reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

reklama
wlasnie,ze dupa!!!
TT mi nie sciaga. sciagnal z wielkim trudem z 20ml. po bliskiej i uwaznej obserwacji moj doszedl do wniosku,ze..... mam za dlugie sutki i w TT nie moga sie wyciagnac do konca,zeby mleko polecialo!!!
znacie kogos, kto nie byl w stanie sciagnac mleka laktatorem, chociaz piersi pelne?
dalej jestem bez laktatora.

BanAna a może spróbuj najpierw trochę "ręcznie" ściągnąć ? Bo ten Avent to miał ęa nakładkę masującą, nie wiem jak TT - ja laktatorem właśnie Aventu ściągałam dosłownie parę razy tylko, ale bez nakładki nic nie szło. Jakoś tak u mnie jest że najpierw trzeba trochę pociągnąc prawie, że na sucho i wtedy bardzo marnie leci, ale potem całe strumienie i fontanny :)

wlasnie sciagnelam recznie. recznie leca fontanny, tylko rece mnie strasznie bola, a tt sciagnelam 40 ml a pozniej juz nic, chociaz z piersi doslownie kapalo...

wlasnie,ze dupa!!!
TT mi nie sciaga. sciagnal z wielkim trudem z 20ml. po bliskiej i uwaznej obserwacji moj doszedl do wniosku,ze..... mam za dlugie sutki i w TT nie moga sie wyciagnac do konca,zeby mleko polecialo!!!
znacie kogos, kto nie byl w stanie sciagnac mleka laktatorem, chociaz piersi pelne?
dalej jestem bez laktatora.
ja tak mam z medelą. Ledwo ściagam 20-40 ml, a aventem 150. Kiedys miałam TT i nie narzekałam, wolałam niż medele

ciekawi mnie, dlaczego tak jest...

doszlam do wniosku,ze najszybciej chyba sciagam recznie, chociaz avent ten niezle dawal rade. ale rece bola masakrycznie.

kupilam aventa na ebayu, zanim przyjdzie chyba pomecze sie recznie.chlopa zatrudnie, on bardzo chetny, proponowal juz kilka razy :)

a czemu?
pisalam juz wiele razy,ze modyfikowanego nie wezmie, a stalych pokarmow je za malo,zeby sie najesc, wiec nie mam wyjscia.

moglabym kupic dzis nowy aventu, ale troche za drogo dla mnie, tym bardziej,ze chce karmic jeszcze jakies 4 mies,ale powoli ograniczajac tylko do nocnych karmien. poza tym pierwszego do pracy i boje sie,ze moge pokarm stracic.

Dlaczego podziwiam? Że dajesz radę sciągać! I to ręcznie!

A wogóle czemu ściągasz bo mi umknęło? Cycka nie chce? Tylko butlę?

reklama
Banana a może po woli przyzwyczajaj córeczkę do modyfikowanego np. mieszając go z cycowym mleczkiem. Oczywiście mleczko cycowe najlepsze, więc jak dałaś radę tyle czasu karm karm swoje maleństwo ;D

Do góry