reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

Ile wychodzi Wam karmien na dobe???? gdzies przeczytalam ze powinno byc 8! Kiedys to tyle razy przystawialam Alexa ale teraz wola jesc znacznie zadziej i karmie go 6 razy na 24 godz! Zastanawiam sie czy to jednak nie zamalo? Niechcem znow miec problemow z mleczarnia! Tylko czy czesciej go bede przystawiac to bedzie oproznial piers do konca????? ZWARIOWAC MOZNA:rofl2::baffled::errr::oo::oo2::elvis::rofl:O

reklama
no ale przy piersi to chyba jednak tak troche różnie może być skoro na żądanie...u nas wychodzi zazwyczaj 8 ale i 9 się zdarzało...

no mój głodomór z nocnego jedzenia na razie nie myśli zrezygnować więc wychodzi więcej, ale cóż - i na niego kiedyś przyjdzie czas

a mnie wychodzi ze 9 razy karmie,
w dzien mniej wiecej co 2 godziny a jak ostatnie karmienie kolo 22.00 to on moze i by sie obyl do rana ale jak sie juz budze w srodku nocy to zawsze go przykladam i nigdy nie odmowi i nawet sie nie budzi

Mój Antek codziennie przed 18 zaczyna histeryzować - ale nie są to kolki tylko chodzi o kąpiel i spanie - bo jak już go zaczynam rozbierać i podaję wit to już przestaje płakać :eek: je tak ok 18-18.30 i śpi do 2-3 potem budzi się między 6-7 i tak wychodzi nam ok 6-7 karmień - w ciągu dnia je co ok 2-2,5h.
Dziewczyny do kiedy trzeba podawać witK? Jak Anielka była mała to nie podawałam bo nikt mi nie powiedział, że trzeba i teraz nie wiem jak długo?

Mój Antek codziennie przed 18 zaczyna histeryzować - ale nie są to kolki tylko chodzi o kąpiel i spanie - bo jak już go zaczynam rozbierać i podaję wit to już przestaje płakać :eek: je tak ok 18-18.30 i śpi do 2-3 potem budzi się między 6-7 i tak wychodzi nam ok 6-7 karmień - w ciągu dnia je co ok 2-2,5h.
Dziewczyny do kiedy trzeba podawać witK? Jak Anielka była mała to nie podawałam bo nikt mi nie powiedział, że trzeba i teraz nie wiem jak długo?
Ja mam podane przez pediatrę 2-3 miesiące. Będę podawać do końca opakowania, które ostatnio kupiłam, czyli jeszcze 18 dni.

reklama
ja karmie około 9-10 razy na dobe, Julka je co 2 godziny ale ostatnie 2 karmienia wieczorne są co godzine no i czasem jak dłużej Mała pośpi po spacerku to jest jedno karmienie mniej

Do góry