reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

reklama
Widziałam ten filmik już wcześniej, hmm.....
Też nie skomentuję.

Ale tak "baj de łej" ;) jak długo zamierzacie karmić ? ja chyba mniej więcej do roku, chociaż zobaczymy co bedzie jak wyjdą górne zęby...

Ostatnio widziałam 2 babki które karmiły na placu zabaw dzieci tak na oko 1,5-2-letnie. Jedno byłomilutkie i grzeczniutkie, a drugie się na nią rzuciło i szarpało bluzkę,normalnie masakra.

My nadal cycujemy i zamierzam karmic do roku, ale po malu od teraz (9 m-cy) ograniczac, zeby dac sobie i malej wiecej czasu na odzwyczajenie:) mala ssie cyca nie tylko jak chce jesc czy pic, ale tez jak sie po prostu przebudzi, czasem chce sie tylko przytulic, uspokoic, czy zasnac (pewnie u niektorych z was tak samo)... od kilku dni sie czesto wybudza w nocy i spi niespokojnie, mysle ze m.in. dlatego, ze nie dojada, mleka mniej duzo niz kiedys a w dzien wszystko spija na biezaco tak, ze nie zdazy sie zebrac wieksza ilosc na noc:) je max. maly sloiczek na obiad i jeden sloiczek deserku, podgryza chrupeczkami i ciasteczkami a poza tym cyc tylko. Dzis kupilam mleko nastepne, zeby ja nauczyc pic z buteleczki i podawac na noc, zobaczymy kilka dni i jak nic nie pojdzie to poprobuje z kleikiem albo kaszka dawac lyzeczka na gesto. Docelowo chcialabym, zeby na noc pila mleko nastepne i dluzej i spokojniej spala, potem poprobujemy kaszki na sniadanie na tym samym mleku jak je polubi:) no a cyc by zostal w nocy na pobudki i w dzien na dojadanie...no i taki mamy plan hehe:)

Ostatnia edycja:
my też już powoli odchodzimy od piersi:tak:
tym bardziej że mała je tylko 3 posiłki cycowe....
reszta to normalne jedzonko bądź kaszki..
muszę zakupić bebiko:-)
poza tym 2 powód to gryzie strasznie...

u nas chyba koniec z karmieniem, jak małej wyjdą do końca górne jedynki. Już teraz je odczuwam (ma 2 górne dwójki, 2 dolne jedynki i przebiły się właśnie górne jedyneczki). Czasami jak płytko złapie brodawkę, to ojjjjjj nieźle potrafi mnie spiłować :-/

:szok::szok::szok:
[video=youtube;uHRyRCHuQ7g]http://www.youtube.com/watch?v=uHRyRCHuQ7g[/video]
widzialam ten film pare lat temu. Cąła rodzina porabana. Krzywdę tym dzieciom robi, bo po rysunkach widać, z eone już mają jakiś odchył na tym punkcie. No i mąz też moim zdaniem normalny nie jest, to już jakieś zboczenie.

Ja chciałam karmic do końca wakacji ale już sama nie wiem. Gdyby się tak dalo ze mlody by jadl raz butelke kiedy jestem w pracy) a innym razem cyc to bym karmila dłużej ale coś kiepsko to widzę. Najgorzej, ze my oboje nie jesteśmy na to gotowi, bo żebym chociaz ja była zdecydowana to pewnie łatwiej by bylo. Szkoda mi. Już teraz mi ciężkko jak zaząl nagle jeść po 3 posilki dziennie i nagle zamiast co 2 godziny to je co 5 a a laże za nim z cyckiem i zachęcam, z ę moze by zjadł... źle ze mną, chyba psychiatrze się trzeba pokłonić

A moja nie ma jeszcze zabkow, ale wiem, ze dlugo mi zajmie zanim zechce sie napic innego mleczka i wole zaczac teraz niz za dwa m-ce plakac:) Dzis mi wypila ok. 10 ml zaledwie i zaczela szarpac za bluzke po cyca, maz tez nic nie dal.... nic, bedziemy probowac jutro znow... hehe, pierwsze koty za ploty:)

reklama
no my od stycznia z butlą próbujemy i nic z tego dlatego wydaj m się, że tzreba pewnie będzie użyć drastycznych środków, a szkoda by było

Do góry