reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

estragon-powiem ci tak,ja laktatorem wyciagam zaledwie 10 ml z obu piersi!! i to nie byle jakim tylko medela,wiec co moj Damian non stop jest glodny????tak sie nie patrzy,laski pisaly ze maluch wyciaga znacznie wiecej niz laktator,a mleko nie zbiera sie w piersi tylko wlasnie produkuje sie poddczas ssania malca

reklama
dzięki wam za odpowiedzi:**** ja tępa w odciąganiu jestem, bo nigdy się w to nie bawiłam
komi ja też mam medele, może one tak słabo ciągną:p

wiecie, gdybym wiedziała, że jest taki problem z przestawieniem na mm, to od początku przynajmniej jedno karmienie byłoby butelką, na początku młody ciągnął bez problemu z butli zarówno w szpitalu hipp, jak i w domu nan
przy drugim, trzecim i czwartym dziecku będę mądrzejsza:pPP

ja tez mam plan dokarmiania mm od samego poczatku przy drugim dziecku. zeby sie przyzwyczailo ale tez ze wzgledu na wygode jak sie z domu wychodzi.

u nas od samego poczatku maly była na cycu ale czasami dostawał mm wiec był przyzwyczajony nie miałm problemu z wyjscie i przynastepnym dziecku tez tak bede robic i dopajac glukoza to to butli bedzie przyzwyczajony :)

Ja od samego początku stosowałam butelkę, właśnie dlatego żeby Jasiek był do niej przyzwyczajony, choć wiele osób mnie przestrzegało,włącznie z położną, że w końcu Jasiek odrzuci pierś. Olałam te dobre rady, dzieć dostał butlę już w pierwszej dobie po powrocie do domu ze szpitala - byłam tak zmęczona, że małż przejął dziecko i donosiłam im tylko odciągnięty pokarm przez całą dobę - odsypiałam. Do dziś Jasiek jest przyzwyczajony do obu sposobów jedzenia i żadnego nie odrzuca - jak pierś, to pierś, jak butla, to butla - je co mu podam.

Ostatnia edycja:
Lenkaa to miałas szczęście bo mój Antek wlaśnie gdy tylko dostał butelkę to absolutnie nie chciał cyca, każde przystawienie do piersi kończyło się aferą a kombinowałam wiele opcji i nic

u nas nie ma problemu, młody pije herbatki, czy wodę z butli, lub kubeczka, jedzonko z łyzeczki też pięknie wciąga :-) no a cycuś to całe jego życie ;-)

aga zarzuc, proszę, jeszcze raz ten schemat żywienia niemowląt WHO
Będę dźwięczna:)
ja? hmm mialam jakiś w pdf laktacja.pl czy coś ale jak próbuję tam wyejśc to mnie wywala bo jest wirus, więc nie pomogę :-(

reklama
Ja od samego początku stosowałam butelkę, właśnie dlatego żeby Jasiek był do niej przyzwyczajony, choć wiele osób mnie przestrzegało,włącznie z położną, że w końcu Jasiek odrzuci pierś. Olałam te dobre rady, dzieć dostał butlę już w pierwszej dobie po powrocie do domu ze szpitala - byłam tak zmęczona, że małż przejął dziecko i donosiłam im tylko odciągnięty pokarm przez całą dobę - odsypiałam. Do dziś Jasiek jest przyzwyczajony do obu sposobów jedzenia i żadnego nie odrzuca - jak pierś, to pierś, jak butla, to butla - je co mu podam.

u mnie jest tak samo i piers i butle toleruje i bardzo sei z tego ciesze i terz tez polubuł łyżeczke hi hi:)

Zazdroszczę ;-)

Do góry