reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Ania76 - mam ten sam problem w ciągu dnia, robi sobie drzemki 30 minutowe... i jest w miarę wyspany chociaż szybko robi się marudny. Natomiast nocki mi przesypia. Podobno dzieci z tego wyrastają :)

reklama
fusik pisze:
Rusałka, Sumka - tylko brać z was przykład...a czy czekacie 36 godzin po wprowadzeniu nowego produktu ? Położna mi tak zaleciła ale przyznam się że nie zawsze się do tego stosuje
ja tez nie robie takich przerw ale tylko dlatego ze wszystko narazie ok bo gdyby cos sie działo to pewnie byłabym ostrożnijsza

u nas tez ostatnio w ciagu dnia tylko 30 minutowe drzemki, od czasu do czasu zdarzy się jakieś spanie ok. 2 godzin, ale to raczej z powodu nocnego spania

stokrotki pisze:
hihihi a ja myślałam że to tylko moja Zosieńka przesypia całe noce :) fajna sprawa prawda dziewczyny oby tak dalej :)
u nas też tak dlatego mnie nie było bo w dzień nie śpi tylko cały czas trzeba gadać z nią albo cyca czy u was też w dzień wcale nie śpią

Eliasz nie chcial sypiac w dzien panicznie sie bal zasnac, jakby mu cos mialo umknac waznego. Nauczylam Go tego doslownie na sile. Teraz spi przynajmniej 4 godziny dziennie, powinien wg Tracy Hogg miec 3 drzemki po 1,5 h i 8h snu nocnego.
W dzien jest co 2-3 h na cycku i duzo go nosimy i zabawiamy , w nocy budzi sie co 3-4 godziny.

Noemi tez spi mi w dzien jakkrolik...po pol godzinki max godzina...ale to i takjakis plytki ten sen...smok jej co chwila wypada,a wtedy ma nerwy na maxa... ::) ::)
Ale w nocy spi mi ladnie..tylko czasami o 6.oo rano po karmieniu zamiast spac dalej to smieje sie jak szalona...i na szczescie w nocy pije mi z cycka...bo w dzien czasmi trudno ja dostawic...flosno protestuje i wtedy na ratunek idzie mi butelka...ale wtedy przynajmniej moge po jednym opuszczonym karmieniu sciagnac wiecej mleka zeby sie najadla na nastepne karmienie...bo ostatnie czasy ciezko sciagnac mi 80 ml...a jak nakarmie butelka to cycuszki zdaza sie napelnic ladnie...
No a co do zmiany pieluszek w nocy to ja zawsze zmienialam co karmienie...bo balam sie ze jej sie dupcia odpazy przez noc..ale jak przeczytalam ze Wy nie zmieniacie to i ja sprobowalam ...z tyleczkiem nic sie nie dzieje a i ja mam wieksza wygode w nocy...
KURDE CO JA BYM ZROBILA BEZ TEGO FORUM... ;D ;D

MÓJ kAROLEK IDENTYCZNIE JAK ELIASZEK JEŚLI CHODZI O CZĘSTOTLIWOŚĆ JEDZENIA, Z TYM ŻE W DZIEŃ TO ON WG MNIE PRZESYPIA OKOŁO 3H - CHOĆ CZASEM MOŻE WIĘCEJ ale niestety wciąż nieregularnie.
Jedynie od około 11 na spacerze ok 1,5 h jest w miarę częstą drzemką...poza tym takie po 30 min. Wieczorem śpi od 21 do około 7-8 z dwoma karmieniami w międzyczasie.
A wiecie ile wciągnął ostatnio z butli jak mnie nie było - 170 ml!!! sporo :) i tylko dziwnie się patrzył na tatusia że takim dziwnym cyckiem go karmi ;D ciekawe czy by się nie przejadł jakby mleka było więcej...

reklama
A moja mała dziś też tylko takie dwie drzemki po 15 minut od 14.30 nie śpi patrzy sie na sufit i gada do niego :)zobaczymy jak w nocy wczoraj była pobódka o 4.00 a dziś???Za to w dzeń daje popalić non stop cycek i jeszcze do tego u nas cały dzień padał deszcz i dziś zero spacerku może dlatego mała taka marudna bo w wózku spała normalnie ale to wiadomo powietrze!!! ;)

Do góry