reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

O, to fajnie macie, Martusia jak tylko się obudzi to chwilkę poleży, postęka, ale zaraz płacze, jak ją weźmie mąż to się trochę uspokoi, nawet się z nim pobawi, ale jak trwa to dłużej niż jakies 5 minut to zaraz się strasznie złości, i tak płacze, że ma problem z przyssaniem się do piersi... za to jak się przyssie to ciągnie jak smok! i patrzy na mnie z wyrzutem. Taki z niej głodomorek!

reklama
U mnie to samo w nocy tylko Kubas nawet sie nie budzi tylko kwęka i wierci, a jak przez sen sen sie naje to zaraz spokojnie usypia. A u mnie z tymi nocnymi karmieniami to zupełnie sie wszystko rozregulowało. Było od 21-3 lub 4, potem 6 i 8 a teraz Kuba potrafi zasnąć o 18 i spać do 23, przesypiając kąpiel a potem od 23 do 3 potem 5 i 7.
Ell czu twoja niunia sama w tych wieczornych godzinach domaga się jedzenia, czy karmisz ją tak godzinowo?

sumka sama się domaga, potrafi tylko przespać to o 18.30 jak jestesmy na spacerze, natomiast to przed 20 to musi byc zawsze, bo nawet na dworze sie rozbudzi i wrzeszczy w niebogłosy ;D, a po kapieli tez od razu chce jeść, czasami zaczyna płakac już w czasie oliwkowania.

basiu - zrobilam sobie nalesniki na wodzie zamiast mleka, bo tez mleka nie moge...Wiadomo sa gorsze ale i tak mi smakowaly..A pdiatra mowila zebym sobie na piwie zrobila, musze sprobowac:))
Ja juz tez zaczynam coraz wiecej wprowadzac do diety..wczoraj zjadlam pomidorowke i bylo oki a dzisiaj bedzie melonik....A i wcinam dzem aroniowy
Tylko po bananie Mateuszek ma kupki ze sluzem i nie wiem czy jesc i sie przyzwyczai organizm czy odczekac jeszce a tak lubie banany...
Ryb jeszcze nie jadlam..a w ogole mam taka ochote na zestaw nadmorski:smazona rybka plus frytki i surowka z bialej kapusty...mnaim...ale sobie smaku narobilam..

Mateuszek spi od ok 9 do 23.30, pozniej od 12 do 2 i od 2.20 do 5.20...pozniej jest krzyzys i spi tylko hodzine i musze go larmic a jest taki glodny????? nie wiem czemu tak..teraz spi z tatusiem w naszym lozku a ja buszuje po necie...a pozniej spacerek...

Na kolki daje caly czas Gripe Water raz czesciej raz rzadziej, i modle sie zeby juz minely....
a zamiast chleba jem wafle ryzowe i wafle z 4 ziaren - zasmakowaly mi...

Dziewczyny jakie herbaki owocowe pijecie..bo bym sie napila jakies i nie wiem ktora mozna????

Aniu u mnie po bananie podobne historie, nie jem i zobacze moze sie skusze za miesiac, 2. Swietny pomysl z tymi nalesnikami !!! Jutro sprawdze, aha jem tez rozne produkty sojowe, w tym desery waniliowe, pycha z platkami ryzowymi ( takie jak cornflakes). A nalesniki zrobie na mleku sojowym zwyklym lub waniliowym.
Pije wszystkie herbatki hipp mozliwe , uwielbiam melise z pomarancza i miete.

dziewczyn a tak przez ciekawosc to jesli nie mozecie mleka krowiego to moze mozecie same wykorzystywac do jedzenia mleko modyfikowane dla niemowlat-alergikow? Ja jak podejrzewalam ze mala moze byc uczulona na mleko krowie i przestalam jesc nabial to do kawy zbozowej itd. sypalam mleko HA. moze w smaku jest do bani ale tak mi wpadlo do lba ze skoro ona takie moze to ja tez ;)

Jesli dziecko jest uczulone na bialko mleka krowiego to mama nie moze uzywac nawet mleczek HA, jedynie hydriolizaty tak jak i dziecko a te sa paskudneeeeeeee ;D ;D

zawsze można jeszcze poratować się mlekiem sojowym :) my jesteśmy wegetariankami i wlasnie takie mleko pije ja

A tak z innej beczki chciałam dokarmiać moją Zosie butlą , ale ona za cholere niechce . Próbowałam różne smoczki , różne mleka nawet kupiłam a tu nic ..... Czy mam dalej "na siłę" probować czy odpuścić sobie na jakiś czas?!

aska outada pisze:
Aniu u mnie po bananie podobne historie, nie jem  i zobacze moze sie skusze za miesiac, 2. Swietny pomysl z tymi nalesnikami !!! Jutro sprawdze, aha jem tez rozne produkty sojowe, w tym desery waniliowe, pycha z platkami ryzowymi ( takie jak cornflakes). A nalesniki zrobie na mleku sojowym zwyklym lub waniliowym.
Pije wszystkie herbatki hipp mozliwe , uwielbiam melise z pomarancza i miete.
mi nie kazali pic miety...bo niby zatrzymuje laktacje...

reklama
dziewczeta - rekord!!!! Mała juz od tyg spi- od 22 do 7..a dzis do 8 - bez przerwy!!..obudziłam sie oczywiscie zalana..pioersi jak bomby!:)..i z jednej ściągnęłam ponad 150 ml..na drugą obudziło sie moje Słonko:) i po tym jak sie najadło:)- zasnęło spowrotem:):) ;D ::)

Dziś tez pierwszy raz samochodem obie pojechałyśmy do (moich tesciów) -jej dziadków:)..b. miły dzionek:)

Do góry