reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Czy próbowałyście już jagód? Ja jak podałam Małemu to wszyscy że ładnie je, a jak na drugi dzień zaczął go brzuszek boleć i był problem z kupką to odezwali się że to zatwardza że się podaje jak jest rozwolnienie, to nie mogli tego powiedzieć wcześniej !!!!
u nas po jagodach była wysypka na brzuszku

reklama
U nas mięsko jest hitem,królik i indyk :)Ogólnie Zośka pożera wszystko,gorzej z piciem,bo tylko herbatka jabłko- melisa i sok jabłkowy.Jedyną rzeczą którajej naprawdę nie smakowala to sok jablkowy z mietą,krzywila się i wstrząsała.
Kupiłam teraz delikatną rybkę,zobaczymy czy nie bedzie alergii,bo Weronika miala uczulenie na dorsza :/

wyjątkowy egzemplarz z Twojego Karolka :-)

malina, pisałas ostatnio, ze odciągasz swojego mleka 400 ml to może dawaj narazie twoje odciągnięte- aby nauczyła się porządnie pić z butli
no widzisz, tylko, że Tośka pije z butli niemal od urodzenia - poszłam za radą pediatry i raz dziennie podawałam jej moje mleko odciagnięte własnie po to by uniknąć sytuacji jaką mam teraz... podaję jej też moje odciągnięte i też nic!!!
Nosz kurde, nic nie rozumiem. Oczywiście zmiękłam dziś ok 15 - gdy znów od rana nic nie jadła (w nocy tez nic nie wypiła!!!) i dałam cyca
...
No porażka na całej linii.. muszę chyba przeczekać ten kryzys - bo przecież nie tak dawno całkiem nieźle nam szło z butla i mm... może to ten cholerny skok

no widzisz, tylko, że Tośka pije z butli niemal od urodzenia - poszłam za radą pediatry i raz dziennie podawałam jej moje mleko odciagnięte własnie po to by uniknąć sytuacji jaką mam teraz... podaję jej też moje odciągnięte i też nic!!!
Nosz kurde, nic nie rozumiem. Oczywiście zmiękłam dziś ok 15 - gdy znów od rana nic nie jadła (w nocy tez nic nie wypiła!!!) i dałam cyca
...
No porażka na całej linii.. muszę chyba przeczekać ten kryzys - bo przecież nie tak dawno całkiem nieźle nam szło z butla i mm... może to ten cholerny skok

ehh.. te dzieci, maja swoje zachcianki.. ;) trzymam kciuki, żeby Tosi szybko się odmieniło i znów zaczęła ładnie pić z butli :)

qurde mój ciamciaczek nie chce pić mleka w dzień! wcześniej wypijał już porcje po 180ml a teraz pociągnie góra 60-90 i koniec!!!
słoiki pożera jednym tchem, po kąpieli wypiją od 200 do 300ml mleka z kleikiem więc odpada problem, że mu nie smakuje.. myślicie, że może tu chodzić o konsystencję? może teraz woli coś bardziej zagęszczonego? może warto dodawać kleik również do dziennych porcji mleka?

a czy lepiej tj bardziej sycaca na sniadanko bedzie kaszka czy mm?
ja mam probke kaszki bebilonu mleczko-ryzowej o smaku jablka i tam zalecaja podac na jedna porcje 29g (taka akutar probka) plus 100 ml wody. wydaje mi sie ze to troche malo, ty bardziej ze moja zjada przed spaniem 180ml wody plus 6 miarek bebilonu comfort.

i jeszce dwa pyt:
- czy jak mala przestanie najadac sie wieczornym mm to znak zeby przejsc na mleko nastepne czy dopoki nie skonczy 6 mcy ew zageszczac jej czyms to wieczorne mm?

ponawiam pytanka:-)

rzeczywiscie jest sloiczek gerbera marchew+ziemniak+piertuszka ale co z tym sloiczkiem z groszkiem i kalafiorem, bo zaden z tych produktow nie jest w sloiczku jako jednoskladnikowy.

jakie ew objawy "na nie" moga byc po wprowadzeniu marchewki?

reklama
qurde mój ciamciaczek nie chce pić mleka w dzień! wcześniej wypijał już porcje po 180ml a teraz pociągnie góra 60-90 i koniec!!!
słoiki pożera jednym tchem, po kąpieli wypiją od 200 do 300ml mleka z kleikiem więc odpada problem, że mu nie smakuje.. myślicie, że może tu chodzić o konsystencję? może teraz woli coś bardziej zagęszczonego? może warto dodawać kleik również do dziennych porcji mleka?

Awru - myślę, że Joni ma chwilową fazę "mleko w dzień niet". Tak jak moja Toska - "butla i mm jest do doopy".
Przeczekaj chwilę, powinno samo minąć. Ale myslę, że możesz tez spróbować dać mu z kleikiem, nic mu nie zaszkodzi, ciekawa jestem, czy to zażegna problem

Do góry