reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

u nas tez ostatnio bunt, wieczorem nie bardzo chce jesc, wczoraj zjadla 90ml kaszki na noc, wlasnie wstala, wiec tylke godzin bez jedzenia:baffled:

u nas butelka jeszcze rano i wieczorem , czasem zdarza sie w ciagu dnia :zawstydzona/y:

reklama
u nas butla jest tylko jako 2 śniadanie, przed drzemką, bo na kolację dostaje gęstą kaszę z nestle zdrowy brzuszek :-)

u nas mleka krowiego nie będzie aż do 3 r.ż. tak zrobiłam z Kacprem i tak zrobię z Agata.. nie widze sensu (no może czynnik ekonomiczny czasem) przechodzenia na mleko krowie....

U nas tez mleka krowiego mowy nie ma, Kuba na pepti jedzie bo podejrzenie skazy, niech jak najdłużej się nie styka z krowim.

A je butle rano i wieczór, gęsta kaszka na mm, musi butlę bo sie strrrrasznie niecierpliwi jak go rano próbuję łyżeczką nakarmić, a wieczorem śpiący jest i też się złości:baffled:

Wogóle to bylismy kiedyś w markecie i była wielka kolejka, niecierpliwił się więc mąż został w kolejce, a ja wzięłam Kubę na dział niemowlecy do zabawek i mówię żeby sobie poszukał co chce, co mu się podoba to mu kupię. A on najpierw dotykał paluszkiem ruszajace się kartki z cenami a potem złapał największą butelke jaka tam była 330ml, więc to ją mu kupiłam :-D Wypija całą i czasem o więcej woła:szok:

wooow Kuba ma niezly spust, u nas ostatnio cos brak apetytu rano zje tylko 120ml mleka, wieczorem tez cos marudzi i nie zje wiecej jak 150ml kaszki

Mleko krowie Jagoda po troszku zaczęła pić po 2-gim roku. Ona była długo cyckowa i jak ją odstawiłam był problem, żeby ją przestawić na modyfikowane. Kupiłam chyba wszystkie możliwe o wszystkich smakach. W końcu w akcie desperacji kupiłam Candię w płynie. Jak spróbowała to wołała co chwila. Spokojnie pół litra dziennie szło.

Z Jaśkiem pewnie nie będzie takiego problemu, bo on jedzie na modyfikowanym od dawna. No ale nadal mamy dwa razy po 180 w nocy i 180 przed snem. Nic innego wieczorem nie chce przełknąć.

u nas rano czyli miedzy 6.30 a 7.30 butla z mm 210ml+kaszka, drugie śniadanie to kanapeczki, bułeczka, jogurcik czy takie herbatniki maczane w mleku (chwaliłam się, że idzie mu to rewelacyjnie:), kanapeczki zje przeważnie dwie ostatnio np jadł z serkiem topionym cieniutkim plasterkiem rzodkiewki i pokrojonym szczypiorkiem, popołudniu obiadek, następnie jakiś owoc, a potem o 8 po kapieli butelka 210ml i kaplica, sam się rwie do łóżeczka i przesypia ....CAŁĄ NOC :-):-):-) myślę, że już mogę tak to nazwać bo nie pamiętam nocnego karmienia. czasem się obudzi ale daje mu smoka i dalej śpi :)

elwi ale ci zazdroszcze, Ty masz poprostu złote dziecko:)
Moja to obowiązkowo w nocy je 2 razy:(...nie wiem kiedy ja przespałam całą noc...chyba rok i 4 dni temu;(

reklama
elwi ale ci zazdroszcze, Ty masz poprostu złote dziecko:)
Moja to obowiązkowo w nocy je 2 razy:(...nie wiem kiedy ja przespałam całą noc...chyba rok i 4 dni temu;(

eee tam julita to Ty masz bajkę ;-P Mój dwa razy to zazwyczaj je do 12-ej
oooo jak miło;-) że jest jeszcze ktoś kto nie przesypia całej nocy:sorry2:
zwykle budzi się 2 razy, ok pólnocy i ok 4 ale nie ma reguly
julita, chrupcia jak czesto jeszcze karmicie?
ja jeszcze z tydzien i zabieram;-)mu przedpołudniowego cyca, zostanie ten pokapielowy i noc i nie wiem co zrobic bo moje dziecko budzi sie ewidentnie glodne i co mam czekac az w koncu zacznie sam nocke przesypiac?

Elwi suuuuuper:-)

Do góry