reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

A co z herbatkami tymi od pierwszego tygodnia?
Dajecie maluszkom na lepsze trawienie?
Ja wczoraj wymiękłam i dałam małej 50ml koperkowej a dziś mam rumiankową (innej w sklepie w niedziele nie było) i wypiła dosłownie pare łyków jakieś 5-10ml. Chce jak najmniej jej dawać bo ma glukozę w składzie, ale już sama nie wiem co mam robić:confused:

Efe, a dlaczego dajesz? jak chce jesc to po prostu tak ją "oszukujesz" na troszke?czy w jakim celu?
ja jeszcze w ogole nie dawałam herbatek...podobno przy piersi nie powinno sie podawac. No tylko ze mała dostaje ta butle jak już niewidze wyjscia - ale tak max. 120ml na dobę. Czy to źle ze nie daje?

no i ograniczyłam tez wit. K do 3/4 dawki bo jest tez w mleku modyfikowanym, a łatwo ją przedawkowac

Aj Efe, sorrka, doczytałam na głównym że to problemy z brzuszkiem chodziło...no w takim wypadku to ja tez bym ratowała czym się da tylko

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a brokuły można??
Bo zjadłam zupę krem brokułowy :confused:
Ja jem makaron z brokulami w sosie serowym i jest ok! :-)

Karincia- ja zjadlam raz kurczaka z ryzem i warzywami)brokulrm, kalafiorkiem i marchewka) i nie dosc ze wzdecia mialam to maluszek jeszcze wieksze
Wzdecia chyba bardziej po kalafiorze niz po brokulach... Gdzies czytalam ze kalafior jest wzdymajacy a brokuly spokojnie mozna jesc... No ale nie wiem... Ja jem warzywa gotowane-marchewka, kalafior, groszek i fasolka szparagowa i jest wszystko ok

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Osobiście nie podaje małej herbatki, ale sama ją pije, bo na pewno jakaś część jest w moim mleczku.

Co do diety zaczyna powoli jeść wszystko. Był pomidor, ogórek, kalafior, kapusta, a dzisiaj zjadłam ptasie mleczko. Mam nadzieje, że i czekolada małej nie uczuli. :tak:

Dziewczyny chciałam Was poinformować że spokojnie możecie jeśc brokuły :tak:
Ja wczoraj jak juz pisałam zjadłam zupę krem brokułowy i wszystko było ok. :-D
Ani mnie nie wzdęło ani Malucha brzuszek nie bolał :-):-)

Moja Amelka ma 1 miesiąc i 2 dni -chociarz ograniczyłam nabial -mala dostała jakiegoś uczulenia -jem teraz przeważnie miesko -gotowane na parze , warzywa tak jak marchewke -buraczki ćwikłowe --ziemniaki i to naokraglo -ale dwa dni temu skusiłam sie na sniadanie zjadłam 2 plastry sera bialego -niewiem czy to zbieg okoliczności wysypalo bużke te krostki wygladaja tez jak potowki -juz niewiem narazie czekam moze sie wchloną -mysle także ze jadlam herbatniki maślane -a w skład.jest serwatka i mleko w proszku .Czy herbatniki by uczulily ?-pozdrawiam

Moja Amelka ma 1 miesiąc i 2 dni -chociarz ograniczyłam nabial -mala dostała jakiegoś uczulenia -jem teraz przeważnie miesko -gotowane na parze , warzywa tak jak marchewke -buraczki ćwikłowe --ziemniaki i to naokraglo -ale dwa dni temu skusiłam sie na sniadanie zjadłam 2 plastry sera bialego -niewiem czy to zbieg okoliczności wysypalo bużke te krostki wygladaja tez jak potowki -juz niewiem narazie czekam moze sie wchloną -mysle także ze jadlam herbatniki maślane -a w skład.jest serwatka i mleko w proszku .Czy herbatniki by uczulily ?-pozdrawiam
a czy kukurydze możne jeśc i czerwona papryke -bo juz za mna chodzi tydzien -pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mam pytanie:

czy przepajacie dzieci wodą?

Moja mama gromy rzuca, że TRZEBA przepajać i że lekarze g** wiedzą... Lekarze mówią: absolutnie nie przepajać, jak się karmi piersią. A ja już całkiem zglupiałam. Do tej pory nie przepajałam, ale moja mam wraca z tematem jak bumerang. Cokolwiek małemu dolega, mama powtarza argument o przepajaniu. ech....

Mam pytanie:

czy przepajacie dzieci wodą?

Moja mama gromy rzuca, że TRZEBA przepajać i że lekarze g** wiedzą... Lekarze mówią: absolutnie nie przepajać, jak się karmi piersią. A ja już całkiem zglupiałam. Do tej pory nie przepajałam, ale moja mam wraca z tematem jak bumerang. Cokolwiek małemu dolega, mama powtarza argument o przepajaniu. ech....
Gosia moja mała tylko zakwili przy mojej mamie a ona już krzyczy że jej za zimno. Także wiem co czujesz...ech te babcie :-(

Gosiu absolutnie przy karmieniu piersia wylacznym nie jest to konieczne. Ale takie wlasnie sa babcie, moja wrecz sie na mnie obrazila tzn. 2 msc ze mna nie rozmawiala jak ja opieprzylam ze sie wtracac nie ma. Nerwy mi puscily bo ile razy mozna powtarzac ze dziecka karmionego piersia nie trzeba dopajac i ze jak dziecko ma 4msc to nie ma jeszcze jesc obiadkow:baffled::baffled:Przechodzilam to z Mateuszem teraz babcia nauczona ze jestem wrazliwa w tym temacie tak delikatnie tylko wspomina ze moze jednak choc troche herbatki;-)

reklama
Do góry