Tak samo moja Amelka jest karmiona-bo tak sie domaga .ja karmie około 9-10 razy na dobe, Julka je co 2 godziny ale ostatnie 2 karmienia wieczorne są co godzine no i czasem jak dłużej Mała pośpi po spacerku to jest jedno karmienie mniej
reklama
Jak sie karmi piersią to witamine K sie podaje ,a witamine D kiedy nie pytałam jeszcze pediatry ,bo na szczepienie mam 12 dopiero
Ale wit. K tylko do 3-4 miesiaca"(nawet jesli karmi się do roku), a D podaje się dłużej nawet do roczku - ale to tez zależy od wielkości ciemiączka i pediatra okresla czy jeszcze podawać czy nie
Dziewczyny a do kiedy Cebion Multi?
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Ja mam podane że do roku jak witaminę D. Zresztą wit. D też jest w Cebionie.Ale wit. K tylko do 3-4 miesiaca"(nawet jesli karmi się do roku), a D podaje się dłużej nawet do roczku - ale to tez zależy od wielkości ciemiączka i pediatra okresla czy jeszcze podawać czy nie
Dziewczyny a do kiedy Cebion Multi?
andariel
mama super dwójki :]
nam wychodzi 7 razy na dobę karmienie, staram się pilnować by przerwy nie były krótsze niż 2 godziny (wyjątkiem są wieczory, kiedy mała czasem chce "dopić" przed snem, ale rzadko się to zdarza); a w nocy mamy 1 lub 2 karmienia;
nam Ciebionu multi w ogóle nie kazano podawać;
mam sklerozę - chciałam napisać, że odkąd podaję małej 3 razy dziennie GripeWater, problemy brzuszkowe nie maja miejsca; gazy ładnie wychodzą, kupki też; i dziecię radośniejsze natomiast nie ma szans na podanie malutkiej czegokolwiek do buzi łyżeczką - wypluwa z odruchem wymiotnym i tyle; pozostaje mi odciąganie pokarmu i mieszanie specyfiku z nim, no i z butli;
nam Ciebionu multi w ogóle nie kazano podawać;
mam sklerozę - chciałam napisać, że odkąd podaję małej 3 razy dziennie GripeWater, problemy brzuszkowe nie maja miejsca; gazy ładnie wychodzą, kupki też; i dziecię radośniejsze natomiast nie ma szans na podanie malutkiej czegokolwiek do buzi łyżeczką - wypluwa z odruchem wymiotnym i tyle; pozostaje mi odciąganie pokarmu i mieszanie specyfiku z nim, no i z butli;
Ostatnia edycja:
magda12345
Mama Juli i Jasia
Cześć Mam problem, mam nadzieje, że mi pomożecie;-) przyznam się że regularnie Was czytam od ok 3 miesięcy (miałam termin na 29 sierpień, urodziłam 2 września.) Otóż w nocy obudził mnie ból piersi (zaraz przystawiłam Jasia), a rano gorączka prawie 40 stopni! Poleciałam do rodzinnego, zapalenia nie stwierdziła, przepisała leki i pozwoliła spokojnie karmić. W międzyczasie dzwoniłam do położnej, powiedziała, żeby powyżej 38 stopni nie karmić. A moja mama twierdzi, że w ogóle nie powinnam karmić przez co najmniej 3 dni...Już nie wiem co mam myśleć (teraz mam 39,1). Mam nadzieje, że mi pomożecie, bo powoli rezerwy mleczne się kończą;-)
Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Z góry dziękuje i pozdrawiam!
kaskax25
mama wspaniałej trójki
Karmic, jak najbardziej karmic. Tylko nie rozumiem dlaczego ci antybiotyku nie zapisali przeciez to oczywiste ze to zapalenie bo skad goraczka. Najlepiej bedzie jesli poczekasz do wieczora i przejdziesz sie do ambulatorium moze tam ci go przepisza. I karm, karm jeszcze raz karm nawet z antybiotykiem. Dodatkowo obloz piersi zmiazdzonymi schlodzonymi liscmi swiezej kapusty. rewelacyjnie wyciaga stany zapalne. jesli bedziesz dluzej z tym zwlekac zrobi ci sie ropien i mozesz sie osadzic na stole operacyjnym!!
magda12345
Mama Juli i Jasia
Antybiotyk dostałam - duomox (bo czerwone gardło i bardzo wysoka gorączka). Tyle, że lekarka oglądała pierś i mówi, że zapalenia nie widzi...ale już pisałam , że byłam u rodzinnego bo ginekolog w sobotę u nas nie przyjmuje...A coś z ta piersią musi być bo nawet dotknąć jej nie mogę, a jak chciałam odciągnąć to w ogóle nie ma szans...Ale już przystawiłam Jasieńka i jest dużo lepiej dziękuje za radę i pozdrawiam!
Antybiotyk dostałam - duomox (bo czerwone gardło i bardzo wysoka gorączka). Tyle, że lekarka oglądała pierś i mówi, że zapalenia nie widzi...ale już pisałam , że byłam u rodzinnego bo ginekolog w sobotę u nas nie przyjmuje...A coś z ta piersią musi być bo nawet dotknąć jej nie mogę, a jak chciałam odciągnąć to w ogóle nie ma szans...Ale już przystawiłam Jasieńka i jest dużo lepiej dziękuje za radę i pozdrawiam!
to lekarka sie nie zna,bo masz na 100% zapalenie piersi,okładaj kapusta i karm maluszka i za kilka dni bedzie dobrze
reklama
maggie85
Mama M.
Dziewczyny, takie pytanie, czy Wasze maluszki dużo ulewają?
Bo Marcel ostatnio strasznie, normalnie po jedzeniu beknie, a po jakims czasie ulewa nawet po godzinie i to bardzo dużo, nie zawsze jest to serek czasem sama jakby woda czasem nawet chluśnie... chciałam się poradzić czy któraś z Was też tak ma. bo do pediatry w przyszlym tyg. dopiero mamy wizyte
Bo Marcel ostatnio strasznie, normalnie po jedzeniu beknie, a po jakims czasie ulewa nawet po godzinie i to bardzo dużo, nie zawsze jest to serek czasem sama jakby woda czasem nawet chluśnie... chciałam się poradzić czy któraś z Was też tak ma. bo do pediatry w przyszlym tyg. dopiero mamy wizyte
Podziel się: