reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
ostrzegam ze do butelki sie holle srednio nadaja bo robia sie grudki gorsze niz w kaszkach 'zdrowy brzuszek' nestle ;P

dla dzieci antygrudkowych polecam kaszki ryżowo-kukurydziane z humany. Chocbym się nie wiem jak starała, to żadna grudka w nich nie powstanie:D Mój lubi grudy, wręcz za gładką papą nie przepada, więc problemu ni ma:).

Kaszki holle są super, ale Jasiek się na nie obraził już jakiś czas temu. Ja kupuję we Wrocku w Epi (info dla dziewczyn z okolicy, bo innym to pewnie niewiele da ;) ). W każdym razie kupowałam, bo już zaprzestałam, później szły zdrowy brzuszek i też strzelił focha po jakimś czasie - obecnie grane są nestle owoce leśne i bobovita wielowocowa ryżowo-kukurydziana i te uwielbia - reszta niespecjalnie.

reklama
asieek myślę, że to zależy od dziecka, Tomek od 2,5 miesiąca bez cyca, a nadal nie przesypia całej nocy-> zdarzyło mu się to jedynie kilka razy :-p
ale z głodu mój się nie budzi :-p
pogratulowac;P;)

ta,,,, dołączam się do mamuś które nie pamietaja kiedy przespały cała noc.... Ja miałam od 1 maja małą zacząc odstawiać w dzienod piersi, bo jeszcze jadła zaraz po przebudzeniu i koło 18, a czasem nawet w ciagu dnia. No i plany padły bo mala chora i oprocz rzadkiej kaszki i rzadkiej zupy tylko cyc....

W nocy tez oczywiscie agusie karmie - standardowo ok 12-1, a potem ok 4. Ale bywa i częściej. Na noc je godzine przed kapielą i snem 150 ml kaszy gęstej, a potem po kapieli pierś. Wiecej w nia nie wcisne kaszy bo ma odruch wymiotny. W nocy tez pewnie bardziej budzi sie napic mleczka z przyzwyczajenia nic z glodu.... Ale jakos ciezko mi ja przetrzymac i oduczyc....
{Poki co jak wyzdrowieje odstawiamy w dzien, a potem nocki....
Myślałam ze tylko moj taki glodomor;)

Do góry