reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
jeśli odciąga się pokarm do końca to on nie zaniknie tak szybko...chyba że tak jak malina napisał aż zniknie ból.
A mnie się wydaje że pojemniczki na mocz to niezbyt dobry pomysł...przynajmniej ja bym tak nie mroziła.

Niby sterylne toto, ale jednak nie jest dopuszczone do kontaktu z żywnością, chyba chodzi o skład plastiku z którego są wykonane. Już raz była tu dyskusja o nich i jedne z nas na tak a inne na nie (jak zwykle)

a co z nimi nie tak?

Niby sterylne toto, ale jednak nie jest dopuszczone do kontaktu z żywnością, chyba chodzi o skład plastiku z którego są wykonane. Już raz była tu dyskusja o nich i jedne z nas na tak a inne na nie (jak zwykle)
napisałam że ja bym w tych pojemnikach jednak nie mroziła...kupowałam już kilka rodzai takich pojemniczków i niektóre śmierdzą mi plastikiem:/// jakoś miałabym opory wlać tam mleczko!!!

nicole u nas zwykle co 4-4,5h. spytaj pediatry czy mozecie juz przejsc na mleko nastepne, ono ma wiecej zelaza i jest bardziej kaloryczne wiec wydaje mi sie ze dla lenki bedzie lepsze niz 1.

pojemniczkow na mocz do pokarmu tez nie polecam...

My przechodzimy na mm, w związku z czym odciągam swoje mleko laktatorem... Kurcze - wymiękam - wieczorem wyciągam prawie 400 ml... to nie żarty... jak nie odciągam to po prostu cyce mi puchną i aż bolą, mleko samo cieknie Na razie zamrażam, ale już mi się kończa torebki do pokarmu...
Jak tu szybko pozbyć się laktacji????? Bo przez odciąganie to zejdzie mi z tym z 2 miesiące
Jak sobie radziły z tym dziewczyny, które przeszły z piersi na mm???

Bromergon

reklama
no i już wiem skąd tak mało przybiera na wadze- właśnie pierwszy raz odciągnęłam, bo chciałam sprawdzic ile tego mleka jest- no i wyszło niecałe 40 ml z jednej piersi:(((
I co ja mam teraz zrobic jak mm nie chce pic? Rozkręcac laktację jak chcę już skończyc przygodę z cycem? Załamka;(

podpisuje sie rekami i nogami pod odpowiedziami dziewczyn na ten post. Dziecko duuuuuzo wiecej wyciagnie niz laktator. Zreszta u mnie jak mala zaczyna ssac to mleko na biezaco sie produkuje.

Dzięki Natalia:* Tak, jeden słoiczek jest warzywny drugi owocowy.
Smoczka ma co noc ale nie bardzo daje się oszukać.
Zrobię tak jak mówicie, przetrzymam ją troszkę i będę dawać częściej herbatki. O ja głupia! Myślałam że Lenka będzie ładnie przybierać na wadze skoro tak często je. Tak myślałam, że może być coś nie tak z tym moim karmieniem. Kurde a chciałam dobrze:(
W poniedziałek idziemy na kontrolę, pewnie znowu mało przybrała skoro ją tak karmię:(
A macie stałe pory posiłków? np co 4 godz?

Ja niby stale pory posilkow w dzien mam ale jeszcze miedzy nimi mala czesto chce pic takze tez dostaje piers anjczesciej. Herbatki rzadko, woli jednak cycek. A zanim wprowadzilam stale pokarmy i karmilam ile mala chciala to jadla bardzo czesto - srednio co 2-3 godziny tylko w nocy rzadziej. Przybierala i przybiera na wadze bardzo ladnie wiec sie nie martwie.

Do góry