reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

dziewczynki wiem że jeszcze nie wszystkie urodziły i każda stara się jak może karmić piersią...:tak:
i mało jest osób które nie karmią właśnie tym sposobem a butelką...
ale chciałam przypomnieć tak dla formalności (nie żeby było coś nie tak)
w razie czego mamy jeszcze temat karmieniu innymi sposobami(butelką)...
https://www.babyboom.pl/forum/listopad-2009-f289/mleko-papki-i-kanapki-31165/ z którego również można korzystać i mam nadzieję że jeśli już któraś mam będzie w pełni karmić butlą nie zapomni o tym temacie....:tak:

reklama
Olica ciesz się, że Twoje dziecko wogóle chwyta pierś, może za jakiś czas zrobi się bardziej łakoma.Ja z lewej to już wogóle bez nakłądki ani rusz, z prawej najpierw nakłądka a czasami wyciagam ją i na siłę wsadzam samego suta, czasami uchwyci, ale ja najwięcej pokarmu mam spod pachą a w tej pozycji ani rusz bez nakłądki nie potrafię. Moje minimalne cycki nie pozwalają wykorzystać technik innych niż na siedząco, może nie potrafię. A właśnie powinnam karmić spod pachy bo tam jest zastuj. Dziś temperatura 39,5 teraz po apapie trochę spadła. Synek zjadł cycka ok. 14 i jeszcze śpi, może się najadł? Nawet beknął. Ale przez nakładkę nie pozbędę się zastojów. Dzis mąż bedzie mnie cyckał, Boże proszę, żeby potrafił i pomogło!!!!! Gdybym ja potrafiła przystawić byłabym najszczęśliwszą kobietą na świecie! W szpitalu Bielańskim wogóle nie miałam wsparcia, próbowały ale nie udało się. Co za położna laktacyjna co proponuje nakładki, one powodują, że dziecko ssie sam sutek i nie ściąga. Laktator też nie ściąga już. Przez to wszystko nie potrafię cieszyć się tym co mam, bo mamy bardzo grzeczne dziecko, idealne!!!!!
:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Byla u mie polozna i mam malo mleka, musze lepiej rozkrecic laktacje, a mala mi nie pomaga bo malo je i musze ja dokarmiac butlą, z butli tez zamalo je.
Nie wiem co z tym dzieckiem zrobic-spi jak zabita, przed chwila zjadla tylko 20 ml mleka i spi jak zabita...........

Fototerapie w szpitalu mielismy tylko raz.........i nas wypuscili
dzis mala widze ze jest mniej zolta, ale czemu do cholery ona nie chce jesc ?????:szok:

W poniedzialek dopiero neonatolog nas przyjmie...:-(

Dziś mąż kupi wagę to ją będe kontrolować.

jak mala ma zoltaczke to jeszcze przez jakis czas moze byc ospala Helenka miala zoltaczke ale w normie ok 10 i dopiero od paru dni jest bardziej aktywna (nawet za bardzo) wczesniej musialam ja budzic do jedzenia Zuzi nie zrobili poziomu bilirubiny w szpitalu i sama potem musialam jezdzic z nia po lekarzach i robic badania na wlasna reke i wyszlo ze dwa tygodnie po porodzie miala ponad 20
moze sprobuj nie podawc sztucznego mleka i odciagaj zeby pobudzic laktacje

Byla u mie polozna i mam malo mleka, musze lepiej rozkrecic laktacje, a mala mi nie pomaga bo malo je i musze ja dokarmiac butlą, z butli tez zamalo je.
Nie wiem co z tym dzieckiem zrobic-spi jak zabita, przed chwila zjadla tylko 20 ml mleka i spi jak zabita...........

Fototerapie w szpitalu mielismy tylko raz.........i nas wypuscili
dzis mala widze ze jest mniej zolta, ale czemu do cholery ona nie chce jesc ?????:szok:

W poniedzialek dopiero neonatolog nas przyjmie...:-(

Dziś mąż kupi wagę to ją będe kontrolować.

Czesc OLI - zoltaczka nie tylko tobie pokrzyzowala plany laktacyjne :)

My kupilismy butelki LOVI firmy canpol - maja nowo generacje smoczkow i rzeczywiscie mala sie nie odstawila. Teraz dostaje cycka, cycka i jesli nie spi to butla i palulu. jesli po tym wszystkim jeszcze chce cmokac to smok. Do tego doje sie recznie (stwierdzilam ze laktator jest fajny ale do bani do facto) i pije herbatki laktacyjne. Powoli wchodzimy w rutyne.

Nie martw sie. Jak rozkrecisz laktacje to zrezugnujesz z butli. Ja nie ukrywam ze system mieszany bardzo mi sie podoba.

Bylismy wczoraj u pediatry. Mala spadła na wadze tzn nie przybrala od wyjscia ze szpitala :-(
Wrocilismy do szpitala, ale innego-na patologie noworodka z ta zoltaczką i nie przybieraniem na wadze.
Nie bylo dla mnie miejsca, wiec moge do niej przychodzic o 9 00 i siedziec na krzesle plastikowym./
K.....wa jak tu karmic w takich warunkach 2m/3m -jestem zalamana,nie chce mi sie jesc z tego wszystkiego itd.
Na noc mnie wygonili bo jestem swiezo po porodzie i musze sie wyspac i polezec a nie siedziec na krzesle....
Zaraz na 9 00 do niej jadę.....

Bylismy wczoraj u pediatry. Mala spadła na wadze tzn nie przybrala od wyjscia ze szpitala :-(
Wrocilismy do szpitala, ale innego-na patologie noworodka z ta zoltaczką i nie przybieraniem na wadze.
Nie bylo dla mnie miejsca, wiec moge do niej przychodzic o 9 00 i siedziec na krzesle plastikowym./
K.....wa jak tu karmic w takich warunkach 2m/3m -jestem zalamana,nie chce mi sie jesc z tego wszystkiego itd.
Na noc mnie wygonili bo jestem swiezo po porodzie i musze sie wyspac i polezec a nie siedziec na krzesle....
Zaraz na 9 00 do niej jadę.....

wspolczuje:-( i zycze powodzenia, trzymam kciuki zeby mała wyzdrowiala, rozumiem cie, jak tu isc do domu jak dzidzia w szpitalu:crazy:

aj Olica biedna ty ...serce sie kraja

u mnie pokarmu az nad ... w nocy przebudzilam sie i patrze przescieradło w mleku cala pizama mokra przy cycku a cycek az lepi sie hehe ale tylko jeden lewy ... w prawym jest okej

OLI - wspolczuje :(, my dzieki bogu poradzilismy sobie z zoltaczka w domu. W ruch poszla woda z glukoza pod rozba uzycia luminalu. Mala ladnie przybrala - obecnie jakies 3100 czyli ponad wage urodzeniowa.

dzieki Bogu moj synek przybiera na wadze, teraz ma 3100.
a mi sie wydaje ze mam wiecej pokarmu w prawej piersi, wogole lepiej mi sie karmi z prawej piersi i jakby jest troche wieksza ta piers. :cool2: nie wiem czy to normalne?

reklama
ja mam lewa bardziej napełniona pokarmem bo jak maly je z prawej to z lewej same leci hehe
ale wole tez z prawej i to na leżąco wtedy jest i mi i synkowi najwygodniej
a co do wagi wczoraj maz wazyl malucha i wazy 4400g na lazienkowej ale cos mi sie wydaje ze oszukuje bo tak duzo nie mogl przytyc

Do góry