reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

do tej pory dawałam ryżową z Nestle (jabłko-gruszka i malinową) i robiłam na Humanie, a teraz kupiłam kilka mlecznych i 2 bezmleczne z Humany
czyli jednak lepiej przyrządzac na mm...

widzę, że te kaszki go zapychają, bo nie ma już mowy o tym, żeby zjadł więcej niż 220 ml obiadku

reklama
estragon my podajemy kaszki z hippa. mleczno ryżowe,mleczno przenne czy jakoś tak..
już dawno na śniadanie nie jadł kaszki, bo ostatnio ciągle kanapki na śniadanie je.. mleko dostaje po kąpieli, a w nocy kaszkę do picia :-)
w dzień dodatkowo pół jogurtu naturalnego + owoce ze słoiczka (pół słoiczka)

aga czyli samo mleko macie tylko raz w ciągu doby?
hmm, a może wprowadzę jogurt naturalny 0% cukru, zamiast owocowego?
dzisiaj zjadł
ok. 100 ml kaszki owocowej
220 ml zupki koperkowej z żółtkiem
ok. 80 ml kaszki owocowej
deser jogurtowy z owocami
ok. 50 ml kaszki owocowej

za dużo tego słodkiego...

dokładnie tylko po kąpieli jest mleko. dziś 190 ml
ja właśnie daję naturalny jogurt z danone bez cukru i owoce ze słoiczka i wcina, pierwsze 2 łyżeczki krzywi się, ale potem ładnie wcina.
opróćz tego obiadek-> jednodaniowy

na tym etapie dziecko powinno już jeśc obiadek dwudaniowy i tak było jak karmiłam piersią
a teraz nie wcisnę więcej

Ja tez jeszcze karmie i wcale sie nie zapowiada zeby Marcel wybral butle zamiast cyca

majowa_mama ja karmię cycem i będę karmić póki się da. Tzn. co najmniej do roku i nie będę w ogóle podawała butli :)

Majowa mamo nie jestes sama,ja tez jeszcze karmie i tak jak Marzena mam zamiar pokarmic do roku,moze dluzej.no i butla u nas tez nie dziala.

A czy Wasze dzieciaczki chętnie jedzą jakieś nowości, tzn. obiadki, deserki? Bo u nas to jest jakaś masakra! Dosłownie walka z wiatrakami, żeby moje dziecko zjadło więcej niż 2 łyżki czegokolwiek :-(

reklama
No to ja już nie wiem co z tym moim dzieckiem jest. W sumie źle nie wygląda - 10kg przekroczone więc pewnie cyc mu wystarcza i ewentualne wepchnięte pojedyncze łyżki nowości jedzeniowych ;-)

Do góry