reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
bobovita jest polska i dlatego tansza, hipp niemiecki. co do gerbera to byly jakies zadymy o znalezione w sloiczkach szklo i mimo tego nie wycofali zadnej partii ze sprzedazy. czesto tez dzieciom nie smakuje gerber z tego co wyczytalam.

zgadzam sie moj Krystian nie chcial jesc Gerbera owocow a z BoboVity ten sam owowoc zajadal ze smakiem

Mi też polecali Nan i dlatego tego mleka używamy i jest ok :) Kolek nie było a i małej chyba smakuje bo nigdy nie grymasi podczas jedzenia ;)

Dziś kupiłam gazetę Twoje Dziecko i jest super artykuł o żywieniu niemowląt i wprowadzaniu nowych produktów do jedzenia poza mlekiem. Ale mam pytanie czy te kleiki które podaje np. Wampi to one mają gluten? Bo nawet nie wiem...

reklama
ha, ha własnie skończyłam czytać ten artykuł i miałam napisać w skrócie kilka info.

Kukurydziana (bo taką chyba dawała wampi) podobnie jak gryka nie zawiera glutenu

Produkty mączne dozwolone w diecie bezglutenowej to naturalne bezglutenowe zboża - kukurydza i ryż oraz wszystkie ich przetwory, a także soja, proso, gryka, sorgo, mąka ziemniaczana, tapioka itd. Za bezglutenowe można uznać produkty z surowców naturalnie bezglutenowych lub skrobi pszennej, w których zawartość glutenu nie przekracza 1 mg/100 g produktu. Coraz częściej producenci umieszczają na produktach bezglutenowych symbol przekreślonego kłosa, lub napis: bezglutenowe.

Do góry