reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Corina zazwyczaj dziecko szybciej woła po zupce jeść czy to słoiczkowej czy gotowanej. Dlatego ja po 2 godz. od zupki podaję pół słoiczka deserku.
Ja radzę Ci ugotować samej taka zupkę, ostatnio zrobiłam że samej mi zasmakowało, nie mówiąc jak Nikoś wsunął;-), i ja dodaję jeszcze na 125 gr małą łyżeczkę kleiku ryżowego

reklama
u nas leniuszek zaczela sie najadac zupkami ze sloiczka. na poczatku pila mleko juz godzine po a teraz jak wcina sloiczek 190g to mleko jest po 4h.

u nas leniuszek zaczela sie najadac zupkami ze sloiczka. na poczatku pila mleko juz godzine po a teraz jak wcina sloiczek 190g to mleko jest po 4h.
No chyba że jest to 10 g, my jeszcze jesteśmy na etapie 125 ;-)
Corina właśnie znalazłam słoiczek w szafie, gerber nowość zupka jarzynowa i ma marchewkę, ziemniaczek i pietruszkę ;-)

U nas dzisiaj były ziemniaczki z królikiem i... wylądowały w koszu :cool: Hanusia spróbowała łyżeczkę, a następne zaczęła wypluwać, więc z króliczkiem próbujemy jeszcze jutro i jak nie będzie jadła, to dajemy sobie z nim spokój na jakiś czas.

Czy próbowałyście już jagód? Ja jak podałam Małemu to wszyscy że ładnie je, a jak na drugi dzień zaczął go brzuszek boleć i był problem z kupką to odezwali się że to zatwardza że się podaje jak jest rozwolnienie, to nie mogli tego powiedzieć wcześniej !!!!

no i podanie mięska skończyło się fiaskiem:/ mięcho jest be, tak jak mm i kaszki...
wyjątkowy egzemplarz z Twojego Karolka :-)
Kurcze, jestem załamana. Dzis Tośka dostała cyca ostatni raz o 9 rano i potem postanowiłam, że tylko butla...
No i porazka na całej linii - pluje mm albo zaciska usta.. Efekt jest taki, że od 9 rano zjadła słoiczek jarzynowej i pół słoiczka jabłka z bananem. Po kąpieli wcisnęłam jej 60 ml mleka mm z kaszka ryżową.. Zaje...ty bilans dnia!!!!!
No i jak tu sięńie załamać - świetnie mi idzie to przechodzenie na mm, nie ma co!!!
malina, pisałas ostatnio, ze odciągasz swojego mleka 400 ml to może dawaj narazie twoje odciągnięte- aby nauczyła się porządnie pić z butli
Jakie polecacie danie z mięsem. Próbowałam pure jarzynowe z indykiem - nie był zachwycony, ale kilka łyżek zjadł. Teraz próbuję dynia z indykiem (ziemniak z dynią bardzo smakował, więc liczyłam na sukces a tu klapa).
u nas tylko narazie zupka jarzynowa z królikiem :-)

u nas dziś wciągnął słoik jarzynki z cielęciną, w zasadzie bez przekonania, ale zjadl
hitem są warzywa z królikiem, dziecko krzyczy, zeby mu szybciej podawać

reklama
Od wczoraj po tej zupce z królikiem Tomek wali czarne kupska :szok: więc podałam mu dziś suszone śliwki z gerbera ;-) całkiem ładnie wcinał, sama spróbowałam i mi też posmakowały ;-)

Do góry