reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Dziewczyny, zawsze na wieczorne karmienie daje mlodemu troche mm zeby nie zapomnial, ze butla tez sluzy do jedzenia. To jest karmienie tatusia, wiec dosc istotne. Dajemy Mlodemu ok 30-60ml wiec niewiele, a potem w ruch idzie cyc i po tym spanie. Az do wczoraj. Wczoraj mlody plul butla dalej niz widzi, nie chcial pic mm i sie denerwowal. Cyc jednak byl ok i spijal mleko. W nocy zrpbilismy powtorke, czy bedzie pil z butli i niestety. Planujemy zrobic test tez w dzien. Zawsze karmienie z butli robi maz, chociaz ja tez go karmilam i nigdy nie protestowal.
sadzicie, ze to plucie butla, swiadczy o tym ze mlody pokazuje nam, ze woli cyca i butli nie bedzie akceptowal?
A niebawem planuje odstawic go od cyca, a najlepiej zredukowac liczbe karmien piersia do 1-2 na dobe.

reklama
pokah, mój butlą to rzyga, więc ostatnio herbatkę koperkową daje mu prosto z kubeczka mlaska aż na cały dom słychać:-D mojego mleka z butli też nie chciał widzieć, a z kubeczka już pije. Można też łyżeczką spróbować

Mart- mój Kacperek niestety za cyca podziękował na rzecz butli- dlatego muszę ściągać mleko.
I normalnie pewnie gdyby ktoś tyle z laktatorem siedział co ja to by miał morze mleka, a ja ledwo na jedno karmienie ściągam co 3h.
Znowu mnie zaczyna prawa pierś boleć. Jeśli znowu zrobi mi się zapalenie to koniec z karmieniem piersią. Nie dla mnie to....
Kacper ciągle uskutecznia pobudki co 2h w nocy. Może bym mu na noc mm podawała? Tylko cholerka...on ostatnie karmienie ma strasznie marne. Nie chce jeść na noc. Chyba dba o linie :-D

GOrgusia bo jak tylko odciągając a dziecka nie zostawiasz to latają słabnie zamiast się poprawiać. Jak podasz mm w nocy to już całkiem po ptokach w tydzień dwa będzie po wszystkim. No i obawiam się że i tak będzie się co dwie godziny budził ten typ tak ma budzenie niezależne od stopnia nażarcia :) a olka też na noc nie jada o 19 wypija 40 ml i spi do 1 ilosc jedzenia nie ma wpływu na długość snu. Dzieci się budzą na początku z głodu a potem głownie z powodu niedpjrzałego układu nerwowego. Na pocieszenie ci powiem że da się tylko laktatorem karmić tylko trzeba byc zdeterminowany. Moja mama sciągała mleko ręką przez 3 lata karmsła najpierw mnie a potem mojego brata (rok po roku jesteśmy) do tego prała pieluchy metrowe jak o tym pomyśle to szacun :)

Na początku ściągałam 40ml,więc poprawa i tak jest ogromna. A Kacpra nawet próbuję przystawiać, ale on nie i koniec. Wczoraj sobie zaczął brodawkę lizać i taka zabawa była...a za chwilę darcie, bo ja mu jeść każę, a on tak nie chce. Dałam butlę z moim mlekiem i był spokój.
Moja siostra tym sposobem co ja karmiła 9msc,więc wiem,że można. Do szału doprowadzają mnie tylko te zapalenia...
A że się budzi to widać trzeba się pogodzić...

Potwierdzam co Karolina pisze. Ja Remikowi zaczelam podawac mm na noc (co noc),zeby dluzej pospal. Nie dosc,ze dalej budzil sie co 2-3h to jeszcze bardzo szybko cycek stal sie be i laktacja siadla. Ale jak raz w tyg to chyba nie ma to az takich skutkow.

Jednak wczoraj Junior mial gorszy dzien i mm bylo bebe. Dzis wlasnie doi trzecia dorobke 30ml czyli wypije ok 90ml. Mam nadzieje ze moje cycki to przetrwaja. A zapalenie mialam juz raz takie porzadne z dreszczami i temperatura i masakra. Gdybym zdazyla wowczas na wizyte do gina to od tamtego czasu bym juz nie karmila. A teraz jak czuje grudki w piersi to dostawiam czesto, zeby mnie bylo powtorki z rozrywki.

reklama
Pokah- ja miałam dwa zapalenia z 40 stopniową gorączką i raz nawet nie miałam grudek w piersi- zapalenie zrobiło się gdzieś głęboko. Było tylko widać gdzie, bo miałam zaczerwienienie w tym miejscu.

Do góry