reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

stokrotki pisze:
A tak z innej beczki chciałam dokarmiać moją Zosie butlą , ale ona za cholere niechce . Próbowałam różne smoczki , różne mleka nawet kupiłam a tu nic ..... Czy mam dalej "na siłę" probować czy odpuścić sobie na jakiś czas?!

My mamy taki sam problem - Mikołaj nie chce butli. Nie wiem czy nie skończy się na karmieniu lyżeczką...

reklama
Ja mam ten sam problem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14 sierpnia na wątku :Nasze malusie problemy z maluszkami (atr 15) zadałm pytanie o smoczek i dziewczyny mi pomogły - przez chwilę "zadowalał się" smoczkiem, ale już niestety nauki poszły w las i jest jeszcze gorzej, a o butli nawet nie chce słyszeć.. i jak mam iść do fryzjera?????????????????

Rusałko u mnie też noc doskonała od 20.45 do 7 rano :) Otylka tak samo od tygodnia przesypia wszystkie noce:))) i mam nadzieje, ze jej się to nie odwidzi

a czy Wasze skarby po takiej przespanej nocy chca od razu jeść? Otylka jescze jakieś 30 minut chce sie bawić. A mi najbardziej poodoba sie to,że wstaje taka usmiechnieta :) jednak dziecko wyspane to dziecko zadowolone ;)

Dziewczyny cieszcie sie , gratuluje takich spokojnych dzieciaczkow :)) U nas wciaz pobudka co 3-4 godziny w nocy a w dzien karmienie co 2-3 godzinki. Ale nie powiem, moje piersi po takich 3h eksploduja :D

Patrycja dzieki za info, miete bede pila sporadycznie ale meliska jest super i dziecko sie tez uspokoilo :D

Stokrotki ja nie jestem wegetarianka ale pije mleczko sojowe - waniliowe i uwielbiam produkty sojowe :D

u nas po nocy piersi sa nabrzmiałe i oczywiscie co noc to inna koszula, ale tak czy tak jakos przyzwyczaiły sie do tego, ze karmimy tylko w dzien

Klaudia od razu po przebudzeniu" krzyczy" jesc ;)..ale za to ja po przebudzeniu..wstaję przed nią..bo o 7..(zawsze tak się automatycznie sama budziłam)..za laktator- i wczoraj jedna piers ponad 150 ml..szoking!..a i dzis także..Drugiego zostawiam dla Malutkiej:)

reklama
U mnie bez zmian Mateuszek zasypia o 21, budzi sie o 24, 2 i 5 a o 6 ma kryzys i nie chce spac...Dzisiaj pospalismy razem w lozeczku poltorej godziny wtuleni w siebie...
A jak sie budzi od razu wola jesc i w ogole ostatnio jakis spiacy jest..
A w ciagu dnia z zegarkiem w reku karmienie co 2 godziny i ani minuty dluzej bo wrzask....probowalam chociaz 2.15 ale nie daje rady....
i nieraz najchetniej zaraz po by spal a ze spi tylko 35 minut tez z zegarkiem w reku to bym miala jazde wiec go troche przetrzymuje z tym spaniem....a w czoraj zasnal wtulony we wnie zaraz po karmieniu i spal do nastepnego karmienia....spalby i dluzej moze ale musialm wstac siusiu i sie obudzil...
Nie wiem co zrobic zeby spal dluzej w ciagu dnia....

Fajnie macie z tymi nockami:)))

Do góry