reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Chyba jestem jedyną mamą na forum,która karmi tylko cycem ;-) Z zupkami jeszcze poczekam parę dni.Kaszkę ryżową pediatra zalecił mi wprowadzić jak skończy 6 miesięcy-dla mnie dziwne:confused: Na mm na razie się nie przestawiamy,nawet mój M. powiedział,zeby jeszcze przez zimę Nadunia dostawała cyca:eek:, więc jeżeli tylko laktacja będzie,zostajemy na cycu:tak:

reklama
Chyba jestem jedyną mamą na forum,która karmi tylko cycem ;-)
My też jeszcze cyckozależni:-D. Ale ja już zaczęłam wprowadzać inne pokarmy, na razie mamy jeden posiłek warzywny czyli jedno karmienie cyckiem mniej i pół słoiczek a z deserkiem. Ja jeszcze ok miesiąca będę karmić a później chcę Nika odstawić bo na początku roku wracam do pracy :-(

Chyba jestem jedyną mamą na forum,która karmi tylko cycem ;-) Z zupkami jeszcze poczekam parę dni.Kaszkę ryżową pediatra zalecił mi wprowadzić jak skończy 6 miesięcy-dla mnie dziwne:confused: Na mm na razie się nie przestawiamy,nawet mój M. powiedział,zeby jeszcze przez zimę Nadunia dostawała cyca:eek:, więc jeżeli tylko laktacja będzie,zostajemy na cycu:tak:
Mój też wyłącznie na cycu, dostaje jakiś słoiczek średnio raz w tygodniu po pół słoiczka, bardziej żeby się nauczył z łyżeczki jeść, poznawał nowe smaki i przyzwyczajał brzuszek niż żeby się najadł.

Afi - a jak u Was z przestawianiem na mm????

ostateczna decyzja jest taka, że odstawiamy z dnia na dzień... :/ 5.11 (bo piątek i cały weekend przed nami, a wtedy M. pomoże mi w nocy). będzie ciężko :(

jedyne co, to staram sie młodej regularnie podawac gluten (bo ponoc lepiej wprowadzac razem z karmieniem piersią) i mm na noc, bo nie chcę żeby miała jakieś problemy z brzuszkiem z powodu naglej zmiany menu

My też nadal tylko cyc, bo wszystko inne jest "beee"

U nas też głównie jest cyc, ale raz dziennie wprowadziłam już mu jakąś zupkę:) Mały bardzo chętnie zjada, bałam się na początku że nie będzie nic innego niż cyca chciał bo jak zaczeliśmy coś innego podawać to wszystko było "blee"

reklama
Mam pytanie: od kiedy wprowadzacie gluten? Bo czytałam że dzieciom tej pory karmionym tylko piersią powinno wprowadzić się w 5 miesiącu, a z tego co dobrze pamiętam lekarka mówiła mi żeby wprowadzić go w 6 mies. I teraz nie wiem...

Do góry