reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Stachu nawet tran wciąga z łychy :-) i łyche potem dostaje do łapki i sobie ciumka.
Muszę spróbować mu z kubka dać pić...
A taką michę widziałyście? Fajna... I kocham ten wokal ;-)
https://www.buygyrobowl.com/flare/next?rtag=loopabowlbuynow&

3dychy w Polsce kosztuje

micha ciekawym pomyslem.. zwlaszcza jak maluchy zaczna zabierac michy wszędzie tam gdzie będą się bawić...
Ty to masz ciekawe pomysły.. skąd czerpiesz inspiracje do wyszukiwania takich ciekawych rzeczy???

Chrupcia superowa ta miska. Gdzie ją można w pl kupic?

Ja ostatnio chciałam kupic miskę z wieczkiem, ale taką większą, żeby te 150 ml kaszki wlazło i szukałam ze 30 min w entliczku. Niestety mały wybór. Canpol ma takie większe, ale nie podobały mi się te rysunki, jakaś niemiecka firma nipp czy nill i nuk- taką właśnie kupiłam i kosztowała 27 zł:/ dużo jak na zwykłą plastikową michę.

aga bo mi się kiedyś wydawało, że takie cuś wklejałaś, ale jak nie masz, to oki. Zapytam, a nuż dostanę odpowiedź:p
Chodzi mi o wprowadzanie mięska, jeśli karmi się piersią- dajemy po 6 mies czy po kolei, tzn po 6 dajemy, to co modyfikowane dostają po 4; po 7, to co po 5 itd..???

aga-my tez tak się karmimy,w ogóle u nas nocki są do bani!!!!
podpisuję się niestety pod okropnymi nockami
ostatnio to już szaleństwo
po kąpieli (19.30) budzi się już po godzinie i tak co godzina pobudka aż do 23. później pobudki co 1,5 aż do 6.00 i koniec spania
dodam, że jesteśmy na cycu
próbuję podać kaszkę mannę z hippa na noc - ale nic to nie zmieniło - może za mało dostał bo tylko kilka łyżeczek
po tych próbach z kaszką nie chce za to jeść obiadków ze słoika w dzień (boję się, że zasmakował w słodkiej kaszce, więc dynia już nie podchodzi)

Ostatnia edycja:
estragon przy piersi wprowadza się nowości po 6 miesiącu, czyli od 7. Zaczyna się od słoiczków przeznaczonych na 5 miesiąc, ale ich wprowadzanie skraca do 2 tygodni. Tzn. w 7 miesiącu przez dwa tygodnie podajesz same warzywka - przyzwyczajasz organizm, po dwóch tygodniach wprowadzasz mięsko, ale takie delikatne - dla 6 miesięczniaków, a później możesz już lecieć z kolejnymi nowościami przeznaczonymi dla dzieci po 6 miesiącu.

podpisuję się niestety pod okropnymi nockami
ostatnio to już szaleństwo
po kąpieli (19.30) budzi się już po godzinie i tak co godzina pobudka aż do 23. później pobudki co 1,5 aż do 6.00 i koniec spania
dodam, że jesteśmy na cycu
próbuję podać kaszkę mannę z hippa na noc - ale nic to nie zmieniło - może za mało dostał bo tylko kilka łyżeczek
po tych próbach z kaszką nie chce za to jeść obiadków ze słoika w dzień (boję się, że zasmakował w słodkiej kaszce, więc dynia już nie podchodzi)

Ja również dopisuję się do listy "nocnych koszmarków"! Jeszcze nie tak dawno była tylko 1 pobudka na jedzonko - u nas tylko cycuś. A od jakiegoś miesiąca zaczęły się coraz częstsze nocne spotkanka ;) A od tygodnia mamy pobudki co 2 godziny :szok: Ale od jutra zaczynamy przygodę z jedzonkiem. Na pierwszy rzut idzie sama marcheweczka. Proszę, napiszcie, po jakim czasie mogę wprowadzić kaszki? :happy2:

lenkaa no to my już mamy cały 4 miesiąc przerobiony, czyli owoce i warzywa. Powinnam się wstrzymac w takim razie jeszcze miesiąc z mięsem? Jakby nie patrzec, to mięsko jest bardziej ciężkostrawne niż warzywa i owoce...

estragon jak już zaczęłaś wprowadzać nowości i chcesz to kontynuować, a nie było żadnych sensacji alergicznych, czy innych, to dawaj mięso. Dziewczyny butelkowe już dawno dają i dzieciom nic nie jest. Tu nie chodzi o to że cycowe dzieci jakoś specjalnie trzeba przygotować do nowości bo są wrażliwsze, tylko o to że wprowadzenie dodatkowych posiłków zaburza laktację. Chociaż ja w praktycznie każdym schemacie karmienia piersią widziałam, że ostatecznie i tak można wprowadzać nowości w 5 miesiącu, więc wielkiej różnicy nie widzę. Ty i tak chcesz przechodzić na karmienie mm, więc od razu wprowadzaj inne posiłki, nie ma co czekać jaki nic się nie dzieje.

Znalazłam taką notkę

Zaleca się podawanie innych posiłków niż mleczne:

• 2-3 razy na dzień w wieku od 6 do 8 miesiąca życia
  • 3-4 razy na dzień w wieku od 9 do 11 miesiąca życia
  • 4-5 razy na dzień w wieku od 12 do 24 miesiąca życia

reklama
dziewczyny czy jesli jutro chce podac I-wsza marchewke, a dokladnie lyzeczke + pol sloiczka jabluszka to wystarczy ze samą marchewke podgrzeje i dodam do jablka czy zmieszac na zimno i razem wszystko podgrzac?

pamietam jak pisalyscie ze owocow nie podgrzewacie a marchewke a i owszem.

Do góry