reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Malina, a w dzień Tosia nie chce cycusia- oczywiście jak jesteś w domu, np jak tuli się do ciebie to nie szuka cyca?
powiedz mi jeszcze ile razy w dzień dostje Tosia mm??
i ile razy pierś wieczorem i nocy?

reklama
Aga ja od 3 dni karmię piersią tylko rano, wieczorem i w nocy i mam zamiar tak ile się da, :-)chociaż zastanawiam się czy mi czasem pokarm nie zanika bo wcale mnie piersi nie bolą i nie są jakoś szczególnie nabrzmiałe po takiej przerwie 12to godzinnej.
A my karmimy się tak ok 10tej kaszka, 14ta obiadek, 17 owoce i trochę kaszki, 22 butla z mm i kaszką, reszta to cyc jak napisałam wyżej.
Jak na razie to nie zauważyłam aby Nikoś szukał piersi w ciągu dnia, po prostu jak przychodzi pora karmienia to dostaje posiłek i śledzi łyżeczkę no i nie ma okazji aby szukać cycusia;-)

dzięki, bo u mnie własnie jest tak, że jak tylko go przytulę, albo jest gdzieś okolicy moich piersi, to od razy buźkę otwiera i chce ssać...

Malina, a w dzień Tosia nie chce cycusia- oczywiście jak jesteś w domu, np jak tuli się do ciebie to nie szuka cyca?
powiedz mi jeszcze ile razy w dzień dostje Tosia mm??
i ile razy pierś wieczorem i nocy?
Aga - w weekendy Tosia szuka cyca w ciągu godzin "mojej pracy", a i owszem, ale robię jej mm by laktacja mi nie oszalała, Tosia nie robi scen z tego powodu, że dostaje butlę, dobre dziewczę :-)
w ciągu dnia Tosinka dostaje 3 razy mm lub kaszkę - około 10 i 16, no i po 19 (to od kilku dni) - często bo niewiele je tzn maks 130 ml
potem w nocy o 2 i około 5-6 rano jest już cyc :-)

a co, przymierzasz się do przejścia na mm?

a tak w ogóle mamy karmiące piersią, jak długo zamierzacie jeszcze karmić piersią??

Aga ja chciałabym karmić chociaż do roku Majeczki a nawet dłużej.
Nie sprawia mi to żadnych trudności, pokarm też już się ustabilizował czyli ok 14 czuje że jest go więcej. Jak wracam do domu to Majunia tylko "marzy" o cycu bo nawet rąk mi nie da umyć;PPP
I powiem wam że z butli ona mleka nie chce, woli zjeść obiadek kaszkę bądź deserek...a mleczko to tylko z cyca:DDDD

a tak w ogóle mamy karmiące piersią, jak długo zamierzacie jeszcze karmić piersią??
aga ja max do roku ale ile jeszcze to sama nie wiem na razie moj dziec nie bardzo traktuje zupke jako obiadek, zostawia miejsce i musi byc mleczka troszke tak za max godzinke.. cos czuje ze u nas moze byc ciezko z przejsciem na mm:/
a tak poza tym to mi samej chyba troche ciezko bedzie sie z tym rozstac.. lubie to..

Ostatnia edycja:
....no i kolejny plus karmienia piersią...praca po 7 godzin...superrr!!!!ja tak chce zawsze:DDD

Aga ja jeszcze też podaję pierś w ciągu dnia.Mały niekiedy sam za bluzkę ciągnie albo w dekolt zerka :eek:,a niekiedy nie chce jak mu podaję. Nie jestem w stanie Ci powiedzieć,ile jeszcze zamierzam karmić,bo to zależy póki co od Mateuszka :) Mm mimo zamierzeń jeszcze nie wprowadzałam wcale.

reklama
estragon
Ja do roku też myślę,że będę karmić.Zresztą karmienie piersią sprawia mi przyjemność :-) U mnie Nadia kaszek nie zaakceptowała,więc karmię częściej.Od kwietnia planuję ją dać do żłobka,więc w ciągu dnia nie będę jej karmić.Julię karmiłam 2 lata i miesiąc i ciężko było mi przerwać karmienie:eek::eek::eek:Jak przestanę karmić od razu przechodzę na kubeczek:-) Od smoczka nie muszę odzwyczajać,bo nie chciała od urodzenia:-) Julia też :-)

Do góry