reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

mój Cypolek też pił chętnie moje mleczko i mm Babydream, aż się dziwiłam, bo przecież krąży teoria, że dzieci które spróbują mleka modyfikowanego nie chcą jeść mleczka z cyca tylko przestawiają się na butle, a on i cyca i butle lubił mimo, że smakowo różniło się i to bardzo

ale to nie chodzi o roznice w smaku miedzy mlekiem matki a mm. mleko ha jest obrzydliwe! zupelnie inaczej smakuje niz normalna mieszanka, tak gorzkawo. mnie wykreca nawet jedna kropelka i wciaz nie moge wyjsc z podziwu ze moje dziecko tak chetnie to pije ;)

reklama
ale to nie chodzi o roznice w smaku miedzy mlekiem matki a mm. mleko ha jest obrzydliwe! zupelnie inaczej smakuje niz normalna mieszanka, tak gorzkawo. mnie wykreca nawet jedna kropelka i wciaz nie moge wyjsc z podziwu ze moje dziecko tak chetnie to pije ;)

No to musiałabyś spróbować hydrolizat białkowy - bebilon pepti - jeszcze bardziej rozbite cząstki białka :-D. Jasiek przeszedł z Nan HA właśnie na ten bebilon - i różnica jest dramatyczna, bo próbowałam obu, ozywiście taka że bebilon jeszcze gorszy w smaku, ale on ciągnie ładnie :tak: - więc mamy tu klasyczny przykład że jak kto głody to wszystko zje i nie wybrzydza :laugh2:

a po tym 4miesiacu albo pozniej jesli bedziecie dzieciom dawac sloiczki to jakiej firmy? i czy zamierzacie sie trzymac jednej firmy? oferte wszystkie maja podobna ale w sumie nie do konca wiem na co sie zdecydowac. najbardziej kusi hipp bo akurat ich mleko z probiotykiem zamierzamy wprowadzic jeszcze w tym miesiacu i chyba do tej firmy mam najwieksze zaufanie.

u nas przy Jagodzie z deserków podchodziły w zasadzie wszystkie firmy, ale obiadku nie tknęła żadnego poza gerberem. Pluła i hippem i bobovitą (jak dla mnie obiadki z tej ostatniej śmierdziały i jakieś zbite były - całe sie odklejały od słoika, nie trzeba go było myć:)) Za to kaszki napoczątku TYLKO HIPP, bo jako jedyne nie zawierają cukru, dopiero przed 1 rokiem przeszłyśmy na kaszki bobovity. Nestle nie smakowaly Jagodzie.

awru, ja sporadycznie daje mm, jak muszę wyjść. Kupiłam w aptece gotowe nan active w 90-cio ml butelkach. Na razie zuzyłam jedną. Dla mnie wygoda i oszczędność, bo na tyle rzadko daję mieszankę, że szkoda kasy na puszkę, która może być podawana 3 tygodne po otwarciu. Mleczka mają długa datę ważności.

lenkaa* az mnie skreca na sama mysl o tym jak ohydne musi byc to mleko :/

oleska a wiesz ze zauwazylam ze niektore sloiczki wlasnie takie sa ze sie calosc odkleja od sloika ale nie zwrocilam uwagi na firme bo to sobie kupowalam patrzac tylko na smak (jestem cicha fanka obiadkow ale dodaje do nich sol, byly bezcenne po przekluciu jezyka ;)).

Nataliak próbowałam oczywiście tego mleka :) I masz rację jest obrzydliwe, ja bym nie była w stanie tego jeść ale co dziwne małż spróbował i stwierdził że nie jest takie złe...:O

Moja starsza córka jadła obiadki i zupki wszystkich firm,tak samo z kaszkami,jadła chętnie,nie miała znaczenia firma.Karmiłam piersią i pierwszą zupkę dałam jej w wieku niecałe 5 miesięcy.Sam pediatra mi zalecił.Ona na widok jedzenia cała się trzęsła,a jak widziała,że ktoś je,był płacz.Za to soków nie chciała pić,dawałam jej na łyżeczce,ale wypluwała.Do picia musiał być cyc.

nowe mleczko zostalo wlasnie zaakceptowane smakowo, zobaczymy jak brzuszkowo i kupkowo ;) minusem tego hipp plus jest sposob przygotowywania. kaza najpierw wsypywac do butelki mleko a potem wlewac wode. jesli wychodzimy z domu na krotko a wiem ze w tym czasie leniuszek bedzie chciala jesc to wlewam goraca wode do butelki i wsadzam do termoopakowania a mleko w pojemnik. przy hipp trzeba bedzie wode miec zawsze w termosie albo zabierac dodatkowa pusta butelke. w sumie nie wiem jak inne mleka sie przyrzadza bo tylko z nan ha mielismy do tej pory do czynienia a tam sie wsypuje mleko do wody, moze odwrotny sposob jest norma ;)

rumianku dzisiaj leniuszek dostala 50ml, kupe zrobila. a teraz druga, taka jak przy karmieniu sama piersia. ciekawe czy to juz efekt tego nowego mleka czy przypadek, zobaczymy jutro.

reklama
Dziewczyny ja tak pytanie na szybko - czy dając córci moje mleko mogę jeść gotowaną kukurydzę?
Mam taką ochotę zjeść na wieczór a nie wiem czy mogę...

Do góry