reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

A ja póki co zostałam tylko parę razy zmuszona do założenia wkładek,bo w dzień to rzadko wycieka i miałam te z belli.Mały opróżnia w miarę regularnie :) Najgorzej to leci,jak z jednej ssie,a do drugiej to muszę tetrówkę przyłożyć,bo wkładka by rady nie dała :-)
Z tym Karmi to jutro wieczorem spróbuję.Nastraszyłyście mnie trochę tymi wzdęciami,ale zobaczymy.

Jak ściagacie pokarm do karmienia,to potem karmicie butlą czy łyżeczką :confused: A jak butlą to czy macie jakieś specjalne smoczki dynamiczne/imitujące pierś czy może być zwykły silikonowy?Jakoś się zabieram za to ściąganie i zabrać nie mogę,a też wizyta u lekarza mnie czeka...

reklama
Jaś tak dlugo przesypia noc na samej piersi???? suuuuper!!!!!!!!!!

Już od kilku dni przesypia - mam nadzieję że tak już zostanie :) Niby na piersi, ale on wieczorem jest nażarty jak prosiak bo je sporo no i te popołudniowe karmienia są takie bardziej obfite niż ranne - więcej wyjada z piersi, w sumie wychodzi że ma 3 karmienia między 16 a 21 i chyba się dopycha. A też próbowałam podać mu jedzenie jak już zasnął bo nie doczekał się na dodatkowe 30 ml butelki odciągniętego - i nie ma szans - żadnych odruchów ssania - meko trzeba było wylać bo już je lekko podgrzałam.

A co do zwykłych wkładek to ja też używałam dotąd tylko j&j i z tego co widziałam z opinii w neie to chyba są najlepsze z tych zwykłych, choć jednak są mniejsze niż lovi i grubsze, co prawda mi nie przeciekły ale przyklejają się do piersi jak są wilgotne i są mniejsze niż lovi więc w nocy jak leżę na boku sutek czasem wystawał poza wkładkę co skutkowało powodzią w łóżku

A ja póki co zostałam tylko parę razy zmuszona do założenia wkładek,bo w dzień to rzadko wycieka i miałam te z belli.Mały opróżnia w miarę regularnie :) Najgorzej to leci,jak z jednej ssie,a do drugiej to muszę tetrówkę przyłożyć,bo wkładka by rady nie dała :-)
Z tym Karmi to jutro wieczorem spróbuję.Nastraszyłyście mnie trochę tymi wzdęciami,ale zobaczymy.

Jak ściagacie pokarm do karmienia,to potem karmicie butlą czy łyżeczką :confused: A jak butlą to czy macie jakieś specjalne smoczki dynamiczne/imitujące pierś czy może być zwykły silikonowy?Jakoś się zabieram za to ściąganie i zabrać nie mogę,a też wizyta u lekarza mnie czeka...

co do karmi to mój Jachu miał właśnie wdęcia po nim ale znalazłam sposób i po prostu wcześniej je wygazowuję, wlewam do kufla rano i wstawiam do lodówki a wieczorkiem sobie piję, co prawda jest jeszcze lekko musująe ale już problemów nie ma. Czytałam wczoraj w jakiejś dzieciowej gazecie że po karmi wystarczy odczekać 15 min z karmieniem - taki jest bezpieczny czas, natomiast po lampce wina należy odczekać 1 godzinę.
evelinka jak ściągam pokarm to później karmię butlą, bo łyżeczką to bym się chyba zajechała przy ilościach przejadanych przez dziecko. Wydaje mi się że łyżeczka to dla wczesnych noworodków, jak sie daje kilka łyżeczek bo później to byłby tylko wrzask głodnego dziecka

Ja uzywałam wkładek j&j, belli i babyOne i jak dla mnie najlepsze były właśnie te oststnie...są cieniutkie, żelowe mają dużą średnice i pakowane są pojedynczo i jak dobrze pamiętam nawet nie są takie drogie. A że własnie mi się skończyły to wypróbuje jeszcze te LOVI.
http://www.allegro.pl/item1007560074_wkladki_laktacyjne_babyono_60_szt_megapaka_tanio.html

Dziewczyny mnie chyba dopadł jakiś kryzys...wczoraj chciałam ściągnąć trochę mleka a mała jadła ze 40 min wcześniej i udałao się tylko 20ml ściągnąc:( a wcześniej mogłabym i 120ml..
Powinnam się martwić że zanika mi pokarm???

