reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

a no jaoś się przekonał. Je właściwie po troszku (od 40 do 100 ml na posilek0 ale jakoś mu wystarcza. Jedne warunek - cokolwiek by to nie bylo musi być pół na pol z bananem czyli np spagetti z bananem

Ja to karmienie do sierpnia to tylko ze względu na pracę ustaliłam. Gdyby zechciał raz dziennie butlę wciagnąć to bym dlużej niż do roku karmiła (chyba :D) z reszta zobaczymy jeszcze jak będzie
lepszy banan niz dynia :-)
ja zapachu dnyni nie trawie i nie kupuje juz takich obiadkow
a gdzie do pracy?
amelka bedzie z tata :) wracam tylko na dwa dni w tyg, piatki i niedziele. mleko sma

kilolek, wysylaj :))))

no na poczatek super dwa dni na oswojenie cyckow :-D

My sie cyckujemy raz dziennie nad ranem i to ostatnio wiecej z lewego cyca bo z prawego kapie i sie zastanawiam jak dlugo jescze. Sensu sciagania w dzien nie ma bo narobie sobie mleka i roboty a maly i tak pije tylko raz 5 minut.

reklama
amelka bedzie z tata :) wracam tylko na dwa dni w tyg, piatki i niedziele. mleko sma
kilolek, wysylaj :))))

Acha, to spoko. Ja zostaje w domu do pazdziernika az mala nie skonczy roczku, potem do jakiejs nowej pracy a moja mama przyjedzie sie zajac Marysia na kolejny rok, przynajmniej taki jest plan:) ale ja nie moge wrocic na dwa dni, dlatego jak juz pojde do pracy to na caly etat.

U nas wczoraj nic nie poszlo, ani mleko, ani kaszka, mala nie tyka nic poza cycem wieczorem, cholera mala cwana. Bedzie ciezko...

lepszy banan niz dynia :-)
ja zapachu dnyni nie trawie i nie kupuje juz takich obiadkow
a gdzie do pracy?

no na poczatek super dwa dni na oswojenie cyckow :-D

My sie cyckujemy raz dziennie nad ranem i to ostatnio wiecej z lewego cyca bo z prawego kapie i sie zastanawiam jak dlugo jescze. Sensu sciagania w dzien nie ma bo narobie sobie mleka i roboty a maly i tak pije tylko raz 5 minut.
do podstawowki teoretycznie. 1 klasa, ale miejsca w szkole brak i będzie przyystosowana 1 sala z przedszkola. Tzn będzie przystosowana jak ją sobie przystsuję. Cały zeszly tydzien spędziłam na wybieraniu mebli, tabli, dywanów, map globusów i Bóg wie jeszcze czego, a i tak na pewno okaże się, ze polowy rzeczy nie mamy. Najbardziej mnei wkurza,z e ja w tym przedszkolu będę sama bez przerw, nie ma jak dzieciaków na jakiś korytarz wypuścić czy cos takiego, a kurcze gdzie higiena pracy? Mi tez się należy przerwa na kawę nie mówiąc już o cycu

do podstawowki teoretycznie. 1 klasa, ale miejsca w szkole brak i będzie przyystosowana 1 sala z przedszkola. Tzn będzie przystosowana jak ją sobie przystsuję. Cały zeszly tydzien spędziłam na wybieraniu mebli, tabli, dywanów, map globusów i Bóg wie jeszcze czego, a i tak na pewno okaże się, ze polowy rzeczy nie mamy. Najbardziej mnei wkurza,z e ja w tym przedszkolu będę sama bez przerw, nie ma jak dzieciaków na jakiś korytarz wypuścić czy cos takiego, a kurcze gdzie higiena pracy? Mi tez się należy przerwa na kawę nie mówiąc już o cycu

no to faktycznie do bani tak samemu na wygnaniu nie ma do kogo geby otworzyc. No ale przerwy na karmienie ci dadza???? moze wczesniej konczyc albo pozniej zaczynac, niech religie w tym czasie zrobia

U nas niestety cyc tylko do picia, raczej nie do jedzenia. Cyckiem nie najada się absolutnie. Czuję że niedługo będzie tylko cyc jako dawka przytulasków a nie do jedzenia...

U nas niestety cyc tylko do picia, raczej nie do jedzenia. Cyckiem nie najada się absolutnie. Czuję że niedługo będzie tylko cyc jako dawka przytulasków a nie do jedzenia...

