reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Ponawiam pytanie :Jak zacząc odstawianie od piersi??? Macie jakies metody mało drastyczne dla maluszka ??
ja moge tylko tyle poradzić, ze jak Kube odstawialam to mój A. wziął tydzień urlopu i tylko on karmił malego z butli. Nie byłoo żadnego problemu. Ode mnie nie chciał, a od męża spoko. Po tygodniu tak sie przyzwyczaił, ze i ja mogłam karmić butelką. Tylko, że on od amego poczatku byl co jakiś czas dokarmiany.Tyle że ja go już cąłkiem odtawialam to ze 2 miesiace butli wczesniej nie mial w ustach więc zapomniał.

Niestety ta meto da nie sprawdza się przy Michasiu. Co prawda nie chcę odstawić, a przejśc na karmienie mieszne ale tak czy inaczej butla jest be. Jeszcze została mi jedna butelka do wypróbowania jedna butelka. Jak on nie zadziala to już nie wiem
http://allegro.pl/item988908115_mam_anty_coltic_butelka_antykol_260_ml_0_0_bpa.htmlzę na cud

reklama
A ja mam sukces za sobą !!!!!!!!!!!!!! i ja i tatuś!!!
po pierwsze wróciło mi mleczko! ściągnełam wczoraj wieczorem z jednego 100ml!!! bo chciałam żeby M go uśpił w nocy jak się obudzi ( bo muszę wyjść na panieński), i udało się - chwycił TT - tyle że ja ok. raz w tygodniu podaję herbatkę w Browsie żeby nie zapomniał jak sie ssie butlę ( od demnie nie bierze nigdy tylko M może). Wyssał wczoraj i trwało to coprawda 1,5h ale w końcu zasnął bez płaczu!!!! - na cycku zasypia w 10 minut, ale nie ważne- ważne że bez płaczu.
Dziś chciałam żeby go M uśpił na wieczór - i ściągnełam tylk 90ml z dwóch piersi :( - no ale nie chciał dziś TT tylko Brownsa i wypił i zasnął niemal odrazu!!!!!!!! szok!! ale za to trzeci dzien w ciągu dnia daje mi tak popalić że już dziś wyjść chciałam z domu i go zostawić, a z spaceru to biegiem uciekalam. - nie chce spać i wyje z zmęczenia, i chyba brzucho go boli.

Ah pytanie mam : czy wam też tak włosy wypadają po ciąży. Mi zaczeły około miesiąc po porodzie, ale teraz to już garściami wylażą!!! nigdy mi nawet jeden włos nei wypadł i zawsze takie gęste były a tu prawie łysa już jestem!!! nie wiem czemu to ?

...Niestety ta meto da nie sprawdza się przy Michasiu. Co prawda nie chcę odstawić, a przejśc na karmienie mieszne ale tak czy inaczej butla jest be. Jeszcze została mi jedna butelka do wypróbowania jedna butelka. Jak on nie zadziala to już nie wiem
http://allegro.pl/item988908115_mam_anty_coltic_butelka_antykol_260_ml_0_0_bpa.htmlzę na cud
Nie otwiera się ten link :no::no::no:
Probowalas moze jakas nowa butelke tzn, smoczek loveli w kazdej gazecie go reklamują ze niby ma taki smoczek z ktorego leci jak z cyca ze niby maly musi solidniej ciagnac:confused2::confused2::confused2:
...Moj Alanek od 2 nocek ciut lepiej spi, bo budzi sie co 2 godzinki tylko;-). To jakis postep, ale i tak padne jak to dluzej tak potrwa:baffled:

A ja nie pisalam 2 dni, bo w poniedzialek wieczorem zaczela bolec mnie druga oiers, zrobila sie czerwona, dostalam 40st i ledwo zylam, a jeszcze malutkim musialam sie zajmowac bo maz w pracy. Z prawa piersia ok, uniknelam ropnia(jak sie ciesze!), lewa nadal czerwona i boli, zobaczymy za 2 dni. Wazne ze tem troche opadla, bo Alan sie buntowal ze ja za ciepla i mleko za cieple:baffled: Cholender z tymi zapaleniami!
Biedulka :-:)-:)-:)-:)-(, ten kto tego nie przeszedl ten nie zrozumie, wracaj szybko do zdrowia i nie daj sie od tego paskudztwa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale tego ropnia to nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic, a jak piszecie o tych zabiegach to mnie ciarki przechodza brrrrrrrr
co te matki musza przejsc zeby karmic piersia

...Moj Alanek od 2 nocek ciut lepiej spi, bo budzi sie co 2 godzinki tylko;-). To jakis postep, ale i tak padne jak to dluzej tak potrwa:baffled:

A ja nie pisalam 2 dni, bo w poniedzialek wieczorem zaczela bolec mnie druga oiers, zrobila sie czerwona, dostalam 40st i ledwo zylam, a jeszcze malutkim musialam sie zajmowac bo maz w pracy. Z prawa piersia ok, uniknelam ropnia(jak sie ciesze!), lewa nadal czerwona i boli, zobaczymy za 2 dni. Wazne ze tem troche opadla, bo Alan sie buntowal ze ja za ciepla i mleko za cieple:baffled: Cholender z tymi zapaleniami!
Biedulka... wiem co to za bol! Ja mialam zapaleine piersi zaraz po porodzie... masakra. Za kazdym razem jak mala przystawialam do piersi to bol niesamowity i goraczka po 40 st. Na dodatek sama w domu z mala bylam, bo S wracala z pracy dopiero po poludniu. Bylas z tym u lekarza? Mi moj lekarz przepisal antybiotyk, ale nie wizielam go bo nie chcialam dziecka truc lekarstwami i w sumie to mi samo przeszlo. Mowia zeby robic oklady z bialej kapusty. Oby ci to szybko przeszlo...

Nie otwiera się ten link :no::no::no:
Probowalas moze jakas nowa butelke tzn, smoczek loveli w kazdej gazecie go reklamują ze niby ma taki smoczek z ktorego leci jak z cyca ze niby maly musi solidniej ciagnac:confused2::confused2::confused2:
probowąłam lovi, nuka, TT, canpol balonik, canpol zwykła, avent
A ten smoczekk co piszesz t lovela czy lovi?

jeszcze arzlink do butelki MAM Baby, 2+ miesiąca - MAM Baby, bpa , bpa free, bisfenol, butelki bez bpa, butelki bez bisfenolu, smoczki bez bpa, smoczki bez bisfenolu, bisfenol a, butelki dla niemowląt, smoczki dla niemowląt, jedwabisty silikon, szczoteczki dla niemowląt, b

:-D też mi się takie pomyłki zdarzają literki przestawiam np. ostatnio starszy synio doprowadził nie do paskiej szefsji a na drzewach pęki pąkają. Moi panowie mają ze mnie niezły ubaw i czekają na więcej .

reklama
wydaje mi się, że michasiowa niechęć do ssania nie wynika ze źle dobranego smoczka, skoro już tyle róznych wypróbowałaś.. inne mleczko próbowałaś dać?

Do góry