reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

acha i jeszcze pijecuie coś na laktacje? ja ostanio chciałam kupic ponoć bardzo dobra herbatke to jest z Herbapolu Pruszkow ,ale nie moge nigdzie jej dostać
733_02_4436.jpg

jak na razie ja nic nie pije na laktacje...:no:

reklama
Komi u nas bardzo roznie.. kapiel o 19:30(to jest akurat niezmienne:tak:) potem jedzonko i zwykle zasypia, czasem pozniej budzi sie ok 1, czasem spi do 4 a czasem juz o 23 sie budzi:eek: i bywa ze pobudka o 4 i pozniej ok 7 ale wcale nieglodny sie budzi tylko chetny do zabawy a czasem ma ze 2-3 pobudki w nocy,
W dzien wczesniej jadl co 3h, od jakiegos miesiaca je co 1,5-2h ale krotko, a od kilku dni znowu co 3h choc dzis np jeszcze rzadziej:szok:
spanie u nas wyglada tak ze jak nie spi u mnie na klacie nie spi wcale:no:ano od jakiegos czasu na spacerkach spi ale w domu klata albo wcale:-(

Asieek - ucz Go zasypiać w łóżeczku, bo potem jak będzie starszy to co będzie zasypiał na klacie;> :p:p

U nas te ostatnie pobudki były chyba przez zęby bo wczoraj i dzisiaj budził się w nocy tylko raz , zobaczymy jak dzisiaj. Zaczyna jeść więcej tzn 180ml, choć to i tak nie wiele bo przeciez mając miesiąc jadał 150ml.

ja też piję bawarkę (chyba bardziej z przyzwyczajenia:p), ale ostatnio gdzieś wyczytałam, że to mit z tą bawarką, bo ponoc wcale nie pobudza laktacji

Elwiwas wiem:-( probuje go klasc w lozeczku ale drze sie normalnie jakby go kto ze skory obdzieral, probowalam juz przytulic uspokoic i odlozyc i tak w kolko ale nic to nie daje:no: albo spi na klacie albo wcale:eek:

estragon-i jak Karolek zadnej butelki nie spasowal? karmisz sama piersia tak? tak on sypia u ciebie w nocy???

Pytanie do mam karmiacych piersia,jak wasze dzieci spia w nocy????????

nadal na piersi, nie mam siły juz torturowac młodego ani siebie mm:eek:
w ogóle to on sobie chyba wymyślił, że jednak nie będzie pił mleczka z butli, bo jak dawałam mu mm, to później miał awersję nawet do herbatki, tzn chyba do butelki, bo dopóki nie zassał i nie poczuł, że to jednak herbatka, a nie mleczko, to był płacz i wyrywanie się:no:

co prawda mam jeszcze kilka mlek do wypróbowania, ale boję się, że zrazi się do buteleczki i nie będzie chciał w ogóle z niej pic

u nas kąpiel o 19-20, po kąpieli karmienie i śpi do 4 rano, a później do 6-7, wyjątkiem był dzisiejszy dzień, gdzie spał baaardzo długo, bo od 17 do 8.30:szok:

aaa, no i po jedzonku przenosimy go do łóżeczka, czasem " na śpiąco" a czasem sam w łóżeczku zasypia, to samo w nocy. Z nami nie śpi w ogóle ze względów bezpieczeństwa....

Ostatnia edycja:
reklama
elwiwas łatwo Ci powiedzieć z tym zasypianem w łóżeczku...
mój tez z reguły drze się, jakby parzyło..

mam nadzieję, że sam zmieni zdanie, że będzie chciał sam spać, tak samo jak ze smokiem było, pewnego dnia bum i już nie chciał więcej :-p

Do góry