reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

mysle ze jak nasze dzieci beda wieksze i zakumaja ze to jedzenie to w dzien beda chetniejsze i grzeczniejsze przy takich posilkach. teraz wygodniej im jest zassac butle a wokol jest strasznie duzo ciekawszych rzeczy niz lyzeczka z dziwnie smaujaca breja ;P
fakt ze dziwnie to danie smakuje no ale to dynia. a szpinak uwazasz ze smaczniejszy?:p wczoraj byla zupka jarzynowa (marchewka, ziemniaczki, zielony groszek i kalafior) i leniuszkowi srednio smakowala za pierwszym razem za to ja uwazam ze to chyba najsmaczniejsze z tych wszystkich warzywnych dan. za kilka dni zrobimy drugie podejscie do szpinaku ;)
zerknelam na strone hippa, po 4miesiacu jest 6dan warzywnych i 14deserkow! doszla tez herbatka malina z dzika roza. nie wiem do kiedy bedziemy leniuszkowi dawac sloiczki ale mysle ze na pewno do konca roku, potem powoli zaczniemy wprowadzac samodzielnie przyrzadzane dania.

reklama
My mamy zakupione już dwa słoiczki z Hipp, pierwsze jabłko i pierwsza marchewka no i w paczce z bobovity mamy zupkę z marchewki i mus jabłkowo-bananowy. Tak czy inaczej czekamy aż mała skończy 4 miesiące czyli za jakieś 2 tygodnie będziemy smakować ;P

szpinak był smaczniejszy:)

jak podajecie maluszkom słoiczi, moja strasznie sie wierci juz by chciala siedzieć ale wtedy wszystko jej z buzi wylatuje

Alis pierwsze jabłko z hippa to ulubiony deserek Antosia, marchewka juz tak nie smakuje

ja obiadek daje po południowym spaniu czyli około 13-14 i jest ok...

u nas posiłki wyglądają tak:
około 9-10 rano- 150ml mm
około 13-14- pół słoiczka obiadku i 90ml mm
około 17-18- 150ml mm
20:30- 120ml mm z kaszką ryżową
5-6 rano 150 ml mm

Estragon wiem co czujesz, dla mnie od 3 miesięcy poranek zaczyna się o 5 i to nie jest normalna godzina....
to jak funkcjonujesz??
u mnie jak się budzi o 5, pokarmię go, to po jedzeniu od razu domaga się rączek i nic innego nie pomaga, a miałam takie grzeczne dziecko:no:...
... chociaż dziś pozwolił mi pospac do 7.30:sorry2: no ale od 8 było noszenie:angry:

reklama
Do góry