weronka, widocznie wpadła w etap fascynacji swoimi rączkami :-). Fakt, trochę wcześnie, bo ma dopiero 4 tygodnie... Mój Tymek takie mega ssanie piąstek ma od 3-4 tygodni. Ssie łapki tak, że w drugim pokoju słychać . I najczęściej nie jest wtedy głodny. Nawet przez sen przystawia piąstkę do buzi i nie wkłada jej, ale tak sobie wargami ciamka. Ponoć to normalne i całkiem zdrowe i należy się cieszyć, że dziecko znalazło drogę rączek do buzi :-). Przyuważ, czy ona wtedy chce jeść, czy też tylko tak sobie chce possać.
A co do mm to my cały czas mamy Bebilon. Obecnie jeszcze Bebilon Comfort (dla dzieci z tendencja do kolek i zaparć) - taki kazała dawać lekarka. Nie wiem po co, ale nie dyskutowałam. Ale skończymy to opakowanie i przechodzimy na zwykły Bebilon. Nic mu się na tym Bebilonie teraz nie dzieje, choć na początku byłam przekonana że problemy z gazami są właśnie przez niego. Ale to raczej była kwestia łączenia mojego mleka z modyfikowanym, no i nierozwiniętego układu pokarmowego. U nas Bebilon jest ok.
A co do mm to my cały czas mamy Bebilon. Obecnie jeszcze Bebilon Comfort (dla dzieci z tendencja do kolek i zaparć) - taki kazała dawać lekarka. Nie wiem po co, ale nie dyskutowałam. Ale skończymy to opakowanie i przechodzimy na zwykły Bebilon. Nic mu się na tym Bebilonie teraz nie dzieje, choć na początku byłam przekonana że problemy z gazami są właśnie przez niego. Ale to raczej była kwestia łączenia mojego mleka z modyfikowanym, no i nierozwiniętego układu pokarmowego. U nas Bebilon jest ok.
Ostatnia edycja: