reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

No to w takim przypadku tak.
Ja to chyba mam ten luksus że Asia bez cycka i cały dzień by przeżyła. I z kapka popije i z butli z dzióbkiem.

reklama
Hej :) trochę mnie nie było bo byliśmy parę dniu rodziców/teściów.

Alicja cyca nadal uwielbia, chociaż wodę umie już pić z kapka, więc w razie czego z pragnienia by nie umarła. Ale dla niej cyc to jest jedyny uspokajacz jak jest ze mną sama i tego mam już trochę dość, bo po spacerze i obiadku co godzinę muszę się z nią kłaść i dawać cyca tak jęczy i marudzi. Wymyślam jej gry i zabawy, ale w tym upale noszenie jej na rękach pomieszkaniu kończy się strumieniami potu, więc długo taknie daję rady...

No a innego jedzonka to podobnie jak Pianistka - mały słoiczek owoców na 2 raty, obiadku max jeden mały słoiczek i czasem parę chrupek.

Agrafka może tak mało je dlatego że cyckiem się opija? A wcale jeść cyca nie chce a poprzytulać trochę lub woda by ją zaspokoiła?
Co do zabaw w upale - nalej do wanny/baseniku/miski wody i włóż tam małą. Ja robię to często jak tylko widzę że zaczyna marudzić i dziecko ma zajęcie na 15 min i wychodzi z wody radosne i ochłodzone :-)

Jak juz pisałam zstało nam jedno w nocy karmienie :tak: powoli che je wycofac , ale dam sobie i małemu jeszcze troche przyjemnosci;-) pilismy do tej pory NAN 2 , ale mały zaczal ulewac . Teraz bebiko i jest bez problemu:tak:
a teraz juz pije z kapa wiec w ogole super

rozwalilam w odstepie 3 dni 2 laktatory reczne aventu :((((
odlamal mi sie kawalek, ktory stanowi podstawe dzwigni (naklada sie na to raczke). oba pekly dokladnie w tym samym miejscu. drugi rozpadl sie dzis o 20.30, a ze dzis niedziela, a amelka w dzien (od rana) tylko z butelki to mialam wielki problem. na szczeszcie kolezanka, ktora juz zakonczyla karmienie piersia, odstapila mi swoj TT. mam nadzieje, ze ten tak szybko sie nie rozpadnie...

rozwalilam w odstepie 3 dni 2 laktatory reczne aventu :((((
odlamal mi sie kawalek, ktory stanowi podstawe dzwigni (naklada sie na to raczke). oba pekly dokladnie w tym samym miejscu. drugi rozpadl sie dzis o 20.30, a ze dzis niedziela, a amelka w dzien (od rana) tylko z butelki to mialam wielki problem. na szczeszcie kolezanka, ktora juz zakonczyla karmienie piersia, odstapila mi swoj TT. mam nadzieje, ze ten tak szybko sie nie rozpadnie...
zdolna jestes :D albo za szybko pompujesz :D hehe elektryczny by sie przydal :D

Banana mój TT wytrzymał niejedno wiec i Twoj da rade;-)
wlasnie,ze dupa!!!
TT mi nie sciaga. sciagnal z wielkim trudem z 20ml. po bliskiej i uwaznej obserwacji moj doszedl do wniosku,ze..... mam za dlugie sutki i w TT nie moga sie wyciagnac do konca,zeby mleko polecialo!!!
znacie kogos, kto nie byl w stanie sciagnac mleka laktatorem, chociaz piersi pelne?
dalej jestem bez laktatora.

reklama
Do góry