reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Martina, ja gotuję łyżke kaszki manny w 150ml wody, wlewam w butlę 330 ml, dopełniam wodą, wsypuję mleko m. , kopiatą łyżkę kaszki ryżowej smakowej.
Odkąd wprowadziłam mu ta manne do kolacji to przesypia całe noce, nawet jesli pieluche przesika to się nie budzi:-p

reklama
Nie sądzę, do tego czasu przespał 3(!) noce jak miał 3 miesiące i budził się każdej nocy po kilka razy, może manna nie tylko miała wpływ, może i to że zasypia już sam, ale zasypiał sam a się budził, dopiero po mannie śpi.

hmm... moja Jagoda odmawia kaszki od ok 2 miesięcy... :/ nawet nie ma mowy, żebym wepchnęła jej do buzi cos białego na łyżeczce... :/ sama też nie chce się obsłużyć łyżeczką gdy przed nią stoi miseczka z czymś białym... :/

nie rozumiem zdziwienia.

raczej z ciekawości spytałam. Bez zdziwienia, chociaz może rzeczywiscie za dużo pytajników jak na post pytający, bez zdziwienia ;)

u nas na sniadanie jest musli, owsianka albo inny zbozowy wynalazek z holle, w ciagu dnia smakowa ryzowa a na kolacje kaszki na zdrowy brzuszek z nestle albo bobovity. wszystko na mleku modyfikowanym, niepredko przejdziemy na krowie bo nie widze takiej potrzeby.

jakiś link jak to wygląda? W jakich sklpeach kupujecie? Bo nigdy nie widzialam takiej firmy...

Mleko krowie Jagoda po troszku zaczęła pić po 2-gim roku. Ona była długo cyckowa i jak ją odstawiłam był problem, żeby ją przestawić na modyfikowane. Kupiłam chyba wszystkie możliwe o wszystkich smakach. W końcu w akcie desperacji kupiłam Candię w płynie. Jak spróbowała to wołała co chwila. Spokojnie pół litra dziennie szło..

Co to?

elwi ale ci zazdroszcze, Ty masz poprostu złote dziecko:)
Moja to obowiązkowo w nocy je 2 razy:(...nie wiem kiedy ja przespałam całą noc...chyba rok i 4 dni temu;(

eee tam julita to Ty masz bajkę ;-P Mój dwa razy to zazwyczaj je do 12-ej

ta,,,, dołączam się do mamuś które nie pamietaja kiedy przespały cała noc.... Ja miałam od 1 maja małą zacząc odstawiać w dzienod piersi, bo jeszcze jadła zaraz po przebudzeniu i koło 18, a czasem nawet w ciagu dnia. No i plany padły bo mala chora i oprocz rzadkiej kaszki i rzadkiej zupy tylko cyc....

W nocy tez oczywiscie agusie karmie - standardowo ok 12-1, a potem ok 4. Ale bywa i częściej. Na noc je godzine przed kapielą i snem 150 ml kaszy gęstej, a potem po kapieli pierś. Wiecej w nia nie wcisne kaszy bo ma odruch wymiotny. W nocy tez pewnie bardziej budzi sie napic mleczka z przyzwyczajenia nic z glodu.... Ale jakos ciezko mi ja przetrzymac i oduczyc....
{Poki co jak wyzdrowieje odstawiamy w dzien, a potem nocki....

reklama
Do góry