neferetete
Fanka BB :)
... Ale cyc gora. nawet jak zje pol slioczka to wypiaj 1 a czasem 2 cyce! Tylko pic niczego innego nie chce...
U nas to samo.. cycek po każdym posiłku musi być
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
... Ale cyc gora. nawet jak zje pol slioczka to wypiaj 1 a czasem 2 cyce! Tylko pic niczego innego nie chce...
Czyli mieszasz ten kleik kukurydziany z twoim mlekiem i wychodzi gesta kaszka? Dajesz owoca i to jest sniadanie?
robie kaszkę np ryżową:......
To samo pytanie co wyzej: mieszasz kaszki bezmleczne ryzowe i kleiki kukurydziane z owocem i serwujesz na sniadanie? Chce juz wprowadzic sniadania, ale nie wiem od czego zaczac... Dodam, ze tutaj, w UK dostepne sa same glutenowe kaszki ''ekspresowe'' albo baby rice, czyli kleik ryzowy i tyle... no a ja zielona w temacie...
Biedna jestes z tym swoim uparciuszkiem, pisalas ze pije z lyzeczki to moze ta łyżeczka lov... cos tam
ja teoretyznie daję 2 posilki stale tzn. owoc na drugie śniadanie a po poludniu kaszkę Sinlac. Tyle, ze ja to robię a on i tak nei zjada.
Zaczyna siię robić nieciekawie, bo juz mu mlko nie wystarcza, na okragło jest glodny. Max 2 godziny wytrzyma. Potem doi cyca jak szalony. W doodatku ciagle chce mu się pic więc ciągle cyycuuje ppo troszku. Pic chce mu się chyba bardziej niż tego zadziutkiego mleka jest i pije więcej więc własciwie chce mu się pić a zamiast tego je, a potem ciagle mi ulewa, porzyguje itd.
Juz sama nie wiem co mam zrobic by zechcial zjeść lub wypic cokolwiek innego.
nie pije! To nie moje dziecko niestetyrobie kaszkę np ryżową:
30ml wody + 1 miarka mleka modyfikowanego
2 łyżeczki kaszki bezsmakowej
w osobnym pojemniku lekko cieple owoce i daje troche owocu na kaszke i podaje do buzki.
i to serwuje tak jak maly sie obudzi np o 8 dostaje cyca a ok 9 kaszkę a ok 9.30 100ml herbatki i do spatowa
Na poczatku do buzi trafialy dwie trzy lyzki, a teraz już ładnie zjada cale 30ml i nie cale pol sloika owocu.
Biedna jestes z tym swoim uparciuszkiem, pisalas ze pije z lyzeczki to moze ta łyżeczka lov... cos tamw butelce picie a do buzki trafia po lyzeczce, ale na pewno juz to wyprobowalas
ja bym nie czekala. Jesli Joasia nie jest Alergikiem, ani żadne z Was to bym wykorzystał jej chęci, żeby potem nie bylo tak jak u mnie...A co ja mam zrobić??? Asia drze się coraz bardziej jak widzi jak jemy, mieli buzią bo też chce, aż się trzęsie cała. I nie wiem, czekać te dwa tygodnie czy coś jej wprowadzić?
A co ja mam zrobić??? Asia drze się coraz bardziej jak widzi jak jemy, mieli buzią bo też chce, aż się trzęsie cała. I nie wiem, czekać te dwa tygodnie czy coś jej wprowadzić?
a mi sie wydawalo ze to Ty pisalas, że mąż coś tam probował podać na lyzeczce. Jeszcze mi bardziej przykro, że się jeszcze nie udaje, przyjdzie samo wtedy kiedy najmniej bedziesz sie tego spodziewalanie pije! To nie moje dziecko niestety(((((((((((((( móoj nic, w zaden sposób
No dzisiaj troszkę poskrobał ząbkami jabłuszka ale umordowaliśmy sie oboje a wiadomo niewiele w ten sposób zjadł i raczej nie ma racji bytu na razie
...
ja bym nie czekala. Jesli Joasia nie jest Alergikiem, ani żadne z Was to bym wykorzystał jej chęci, żeby potem nie bylo tak jak u mnie...
myslisz, ze przed maturą??? bo zaczynam watpić...a mi sie wydawalo ze to Ty pisalas, że mąż coś tam probował podać na lyzeczce. Jeszcze mi bardziej przykro, że się jeszcze nie udaje, przyjdzie samo wtedy kiedy najmniej bedziesz sie tego spodziewala