reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

szybkie pytanie do dziewczyn ktora karmia/karmily w kapturkach - czy slyszalyscie dobrze przelykanie? bo jak kapturki sa to ja ledwo slysze, a jak sie od wielkiego dzwona uda zywy cycek podac to gul-gul-gul slychac az milo... jakie sa Wasze odczucia w temacie?

reklama
U mnie jest tak samo na gołych cyckach, z jednego leci gorzej i je ciszej, a z drugiego to przełyka jakby z butelki pił :-) Tylko jak mu tak szybko leci to się zawsze więcej powietrza nałyka i musi sobie potem porządnie odbić. Na szczęście często robi to podczas karmienia - odrywa się od cyca, beknie sobie i je dalej. A przy okazji bąka puści i się uśmiechnie. Tak mnie wtedy rozczula :-) śmieszny mój kochany ludek. Albo dzisiaj leżał mi na klacie patrząc na mnie oczami kotka ze Shreka i w tym samym czasie kupę tworzył. Tak mi się śmiać z niego chciało. Nigdy nie myślałam że takie rzeczy jak dziecko które sobie ładnie odbeknie lub zrobi ładną kupkę będzie mnie tak cieszyło :-) ehhh jak się zostaje mamą to świat się zmienia. Tak mnie naszło na przemyślenia. Sorry za off topic :-)

Ech, a juz chcialam pisac "oczywiscie, K jak krzywica" a to nie to;)
Weronka no niestety nie powiem jak jest z kapturkami bo nie uzywalam, ale faktycznie ja moja ssie to gul gul czasem na caly dom slychac,serio:) Wogole czasem je tak lapczywie,ze czesto zaraz potem dostaje czkawki:D

Dziewczyny a jak dlugo Wasze dzieciulki wytrzymują bez cysia ? Bo moja w dzień je co 2-3 h a w nocy raz 4-5h na początku snu a potem znowu ok 3h do rana :) I jest mega grubiutka , ma tzw drugi podbród ;D

Co do kapturkow tez nie wiem ale moja przelyka srednio glosno Tzn slysze ale predzej sobie steka z rozkoszy I na tym sie glownie skupiam :)

Lewek u mnie co 2-3 godziny, pierwsza nocna 4-4,5, w ostatnich dnia rano co 1 godzinę bo jest wiecznie głodny :D

A powiedzcie jak szybko to co zjemy wpływa na to co idzie w mleku? Zjadłam wczoraj pod wieczór coś ciężej strawnego, ja w nocy ledwo żyłam z moim brzuchem a Mały nic, a ni wieczorem ani w nocy :O cieszy mnie to, ale jestem ciekawa...

u nas w dzień co 1,5-2h, a w nocy pierwsze spanie trwa 4h, a później co 2h pobudka na jedzonko.
Ja zjadłam karkówkę o 15, a około 18 już zaczęły się problemy.

ja karmie czesciej, w dzien to srednio co godzine... bo tam troche staram sie zabawiac malutka, nosic, klasc na brzuszku...ale w koncu i tak musze co chwile cyca dawac. ale na spacerze 2,5h wytrzymuje. w nocy jedna mamy 3godzinnna przerwe, a potem co 1,5- 2godziny...

jak wczoraj farbowalam wlosy i mala musiala wytrzymac bez cyca godzine u kogos innego na rekach to byla masakra. non stop suszarka byla wlaczona a i to po jakims czasie nie pomagalo.

reklama
u mnie już ma Młoda swoje ulubione godziny, przeważnie je o 5,7,9,12,15,17,19 tu lubi dojadać do 12 i jak mało doje, to ma jeszcze karmienie o 2, jak dobrze się naje to koło 5 i od nowa :cool2:

Do góry