reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

MieMie- a czynie może to być związane z dolegliwościami brzuszkowymi? Albo może za szybko jej leci to rzadkie pierwsze mleko i się wkurza? Mój się wścieka na początku karmienia czasami w nocy-gdy piersi są pełne i mleko samo mocno płynie.

Mam kłopotek i szukam wsparcia. Młody za płytko chwyta pierś i mi niedługo wentylki odpadną :-( nie mogę go zmusić do szerszego otwarcia dzioba. Drażnię okolicę między noskiem a ustkami,ale to nic nie daje, a karmienie przez to jest mocno bolesne...

reklama
Gorgusia mam to samo.jak za dużo mu wsadze do buzki otoczki to się wkurza i wysuwa sobie bo chce sama brodawke.chce karmić ale ból okropny dlatego na zmianę z odciaganiem lecę.
Miemie to może być brzuszek jeżeli nie tylko podczas karmienia tak ma albo pozycja jej nie pasi albo za szybko leci.mój tak miewa jak też wcześniej płakał i się tak żali jeszcze co jakiś czas.

MieMie mówiłaś że masz nawał, może Młodej za szybko leci i źle jej się je? albo druga wersja, że za wolno leci, moja się wkurza jak zje całą pierś a jeszcze by chciała, ale to zmiana cycka i jest ok :tak:
u mojego męża ciotki było, że musiała bardzo zredukować swoją dietę przy karmieniu, bo Bartosz miał problemy z trawieniem, skórą, mleko za tłuste aż, więc o to chyba chodzi, że może dziecko zaszkodzić ;-)

miemie moja tez czasem tak ma, jednak czesto spowodowane jest to, ze za szybko leci i sie krztusi.
gorgusia próbowałas złapac piers (sutek i otoczke) na"kanapke" ?? W taki sposób jak trzymasz kanapkę 2 rękami i wtedy wożyc do buzi? Mnie to babka od laktacji pokazywało jak dziecko chwyta sam sutek

a ja z tym lewym cyckiem walcze, i coraz gorzej z niego leci. co gorsza prawa jego strona zrobila sie czerwona. nie boli poki co, ale laktatorem juz ledwo 30 w 15 minut sciagam... a tolka to moze minute possie i daje spokoj (czyt. drze sie jakby ja ze skory obdzierali), bo nie tryska jak w tym drugim...
wczoraj rano mialam tez lekki stan podgoraczkowy, dzis juz norma.
co jest z tym cycem? :confused:

Gorgusia - Nataszka dobrze ci poleca, żebyś spróbowała taki wałeczek zrobić i podać dziecku. Moja Agatka też ma problem z chwyceniem bo ja mam prawie płaską lewą brodawkę. Muszę chwycić brodawkę i naciągnąć jakby skórę i włożyć taki płaski wałeczek do buzi i zaczekać aż ona zassie. To nie udaje się za pierwszym razem i muszę się troszkę napracować zanim porządnie chwyci.
A może pomoc doradcy laktacyjnego z twojej okolicy?

Dziewczyny chyba macie rację. Że tu chodzi o to, że pokarm za szybko mojej małej leci. Zwykle dzieje się tak, gdy ona za szybko się przebudzi i nie zdążę odciągnąć mleka, to wtedy jest nawał. I ona się strasznie denerwuje bo chyba z tym połykaniem nie nadąża. Kurcze niby proste wytłumaczenie, ale najtrudniej do niego dojść. Dzięki wielkie :) Mała właśnie śpi, więc lecę przygotować piersi na kolejne karmienie :) Powodzenia dla pozostałych walczących :)

MieMie, a gdybyś ją oderwała od piersi na moment po tym jak już zassie? U mnie z prawej piersi zawsze leci 5-strumieniowa fontanna zaraz na początku karmienia. Na początku Anielę odrywałam, bo się krztusiła i dusiła, teraz sama już wie, że trzeba to przeczekać ;) Minusem jest cała zasikana mlekiem tetra, ale jak fontanna się kończy, to Młodą dalej przystawiam i już je spokojnie do końca.

U mnie z sutkami srednio ale mała upodobała sobie jedzenie przez cały dzien i od 7 do 13 wisi na cycycu i je !Myslałam ze moj pokarm jakos nie tresciwy albo cos ale nie połozna mnie uspokoiła ze ona poprostu głodomor i lubi kątakt ze mna.
Ale naszczescie w nocy daje sie wyspać:)
MieMie u Mnie jest tak jak karmie na siedzaco i faktycznie od tego ze za szybko leci .

reklama
Do góry