reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
teoretycznie oczywiscie mozna dawac kranowe o ile sie nadaje ale zaleca sie mineralna, warszawskiej kranowy wole dziecku nie dawac ;P

mam pytanie do dziewczyn które dopajają maluchy wodą...jaką temperaturę powinna mieć taka woda?? bo np. jak się ochłodzi to ją podgrzewacie?? jestem zielona w tych sprawach, bo do tej pory dawałam małemu tylko cyca:-)

mam pytanie do dziewczyn które dopajają maluchy wodą...jaką temperaturę powinna mieć taka woda?? bo np. jak się ochłodzi to ją podgrzewacie?? jestem zielona w tych sprawach, bo do tej pory dawałam małemu tylko cyca:-)
ja sprawdzam na nadgastku, aby była ciepła, zimnej raczej bym nie dała.
nie robię picia na zapas, tylko na jedno podanie.
no chyba, że bym miała termoopakowanie ;-)

Witam.
Wiecie co,ja już normalnie nie mam siły.Moje dziecko nie chce jeść mleka.Na początku piła Bebilon HA ze względu na możliwość wystąpienia alergii(starsza ma skazę).Piła...po 30-60ml 2-3 razy dziennie i krzyczała,nie chciała wiecej.Zbuntowała się i po kilku dniach nie chciała pić w ogóle.Dawałam jej cyca,ale się nie najadała bo w wyniku stresu lakatacja mi zanikła :( wyciągała jakies resztki i płacz,a butelki niet.W końcu ją wysypało(podejrzewam ,że winowajcą był żurek) i lekarz przepisał Nutramigen..no i się zaczęło...Potrafiła zjeśc tylko 30ml na 8godz! i znowu wrzask,bo głodna,a mleka nie chce :(( ja już zaczęłam płakać razem z nią,daję jej pierś,ale nie najada się.Zaczęła spadać na wadze.Waży 4470 a urodziła sie 3300.Nie wytrzymałam i podalismy jej zwykłe Bebiko,bo już nie mogłam znieść tego krzyku.Przez jeden dzień mieliśmy w domku aniołka.Spała pięknie i jadła ale ją wysypało.Teraz dostała Bebilon pepti + Bebilon HA mamy mieszać.Jak nie będzie tego chciała jeść to ja już nie wiem...cyba zwariuję.Na razie robię co mogę,żeby laktacje pobudzić,herbatki,laktator ale przez te nerwy nie wiem czy to zadziała...

No trochę się wyżaliłam :(

reklama
Awru zwykly lateksowy okragly.ten silikonowy chyba za twardy bo mala nam cyrki odstawiala,dusila sie i plula na kilometr.
essentials Cherry Soothers | Tommee Tippee

ja nie dopajam,mojej cycus jak narazie wystarcza:-)
ale tutaj tez kranowe podaja,zreszta tutaj sie ja normalnie bez gotowania z kranu pije,w restauracjach tez w dzbanku kranowa:tak:

Do góry