A co je poza cycem, oprocz obiadow? Co dajesz na sniadania? U mnie tez raczej popija, bo bardzo krotko, ale malo co je poza cycem- obiadku maly sloiczek to max, jeden deserek dziennie (125ml) i poza tym tylko chrupki, niestety. A wprowadzanie mleka nastepnego idzie nam kiepsko, bo mala go nie toleruje w zadnej postaci i jak wezmie lyka to sie krzywi jakby ocet pila, a to takie slodkie, nie wiem czemu...cyca za to kocha najbardziej na swiecie:)

Ja pracuje już ponad miesiąc i już nam się wszystko z karmieniem świetnie poukładało a bałam się że będzie dramat.
Maly do dziś nie mial w ustach modyfikowanego nawet nie próbowałam go nakłaniać butelki też nie ruszy ani żadnego kapka,niekapka i innych wynalazków. Pije tylko ze zwyklego kubka moje mleczko.
Dziewczyny cyc uratował moje dziecko przed szpitalem taka straszna rota u nas panuje że dzieciaki hurtem do szpitala trafiają bo nic nie jedzą nie piją mój mały tak samo, tylko cyckowe konsyumował bez protestów i dzieki temu się nie odwodnił i mogliśmy w domu przechorować (szwagierka już 2 tydzień z córeczką leży w szpitalu) .
Tak że ja zamierzam karmić dopóki maly będzie sobie tego życzył bo mi to żadnych problemow nie stwarza a korzyści ogromne !!!

Ja pracuje już ponad miesiąc i już nam się wszystko z karmieniem świetnie poukładało a bałam się że będzie dramat.
Maly do dziś nie mial w ustach modyfikowanego nawet nie próbowałam go nakłaniać butelki też nie ruszy ani żadnego kapka,niekapka i innych wynalazków. Pije tylko ze zwyklego kubka moje mleczko.
Dziewczyny cyc uratował moje dziecko przed szpitalem taka straszna rota u nas panuje że dzieciaki hurtem do szpitala trafiają bo nic nie jedzą nie piją mój mały tak samo, tylko cyckowe konsyumował bez protestów i dzieki temu się nie odwodnił i mogliśmy w domu przechorować (szwagierka już 2 tydzień z córeczką leży w szpitalu) .
Tak że ja zamierzam karmić dopóki maly będzie sobie tego życzył bo mi to żadnych problemow nie stwarza a korzyści ogromne !!!

No to super, moja tez dzieki mojemu mleku ominela angine, ktora ja przechodzilam jak miala 2 m-ce i teraz ospe, z ktora miala kontakt w Polsce, zalet nie da sie wyliczyc:) no i super, ze masz tyle mleka, ja nie mam zapasow, a sciagnac tez juz nie ma z czego wiecniestety, jestem zmuszona probowac z mlekiem w proszku. Idzie nam beznadziejnie jak pisalam wyzej, ale poczekamy, zobaczymy:)

A co je poza cycem, oprocz obiadow? Co dajesz na sniadania? U mnie tez raczej popija, bo bardzo krotko, ale malo co je poza cycem- obiadku maly sloiczek to max, jeden deserek dziennie (125ml) i poza tym tylko chrupki, niestety. A wprowadzanie mleka nastepnego idzie nam kiepsko, bo mala go nie toleruje w zadnej postaci i jak wezmie lyka to sie krzywi jakby ocet pila, a to takie slodkie, nie wiem czemu...cyca za to kocha najbardziej na swiecie:)

Ooo nie, to moja pochłania ogromne ilości jedzenia. Az mnie martwi ostatnio. Ileż to jeść można:szok:

To tak jak ja:-)

Któraś z Was chyba ostatnio pisała że chce przejść na butlę dla własnej wygody. Nie rozumiem:confused:Dla mnie nie ma nic wygodniejszego niż cycuś:tak:

reklama
wiesz, co? ja troche rozumiem, bo ja np nie mogę się od dziecka oddaliś na dlużej jak 1,5 godziny - licząc, ze do miasta mam 45 minut pieszo w jjedną stronę to nawet zakupów nie mam jak zrobić. Taka butelcczyna czasem by bardzo poomogła.
A dzisiaj to już myslałam,z e oszaleję, ponieważ ten mały gad nie pije nic poza cucem to musialam cąły dzień cyckiem swiecić, bo w tej duchocie co 10 minut pociagał :((
Daję mu wodę w butelce ale tylko gryzie smoka i wyciska sobie wodę na brzuuszek.

Do góry