reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

reklama
U mnie lepiej. Pierś od jakiegoś czasu wystarcza, chociaż wieczorami oczywiście musi być trochę cześciej. W nocy zazwyczaj na jedno karmienie idzie jedna pierś a pobudki są takie same jak wcześniej przy opróżnianiu obu. No i dzisiaj udało mi się godzinę po tym jak Tymek usnął na południową drzemkę odciągnąć 100ml z obu piersi. Teraz jeszcze dociągnęłam jeszcze 25ml do pełnej butelki i leciało jak szalone. Więcej nie ściągam bo zaraz będzie koniec drzemki i musi mieć co zjeść. Ostatnio nie mam czasu na częste odciąganie więc zapasów nie mam (jedna 90 w zamrażalniku plus to dzisiejsze) ale najwidoczniej Tymek sam najlepiej pobudził moją laktację. Strasznie się cieszę, że jednak nam się udało przezwyciężyć kryzys. Mam nadzieję że do końca macierzyńskiego uda nam się pierś dociągnąć.

irisson - pytałam ich, sugerowałam że trzeba by z tym coś zrobić, oni mówili że próbowali ale on nic nie chce jeść i koniec, powiedzieli ze jedynie czasem kawałek paróweczki a tak to nic nie zje. nie pytałam jak do tego doprowadzili i czy byli u jakiegoś specjalisty... mówili że on po prostu nie chce jeść nic. tylko pije mleko. a to tacy porządni ludzie byli, wyglądali na "normalnych", nie wiem jak mogło dojść u nich do czegoś takiego ale autentycznie tak było...

Co się pije na zmniejszenie laktacji szałwie, ja to 100 w niecałe 5 min mam, a laktatora używa tylko raz w tyg jak ściągam na zajęcia. Ciężka noc przede mną Ula śpi już po 8 h, jeszcze byłam na zajęciach gdzie nie ściągałam i mam kolejny nawał gotowy:-(

A ja nawalu nie mam,a jak poszlam na zajecia, nie bylo mnie od rana do wieczora to wkladki nie wytrzymywaly i wrocilam do domu z bluzka w polowie mokra:/ dobrze ze sweter i kurtke mialam to nie bylo widac:baffled: kurcze i co tu zrobic...przerwy w wykladach sa tak krotkie ze nie zdarze isc sciagnac tego....:dry:

reklama
Dziewczyny mialam te kapsulki wit.K +D ale lekarka powiedziala mi ostatnio ,ze jak dziecko jest dokarmiane mm to nie mozna podawac ktorejs z nich...tylko kurcze zapomnialam ktorej:zawstydzona/y: Przypomniecie jak to jest??

Do góry