Dodam jeszcze że dla mnie również wkładki z BELLI są do kitu, okropne, jak się zamoczą to piersi cały czas są blisko tego mokrego i czasami przez to są zimne!!!

Ostatnia edycja:
estragon to co ile Ty karmisz Karolka w dzień.. u mnie ciężko jest przetrzymać młodego dłużej niż 3h - chyba, że jakimś cudem śpi, a to się rzaaaaadko zdarza :/
różnie, właśnie On dużo śpi w dzień, a jak jesteśmy na spacerze, to nawet 6 godzin potrafi spac i nie dopominac się o jedzonko. Generalnie przerwy mamy z reguły nie krotsze niż 4 godziny (4,5-5 h), chociaż zdarzy się czasem przerwa 3-godzinna.

Ja testuję rózne wkładki, jako, że piersi mam ogromne, to duże znaczenie ma ich wielkośc oraz fakt posiadania przylepca- i jak do tej pory najlepsze okazały się właśnie Bella.
Podobne jak J&J są Penaten, Helen Harper i Nuk. Najgorsze wg mnie to Babydream.

Dodam jeszcze, ze moj szkrab po kapieli to tylko przy cycu zasnie. U Was tez tak? Wlasnie nie wiem czy jest tu jakis watek o zasypianiu..jeszcze sie nie natknelam :)
na początku tak było, ale oduczylam go tego, nie pozwalam zasypiać przy piersi, jak sie naje, to odkładam do kołyski
, dziś rano wypuścił pierś i poszła fontanna z jednego kanalika na pół pokoju - małż myślał ze to jakaś nitka się ciągnie :-D bo ja nie zauważyłam.
:-D:-D:-D:-D
Ja używam obecnie wkładek Bella, poprzednio używałam j&j ale one chyba też są żelowe i kilka razy miałam cały stanik i piersi brudne od tego żelu, bo wyciekł.

j&j nie sa zelowe, uzywam glownie tych od poczatku i poza tym ze sa grube to nie mam zastrzezen. za to bella ostatnio mi przeciekly.
dla mnie bella to porażka, zawsze przesiąkały, dodatkowo, jak chciałam karmić, to przed karmieniem musiałam "oskubać " piers, bo pełno tego małego włochatego gówna z tej wkładki było:eek::eek:
j&j tez zdażyły mi się przesiąknąć:dry:
babyOno, są jak dla mnie świetne, nigdy mi nie przemokły, jedyna wada, że są duże, wiec lepiej do zabudowanych bluzek zakłądać.
godne polecenia są jeszcze no name z carrefura za 6 zł chyba.

tak was czytam i czytam na temat wycieków z piersi - i w sumie to u mnie takowych wycieków brak - no może zdarzyły mi się ze 3 razy w sumie (w nocy), ze mi przemokły wkładki.. Tak to uzywam jedną parę wkłądek j&j dziennie. A problemów z brakiem pokarmu raczej nie mam. Jak odciągam laktatorem to wychodzi tego około 150 ml z obu piersi, Tośka rośnie i wygląda jak pączek. Co by oznaczało, że nie kazdemu te wycieki się zdarzają

malina, więc się tylko cieszyć :-)
ja jeszcze nigdy na maxa nie odciągnęłam, więc nie mam pojęcia ile by mi się udało odciągnąć

reklama
Do góry