reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

julita: moze poprobuj wszystkie mozliwe kaszki.. moze Majka nei je tylko tych co probowalas jej dawac.. moze dodaj jej zwykle owoce roztarte do kaszki...

reklama
a dajesz jej rozne smaki? moze jej sie znudzilo poprostu..
I myśle ze pomysl wiolan z dodaniem swiezych owockow jest super:) moj Tymek tak jada, staram sie mu dawac rozne owocki i za kazdym razem nam inny smak wychodzi dzieki temu:)on uwielbia:) tyle ze on w ogole lubi jesc;)ale moze Majeczce tez posmakuje:)

moje dziecko zjada 'juz' 180ml mleczka wiec super:):):):) i na razie skora ok wiec mam nadzieje mleczko zostalo zaakceptowane:)
teraz jeszcze musze mu chyba taka gotowa kaszke wprowadzic na jeden posilek bo wiecej mleka do tych ktore teraz je juz mu nie doleje.
wiolan jak te kaszki holle?i chyba nataliak jeszcze je kupuje? te bezmelczne moglabym normalnie na bebilonie pepti zrobic tak? bo widze ze maja fajna np orkiszowa, owsiana czyli bysmy zostali na takiej kolacji:) i jeszcze jedno na ile takie pudeleczko starcza? na tydzien? w sensie chyba nie wiecej niz 10 posilkow z tego wyjdzie?

asieek ja mialam holle mleczna- wystarczyla na 8 posilkow( na 180ml wody), czyli bez rewelacji bo bobovita starcza nam na 8-9 a jest 2 razy tańsza

Ostatnia edycja:
Julita a moze kolacja nie na slodko?
Moj nie jada kaszek smakowych w ogole...a odkad wprowadzilam stale kolacje przygotowuje przetarte warzywa ...kalafior albo cukieniea albo brokuly albo jakies mieszkanki warzyw... dodaje do tego torche jakiego balego sera..ricotta..albo bialy twarozek i zgeszczam kaszka bezmleczna ...kleikiem kukurydzianym albo ryzowym albo kaszka wielozbozowa czy orkiszowa

to, na ile wystarcza kaszka zalezy jaka konsystencja ma wyjść - do picia czy do jedzenia łyżeczką.

Julita-probuj rózne kaszki, u nas mała pluła i akceptowała poczatkowo tylko malinową Nestle. Potem inne smaki Nestle, a osatnio kupilismy Bobovite i tez jadła. U nas kasza tylko na kolacje, wyjątkowo kilka razy była na sniadanie jak nic innego Agusia do buzi nie chciała wziąć. A tak to na śniadanie mamy: kanapki z wędliną, pasta jajeczną, rybką wędzoną, naleśniki, jajecznica, makaron z owocami.

asieek: u nas dosc geste te kasze, bo Agata je je łyżeczką i na razie nei widzę aby wiele ubyło... jak się dodaje mleka to wychodzi też dość gęsta.. trzeba uważać aby nie przesadzić z ilością wsypywanej kaszy bo wtedy wychodzi baaaardzo gęste... myśle że nam starczy tak jak nataliak... na okolo 2 tygodnie... i ja kupilam bezmleczne i dodaję moje MM

reklama
Do góry