reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
My przechodzimy na mm, w związku z czym odciągam swoje mleko laktatorem... Kurcze - wymiękam - wieczorem wyciągam prawie 400 ml... to nie żarty... jak nie odciągam to po prostu cyce mi puchną i aż bolą, mleko samo cieknie Na razie zamrażam, ale już mi się kończa torebki do pokarmu...
Jak tu szybko pozbyć się laktacji????? Bo przez odciąganie to zejdzie mi z tym z 2 miesiące
Jak sobie radziły z tym dziewczyny, które przeszły z piersi na mm???

ja mam ręczny laktator avent i też jedną ręką ściągam a drugą np piszę na kompie albo jem;PPP bo na wszystko mi czasu brakuje:(

My przechodzimy na mm, w związku z czym odciągam swoje mleko laktatorem... Kurcze - wymiękam - wieczorem wyciągam prawie 400 ml... to nie żarty... jak nie odciągam to po prostu cyce mi puchną i aż bolą, mleko samo cieknie Na razie zamrażam, ale już mi się kończa torebki do karmienia...
Jak tu szybko pozbyć się laktacji????? Bo przez odciąganie to zejdzie mi z tym z 2 miesiące

malina ale odciągasz wszystek pokarm? czy tylko tyle żeby piersi nie bolały?
Bo jak odciągasz wszystko to tylko pobudzasz laktację więc nie będzie mleko zanikało.

nicole moim zdaniem lenonka je za malo i za czesto. sprobuj jej zrobic wieksze przerwy, przetrzymuj ja codziennie chociaz o kilka minut wiecej, powinna po jakims czasie zjadac wiecej na raz. dziecko w tym wieku przy dwoch sloiczkach (rozumiem ze jeden warzywny a drugi owocowy?) zgodnie ze schematem powinno miec 4posilki mleczne na dobe. a co do herbatki to sprobuj jej podawac przez caly dzien, nie musi wypijac sporej ilosci na raz, dawaj jej nawet co pol godziny po kilka lykow, to tez odsunie w czasie kolejny posilek bo pewnie czesto chce jej sie pic a nie jesc, dlatego je mleko tak czesto i niewiele.
Dzięki Natalia:* Tak, jeden słoiczek jest warzywny drugi owocowy.

Nicole zgodze się z Nataliak że je za często i z tego względu mało, spróbuj zrobic większe przerwy i pomalutku likwidować karmienia nocne, ja po miesiącu dawania smoczka zamiast mleka mam karmienie dopiero około 7 rano a nie o 4-5
Smoczka ma co noc ale nie bardzo daje się oszukać.
Zrobię tak jak mówicie, przetrzymam ją troszkę i będę dawać częściej herbatki. O ja głupia! Myślałam że Lenka będzie ładnie przybierać na wadze skoro tak często je. Tak myślałam, że może być coś nie tak z tym moim karmieniem. Kurde a chciałam dobrze:(
W poniedziałek idziemy na kontrolę, pewnie znowu mało przybrała skoro ją tak karmię:(
A macie stałe pory posiłków? np co 4 godz?

Malina mroź pokarm w pojemniczkach na mocz, tanie i mają poj 120 ml ;-)

Julita po pewnym czasie zaniknie, po około miesiącu, bo laktator to nie to samo co usteczka dziecka :-)

Nicole Nikoś je co 3 godz. niestety w nocy ostatnio nawet co 2

reklama
Do góry