reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Elena jest na piersi, je co ok. 2 2,5h. Od kilku dni próbuję na kolację przekonać ją do mleka zagęszczonego kleikiem - nie wychodzi. Kompletnie nie jest zainteresowana butelką, wręcz dostaje szału. Raz jedyny pociągła mleko mm z butli, ale samo mleko. I od mojej mamy, fakt trochę to trwało zanim załapała... Ode mnie nie ruszy bo przecież ja jej się kojarzę z żarciem, które ma dosłownie pod nosem. To po kiego czorta ma mieć ochotę na jakieś butle... Ja już wysiadam, żre cały dzień, żre i w nocy. Ja chcę się zacząć wysypiać, albo chociaż spać te 6h w całości. Dziś kupiłam kaszki mleczno-ryżowe, zobaczymy może jej to podejdzie. Powoli, powoli.
Z deserkami jakoś problemu nie ma cipka mała.

reklama
a ja tam nie narzekam na częste karmienie. w dzień co 2 max 3 godziny, w nocy wczoraj np 2 razy go karmiłam, po mimo to jestem wyspana :-)

Aga ja tez nie narzekam:tak:
mala na samym cycu,ale mi karmienie nie przeszkadza,wrecz przeciwnie bardzo lubie ten nasz wspolny czas.mam zamiar karmic rok,do 6 miesiaca wylacznie cyc.

w nocy budzi sie i to nie raz,ale kilka z tym,ze ja ja karmie na spiaco,tzn spie i ja i ona:-D wiec nawet nie bardzo wiem co i jak i ogolnie to jestem wyspana.

Tak jak powiedziala Alis wszystko zalezy indywidualnie od mamy,karmienie,dokarmianie.
grunt aby wszyscy byli szczesliwi :-)

krewetka a Lilianka pije z buteleki TT i smoczek "kaszka'? Bo dzisiaj załozyłam Zosi ten 3 od 6+ i własnie nie wiem czy dać smoczek do kaszki czy jak wsypie jedną łyżkę kaszki to przeleci przez 3,bo ten od kaszki to ma duza dziurke.

Frigga ja mam X, do kaszki tez( ten 6+ kaszka) ale jeszcze nie próbowałam, ja daje na 50-60ml wody łyżkę kaszki( normalnie powinno być na 30ml), jak jest za gęsta to pomimo ze leci to się wkurza, a jak wygląda 3 ? myślałam ze X będzie fajny ale po jakims czasie nacięcie sie powiększa i jest bardzo duża dziura

pytanie do ogółu: co ile wymieniacie smoczki w butelkach?

Ostatnia edycja:
Na kaszce bobvita sa 3 lyzki na 150ml,na poczatek dam jedną łyżkę.Smoczek 3 wyglada jak 2 tylko,że ma ciut większą dziurkę,a X u nas był tylko przez 2 tyg i od razu 2,bo dzieć nie lubi jak wolno leci i ostatnionerwy ja braly przy mleku i zmieniłam na 3.

A smoczek wymienie jak mała przegryzie albo będzie baardzo zużyty.

reklama
frigga bobovita 3lyzki na 150ml to rozumiem ze mleka i chodzi o kaszke ryzowa? bo mleczno-ryzowa jest 4-5lyzek na 150ml wody.

poprzednie 4smoczki 1 ktorych uzylismy kilka razy od urodzenia a potem byly mocno eksploatowane przy karmieniu butla przez miesiac poszly juz do kosza. teraz mamy 2x1 i 3x2, te pewnie posluza chwile dluzej bo zamierzamy kupic do tego 2smoczki wieloprzeplywowe.

Do góry