reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

karmienie piersią i nie tylko

A czy Wasze dzieciaczki chętnie jedzą jakieś nowości, tzn. obiadki, deserki? Bo u nas to jest jakaś masakra! Dosłownie walka z wiatrakami, żeby moje dziecko zjadło więcej niż 2 łyżki czegokolwiek :-(

moja mogłaby cały czas jesc ;)
A moze po prostu najada się cyckiem? Pamietaj ze obiadek czy owoc ma zastapic karmienie piersią.

reklama
na tym etapie dziecko powinno już jeśc obiadek dwudaniowy i tak było jak karmiłam piersią
a teraz nie wcisnę więcej
chętnie dwudaniowy dam, ale on mi tyle nie zje, a na siłę nie będę wciskała...
A czy Wasze dzieciaczki chętnie jedzą jakieś nowości, tzn. obiadki, deserki? Bo u nas to jest jakaś masakra! Dosłownie walka z wiatrakami, żeby moje dziecko zjadło więcej niż 2 łyżki czegokolwiek :-(
pierwsza łyżeczka, to jest kwaszenie się, a potem już normalnie wcina

Lilka tez nie zje 2 daniowego obiadku

bylam dzis u lekarza, byla dziewczyna z 5,5 miesieczna coreczka, sliczna dziewczynka, wazy 8,3 kg- to chyba duzo?

mom zdaniem wystarczy,ze urodzila sie 4kg i przybierala pierwsze 4 miesiace 1kg na miesiac..poprostu jest duza i tyle .-)))) mimo ze podobno dziewczynaki sa drobniejsze

mnie się wydaje, że chłopcy są mniejsi i drobniejsi od dziewczynek do okresu dojrzewania. Pamiętam, że w zerówce była tylko jedna osoba (dziewczynka) większa ode mnie, a dzisiaj jestem kurdupelek, bo mam tylko 162 cm

Jak mialam wage w domu i wazylam Mateusza co tydzien..zapisywalam Wage i przez pierwsze miesiace przybieral 1kg na miesiac.... i po 3-4 miesiacach pamietam..ze zaczelam sie obawiac ze jak tak dalej pojdzie to na pierwsze urosziny bedzie 15kg pulpecikiem hehhe...na szczescie przystopowal...z pewnoscia przebijemy 10kg na urodzinki ale do 15 to napewno nie dojdzie

a ja mam nadzieję, że potroimy wagę urodzeniową na urodzinki, chociaż szanse małe:(

można podawac już naszym dzieciom słonecznik?
kupiłam dzisiaj w sklepie z ekologiczną żywnością pastę słonecznikowo-pomidorową dla dzieci bez cukru i poza tym słonecznikiem reszta produktów to te 'dozwolone' i wypróbowane

Ostatnia edycja:
reklama
majowa mamo dzieci w tym wieku powinny jesc 3-4posilki niemleczne, czas wylacznego karmienia piersia juz dawno minal. waga nie ma tu znaczenia, dziecko moze ladnie przybierac na wadze ale samo mleko nie wystarczy juz do prawidlowego rozwoju.

znam przypadek dziecka ktore ma 6miesiecy i wazy 11kg, nie wyglada to zdrowo :/

Do góry