reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

a u nas kolejna nocke mala obudzila sie nad ranem i szly bardzo glosne baczki i mala bardzo przy nich sie wysilala. Dzis nie daje nic poza cycem, musze spr czy te baczki to od zupki albo jabłka czy od czego co ja jadlam. Kurcze, a tak sie cieszylam ze po wprowadzniu jedzenia dodatkowego byl spokoj - zero problemow z brzuszkiem, z kupa...a tu po3 tyg taka niespodzianka... No nic, miejmy nadzieje ze to od czego co ja zjadlam. Tylko od czego???? Mozliwe że papryka tak podzialala??? Bo wczesniej jadlam jej bardzo malo, a ostatnie dni nawet sporo.

reklama
My wczoraj testowaliśmy zupkę jarzynową-krem z Hipp.dziecku chyba smakowało,ale mi śmierdział kalafior :( i raczej ohydna,ale najważniejsze,że Zosia jadła :)
Nie wiem czy to banan,ale przedwczoraj mała strasznie marudziła a przy zasypianiu wręcz wrzeszczała.Dzisiaj jej dam jeszcze raz tego banana i jak da koncert to bedzie wina banana .

Ostatnia edycja:
u nas dzis zadebiutowalo miesko: puree jarzynowe (ziemniaki + kukurydza) z indykiem. smakowalo okropnie ale zjadla caly sloiczek. konsystencja dosc stala ale podgrzane zrobilo sie rzadsze i latwiej bylo przelykac.

Oleśka u nas po marchewce to samo więc wiem że muszę na nią uważać więc kupuję słoiczki, w których marchewka to około 20% obiadku, w dodatku kupa była też w każda pieluchę ale po płaczu

my wczoraj zrobilismy zapasy własnie wynalazków z mięskiem i pewnie pomalutku zaczniemy eksperymentować ale na dzisiaj mam ulubioną dynię z ziemniakami

my z mięskiem jeszcze troszkę poczekamy, bo nadal na piersi:/
śliwki średnio młodemu smakują
dziś będzie pierwszy raz sam bananek:)

Antoś powiedział dzisiaj zdecydowane "nie" dla zupki z kurczakiem....
spróbujemy za parę dni... trudno

ale po raz pierwszy coś mu tak bardzo nie smakowało

u nas tez bylo dzis mięsko odrobinka indyczka ugotowanego z jarzynkami wsuwała bardzo jej samkowało...ale po 2 godzinkach po spacerku zglodniała i tak zjalda 140ml mleka:) apetyt dopisuje.... aha u nas bardzo smakuje jej kleik ryzowy z owocami z HIPPA caly sloiczek przed obiadkiem 1.5 godzinki wsunela...

reklama
my tak, jak estragon z mięskiem jeszcze poczekamy, bo na piersi ;)
z owoców to u nas były tylko jabłka i banany, z warzyw marchewka i zupka marchewkowa z ryżem. no i soczki dziś był z hippa marchewkowy, wypił 20 ml ze smakiem, ale potem zwymiotował- na biały dresik :-( szybko zaprałam i chyba śladu nie będzie ;-)
czaimy się na szpinak, może za 3-4 dni spróbujemy :-)

Do góry