reklama
wiolan
PODWÓJNA MAMA
u nas mleka krowiego nie będzie aż do 3 r.ż. tak zrobiłam z Kacprem i tak zrobię z Agata.. nie widze sensu (no może czynnik ekonomiczny czasem) przechodzenia na mleko krowie....
U nas tez mleka krowiego mowy nie ma, Kuba na pepti jedzie bo podejrzenie skazy, niech jak najdłużej się nie styka z krowim.
A je butle rano i wieczór, gęsta kaszka na mm, musi butlę bo sie strrrrasznie niecierpliwi jak go rano próbuję łyżeczką nakarmić, a wieczorem śpiący jest i też się złości
Wogóle to bylismy kiedyś w markecie i była wielka kolejka, niecierpliwił się więc mąż został w kolejce, a ja wzięłam Kubę na dział niemowlecy do zabawek i mówię żeby sobie poszukał co chce, co mu się podoba to mu kupię. A on najpierw dotykał paluszkiem ruszajace się kartki z cenami a potem złapał największą butelke jaka tam była 330ml, więc to ją mu kupiłam Wypija całą i czasem o więcej woła
A je butle rano i wieczór, gęsta kaszka na mm, musi butlę bo sie strrrrasznie niecierpliwi jak go rano próbuję łyżeczką nakarmić, a wieczorem śpiący jest i też się złości
Wogóle to bylismy kiedyś w markecie i była wielka kolejka, niecierpliwił się więc mąż został w kolejce, a ja wzięłam Kubę na dział niemowlecy do zabawek i mówię żeby sobie poszukał co chce, co mu się podoba to mu kupię. A on najpierw dotykał paluszkiem ruszajace się kartki z cenami a potem złapał największą butelke jaka tam była 330ml, więc to ją mu kupiłam Wypija całą i czasem o więcej woła
Oleśka1977
Jagody i Jaśki:)
Mleko krowie Jagoda po troszku zaczęła pić po 2-gim roku. Ona była długo cyckowa i jak ją odstawiłam był problem, żeby ją przestawić na modyfikowane. Kupiłam chyba wszystkie możliwe o wszystkich smakach. W końcu w akcie desperacji kupiłam Candię w płynie. Jak spróbowała to wołała co chwila. Spokojnie pół litra dziennie szło.
Z Jaśkiem pewnie nie będzie takiego problemu, bo on jedzie na modyfikowanym od dawna. No ale nadal mamy dwa razy po 180 w nocy i 180 przed snem. Nic innego wieczorem nie chce przełknąć.
Z Jaśkiem pewnie nie będzie takiego problemu, bo on jedzie na modyfikowanym od dawna. No ale nadal mamy dwa razy po 180 w nocy i 180 przed snem. Nic innego wieczorem nie chce przełknąć.
u nas rano czyli miedzy 6.30 a 7.30 butla z mm 210ml+kaszka, drugie śniadanie to kanapeczki, bułeczka, jogurcik czy takie herbatniki maczane w mleku (chwaliłam się, że idzie mu to rewelacyjnie, kanapeczki zje przeważnie dwie ostatnio np jadł z serkiem topionym cieniutkim plasterkiem rzodkiewki i pokrojonym szczypiorkiem, popołudniu obiadek, następnie jakiś owoc, a potem o 8 po kapieli butelka 210ml i kaplica, sam się rwie do łóżeczka i przesypia ....CAŁĄ NOC :-):-):-) myślę, że już mogę tak to nazwać bo nie pamiętam nocnego karmienia. czasem się obudzi ale daje mu smoka i dalej śpi
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
elwi ale ci zazdroszcze, Ty masz poprostu złote dziecko
Moja to obowiązkowo w nocy je 2 razy...nie wiem kiedy ja przespałam całą noc...chyba rok i 4 dni temu;(
Moja to obowiązkowo w nocy je 2 razy...nie wiem kiedy ja przespałam całą noc...chyba rok i 4 dni temu;(
reklama
elwi ale ci zazdroszcze, Ty masz poprostu złote dziecko
oooo jak miło;-) że jest jeszcze ktoś kto nie przesypia całej nocyeee tam julita to Ty masz bajkę ;-P Mój dwa razy to zazwyczaj je do 12-ej
zwykle budzi się 2 razy, ok pólnocy i ok 4 ale nie ma reguly
julita, chrupcia jak czesto jeszcze karmicie?
ja jeszcze z tydzien i zabieram;-)mu przedpołudniowego cyca, zostanie ten pokapielowy i noc i nie wiem co zrobic bo moje dziecko budzi sie ewidentnie glodne i co mam czekac az w koncu zacznie sam nocke przesypiac?
Elwi suuuuuper:-)