reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
holle kupuje zwykle od tego sprzedawcy: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy, w marketach ich nie ma, stacjonarnie jedynie w sklepach z ekologiczna zywnoscia. a jesli masz obiady jednodaniowe to mozesz dac kanapke zamiast pierwszego dania przed drzemka.
umnie niema sklepu z eko,albo jest a ja nie wiem:confused:
ciekawe czy Oli by zasmakowala,pokaze siostrze to moze razem cos zamowimy,bo 1 kaszke zamawiac :dry:
zazwyczaj Oli smakuja wszystkie kaszki,anie z lipa jej nie smakowala,zobaczymy.

dzis tak zrobie,przed spankiem dam jej kanapeczke:tak:

Z grzeszków- junior odkrył w wakacje oreo w wersji mini (idelane dla tych małych paluszków:)) i aż się trzęsie na ich widok, pewnie dałby się za nie pokroić;-) Poza tym ładnie jadł różne nowe rzeczy, typu pulpeciki, mięsko, ryba, do tego zwykle ryż i czasami nawet warzywa!;-) Kocha też szyneczkę:tak: U nas nadal z kaszami średnio, raczej samo MM, przed spaniem i po wstaniu, od karmienia w nocy chyba już się na szczęście odzwyczaił...

dzieki za odp
tak by bylo ok ale co wtedy dam na obiad jesli zupke dam przed spaniem(zasypia miedzy 11 a 12)
zazwyczaj gotuje 1 danie;-),albo zupe albo 2 danie
Widzę, że drzemka jest tak jak u nas. Ja robię tak, że przed drzemką jest kanapeczka z szyneczką lub żółtym serkiem, a po spaniu daję obiadek.

Dzisiaj wreszcie wypróbowałam kubeczek Lovi 360, kupiłam go jakiś czas temu, ale nie wiedziałam jak nauczyć Cypka z niego pić, okazało się, że nie potrzebnie się martwiłam, bo nauka nie była potrzebna, ledwo przystawiłam kubek do ust i Cypcio od razu zaczął pić. No to mogę spokojnie pozbyć się z domu wszelkich butelek :-) Teraz będziemy na spacery brać soczki ze słomką lub kubeczek Lovi 360, a w domu picie ze zwykłego kubeczka lub przez słomkę.

Nikita, co sie stało?

Moje dziecko się uwstecznia ;/ Wyciagnęła dzis butelkę i z zacięciem ssała smoczek od niej. Wiec nalałam jej herbatki i wypiła 200 ml za jednym podejściem ;/ (200 ml to ona przez cały dzien czasem wypije a czasem nie....)

Plus jest taki ze może uda mi sie dzieki butelce od cycka ja odstawic. Bedzie w nocy butelka wode dostawac. Trzymajcie kciuki-dzis sprobuje to zrobic.
Minus to wlasnie uwstecznianie sie....No ale do tej pory bez butelki sie obyło wiec tylko w nocy bedzie dostawac, w dzien nie.

Ostatnia edycja:
Tysia to widze ze nasze dzieciaki jakies pokrecone;) u nas tez z butelka byl caly czas na nie, teraz uzywam jej jak robie mu mleko bo miarke mam z niej wiec choc na tyle sie teraz przyda:) i kiedys tez dorwal smoka i sam sobie do buzi wsadzil i probowal ciagnac, wczesniej od razu wypluwal, po roku sie chlopina namyslil ale teraz to juz za pozno, pije przez slomke i butli teraz ja mowie nie;)
Trzymam kciuki:)

;) też uzywam butelki jako miarki ;)
a smoczek od niej i wszystkie inne butelki/smoczki jakie mam wrzucałam do takiego pojemnika. Aguśka go ostatnio wyciagnęła do zabawy i wlasnie do smoczka sie dorwała....Najlepsze ze to smoczek nr 2 ale jej wcale nie przeszkadza ze wolno leci. Wiec to o ssanie chodzi a nie o picie ;/

reklama
Do góry