reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

uwaga, teraz będzie głupie pytanie, ale zupełnie nie wiem jak do tego tematu podejśc...
jak już pisałam zamiast piersi podaję kaszkę ryżową owocową na mleku modyfikowanym 3 razy dziennie (wychodzi ok 300 ml mm na dzień) i zastanawiam się jaka jest ilośc mm w kaszkach mlecznych, tzn czy zamiast kupowac osobno mm i kaszkę mogłabym dawac po prostu kaszkę mleczną?

w ogóle mam wrażenie, że za dużo ma tego cukru w menu... kaszki bez owoców nie zje, a oprócz kaszek dostaje jeszcze jakieś deserki czy jogurty, kurde, nie wiem jak to mądrze rozplanowac, żeby dziecka nie utuczyc...

reklama
estragon a nie za dużo tej kaszki 3 razy dziennie?
bo ja mojej daje raz 150ml wody i 4-5 łyżek kaszki.
Rano je cyca tak ok 6, potem ok 9.30-10 zje zupkę potem ok 13 dam jej deserek jak wracam z pracy ok14,30 cyca i na kolację ok 18.00 kaszką i ewentualnie cyca 0 20 jak nie zasnie.
W miedzy czsie jakby bardzo zgłodniała to daje jej jeszcze jogurt.

właśnie w tym problem
jak mam mu inaczej podawac mleko???
samego za nic świecie nie wypije, od paru dni jest już na 3, kupiłam nawet smakowe i doopa blada

btw ja na 160 ml daję 3 łyżki kaszki, ale wszystkiego nie zjada, myślę, że gdzieś ok. 100 ml

aaa bo Ty mu robisz taką "pitną" kaszkę?
W sumie jak tak mu mało tej kaszki sypiesz to myśle że można i 3 razy na dzień, no i Karolek nie ma problemów z kupkami. U Mai miałam ograniczyć te kaszki ryżowe bo one dodatkowo powodowały takie jakby zaparcia.

Majowa mamo nie jestes sama,ja tez jeszcze karmie i tak jak Marzena mam zamiar pokarmic do roku,moze dluzej.no i butla u nas tez nie dziala.

Julita to u ciebie zupka na sniadanie jest;-)

Julita podaję ją łyżeczką, ale też zaczynałam od gęstych kaszek i stopniowo coraz bardziej rozrzedzam, bo sobie wymyśliłam, że może w ten sposób nauczy się pic mm, w co już, szczerze mówiąc, wątpię...

Estragon ja robię Nikosiowi kaszkę ryżową na bebilon pepti tak jak jest w przepisie poza jak pije butle z tym śmierdziuchem to dosypuje mu trochę kaszki rano z biszkoptem a na wieczór ta na dobranoc z nestle

reklama
estragon jesli kaszka ryzowa to wybierz nestle bo jest mniej slodsza od bobovity. kaszki mleczne zawieraja mleko bardziej w skladzie podobne do krowiego niz do mm, maja mniej wartosci odzywczych. posilki mleczne powinny byc w tym wieku 2-3 plus jogurcik, nie ma sensu zebys zmniejszala ilosc dosypywanej do mleka kaszki bo wielkimi krokami zbliza sie moment kiedy dziecko nie powinno juz pic z butli samego mleka i posilki mleczne powinny byc mlekiem z dodatkami podawanym lyzeczka.

Do góry