reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

Ile wychodzi Wam karmien na dobe???? gdzies przeczytalam ze powinno byc 8! Kiedys to tyle razy przystawialam Alexa ale teraz wola jesc znacznie zadziej i karmie go 6 razy na 24 godz! Zastanawiam sie czy to jednak nie zamalo? Niechcem znow miec problemow z mleczarnia! Tylko czy czesciej go bede przystawiac to bedzie oproznial piers do konca????? ZWARIOWAC MOZNA:rofl2::baffled::errr::oo::oo2::elvis::rofl:O

reklama
no ale przy piersi to chyba jednak tak troche różnie może być skoro na żądanie...u nas wychodzi zazwyczaj 8 ale i 9 się zdarzało...

no mój głodomór z nocnego jedzenia na razie nie myśli zrezygnować więc wychodzi więcej, ale cóż - i na niego kiedyś przyjdzie czas

a mnie wychodzi ze 9 razy karmie,
w dzien mniej wiecej co 2 godziny a jak ostatnie karmienie kolo 22.00 to on moze i by sie obyl do rana ale jak sie juz budze w srodku nocy to zawsze go przykladam i nigdy nie odmowi i nawet sie nie budzi

Mój Antek codziennie przed 18 zaczyna histeryzować - ale nie są to kolki tylko chodzi o kąpiel i spanie - bo jak już go zaczynam rozbierać i podaję wit to już przestaje płakać :eek: je tak ok 18-18.30 i śpi do 2-3 potem budzi się między 6-7 i tak wychodzi nam ok 6-7 karmień - w ciągu dnia je co ok 2-2,5h.
Dziewczyny do kiedy trzeba podawać witK? Jak Anielka była mała to nie podawałam bo nikt mi nie powiedział, że trzeba i teraz nie wiem jak długo?

Mój Antek codziennie przed 18 zaczyna histeryzować - ale nie są to kolki tylko chodzi o kąpiel i spanie - bo jak już go zaczynam rozbierać i podaję wit to już przestaje płakać :eek: je tak ok 18-18.30 i śpi do 2-3 potem budzi się między 6-7 i tak wychodzi nam ok 6-7 karmień - w ciągu dnia je co ok 2-2,5h.
Dziewczyny do kiedy trzeba podawać witK? Jak Anielka była mała to nie podawałam bo nikt mi nie powiedział, że trzeba i teraz nie wiem jak długo?
Ja mam podane przez pediatrę 2-3 miesiące. Będę podawać do końca opakowania, które ostatnio kupiłam, czyli jeszcze 18 dni.

reklama
ja karmie około 9-10 razy na dobe, Julka je co 2 godziny ale ostatnie 2 karmienia wieczorne są co godzine no i czasem jak dłużej Mała pośpi po spacerku to jest jedno karmienie mniej

Do góry