieczorem musi już być butla bo inaczej może wisieć na jednej i drugiej piersi na zmianę a i tak się nie naje. Jedyny moment gdzie czuć że naprawdę dużo leci to po pracy....

o widzisz...a ja mam właśnie teraz bardzo dużo pokarmu, dużo więcej niż przez pierwsze miesiące. Właściwie za każdym razem jak mała zjada to leje się strumień, a jak przez 3 godziny nie zje to mam twarde piersi.

reklama
wyczytałam gdzieś, że przy okresie zmienia się smak mleka, a że niestety nadszedł czas i na mnie ;-), to miałam wiieeelką nadzieję, ze mała powie cycom stanowcze Nie, niestety, chyba będę musiała posmarować bufety musztardą hahahahhaah

Do góry