reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią - linki, porady, itp

reklama
Miśka RICINUS COMMUNIS 5CH to takie granulki homeopatyczne firmy Boiron. Opakowanie 80 granulek kosztuje 8 zł. Ja stosuje 2 razy dziennie po 5 granulek.:tak: ;-) Tylko, że u mnie są takie zacofane apteki, że sprowadzili mi dopiero na zamówienie, ale nie ma się co dziwić skoro tu lekarzy homeopatów nie ma , to nie ma kto przepisywac takich rzeczy.Ja konsultowałam branie ich z lekarzem homeopatą (w drugim koncu Polski:-D -mamę poprosiłam, żeby podeszła do mojej dawnej pani doktor) tak, że spokojnie mozna brać, bo na pewno nie zaszkodzą.:-) ;-) A mi pomogły.:tak:

Mam pytanie do dziewczyn karmiących tylko piersią - powiedzcie jak odciągacie mleka np. kiedy chcecie gdzieś wyjść. Bo jak ostatnio próbowałam i okazało się, że Romek wszystko odciąga i właściwie z obu piersi udało mi się 10 ml odciągnąć. Żeby mieć konkretną ilość, to wstawałam w nocy. No, ale na dłuższą metę tak się nie da. Czy wy też macie taki problem?

Marrtruda ja też odciągałam w nocy, albo w dzień ale kilka razy, bo jak odciągnęłam na raz to potem nie było nic w piersi... acha bo ja odciągam nie z tej, którą karmiłam tylko z drugiej. I np. jak Anielka je z prawej to po karmieniu odciagam z lewej np.60 ml a potem jak przychodzi pora karmienia z lewej to odciągam 60 z prawej. A w nocy to na raz...

No ja nie mam z czego odciągać bo jak mała zjada, to albo z obu cyców, albo jednego zostawiam, żeby był pełniejszy na drugie karmienie, bo paprać laktator zeby wydusic z cyców 50 czy 60 ml mleka to mi sie nie chce i nie opłaca.:no: :-D Jak gdzieś wychodzę, to po prostu zostawiam teściowej 120 ml Bebilona.

Ja polecam dziewczynom co mają mało pokarmu herbatke HIPP-NATAL Ja ją kupiłam przed porodem a w pierszych dniach po porodzie ja zaczęłam pić mialam taki nawal pokarmu, że szok i jak ją odstawilam to się zorientowalam ze od niej. Teraz caly czas mam dużo pokarmu, że jeszcze jedno dziecko bym wykarmiła. I nie moge pić też Karmi bo po nim też mam mega laktację.

ja odciągam rano - po pobudce porannej - Franek bardzo dużo je wieczorem a w nocy mało więc rano gdy się naje o 7mej ( potemspi do 11) odciągam pokarm - zazwyczaj ok 100ml. ja go zamrazam co drugi dzień i jakby co to mam w lodówce na nagłe wyjście..

aa jak wracałam do pracy po urodzeniu się Ani to ściągałam pokarm "na zapas" w ten sposób, że karmiłam tylko z jednej piersi a z drugiej regularnie odciągałam - jeden dzień był trochę "głodowy" dla Ani ale więcej ssała i już drugiego dnia laktacja się unormowała..

aa ostatnio zauważyłam, że ręcznie mi się więcej mleka ściąga niż laktatorem.. mimo, że mam jeden z polecanych na rynku czyli elektryczną medele - miałam tez canpola ręcznego i chyba jednak bez laktatora ściąga mi sie najwięcej!!

reklama
Ja mam pytanko do mam butelkowych, jakim mlekiem karmicie?? I pytanie do MYCHY, bo o ile dobrze pamiętam to ty zmieniłas mleczko na NAN, sama podjełas taka decyzję, czy poradził ci lekarz??

Do góry