reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

O, to fajnie macie, Martusia jak tylko się obudzi to chwilkę poleży, postęka, ale zaraz płacze, jak ją weźmie mąż to się trochę uspokoi, nawet się z nim pobawi, ale jak trwa to dłużej niż jakies 5 minut to zaraz się strasznie złości, i tak płacze, że ma problem z przyssaniem się do piersi... za to jak się przyssie to ciągnie jak smok! i patrzy na mnie z wyrzutem. Taki z niej głodomorek!

reklama
U mnie to samo w nocy tylko Kubas nawet sie nie budzi tylko kwęka i wierci, a jak przez sen sen sie naje to zaraz spokojnie usypia. A u mnie z tymi nocnymi karmieniami to zupełnie sie wszystko rozregulowało. Było od 21-3 lub 4, potem 6 i 8 a teraz Kuba potrafi zasnąć o 18 i spać do 23, przesypiając kąpiel a potem od 23 do 3 potem 5 i 7.
Ell czu twoja niunia sama w tych wieczornych godzinach domaga się jedzenia, czy karmisz ją tak godzinowo?

sumka sama się domaga, potrafi tylko przespać to o 18.30 jak jestesmy na spacerze, natomiast to przed 20 to musi byc zawsze, bo nawet na dworze sie rozbudzi i wrzeszczy w niebogłosy ;D, a po kapieli tez od razu chce jeść, czasami zaczyna płakac już w czasie oliwkowania.

basiu - zrobilam sobie nalesniki na wodzie zamiast mleka, bo tez mleka nie moge...Wiadomo sa gorsze ale i tak mi smakowaly..A pdiatra mowila zebym sobie na piwie zrobila, musze sprobowac:))
Ja juz tez zaczynam coraz wiecej wprowadzac do diety..wczoraj zjadlam pomidorowke i bylo oki a dzisiaj bedzie melonik....A i wcinam dzem aroniowy
Tylko po bananie Mateuszek ma kupki ze sluzem i nie wiem czy jesc i sie przyzwyczai organizm czy odczekac jeszce a tak lubie banany...
Ryb jeszcze nie jadlam..a w ogole mam taka ochote na zestaw nadmorski:smazona rybka plus frytki i surowka z bialej kapusty...mnaim...ale sobie smaku narobilam..

Mateuszek spi od ok 9 do 23.30, pozniej od 12 do 2 i od 2.20 do 5.20...pozniej jest krzyzys i spi tylko hodzine i musze go larmic a jest taki glodny????? nie wiem czemu tak..teraz spi z tatusiem w naszym lozku a ja buszuje po necie...a pozniej spacerek...

Na kolki daje caly czas Gripe Water raz czesciej raz rzadziej, i modle sie zeby juz minely....
a zamiast chleba jem wafle ryzowe i wafle z 4 ziaren - zasmakowaly mi...

Dziewczyny jakie herbaki owocowe pijecie..bo bym sie napila jakies i nie wiem ktora mozna????

Aniu u mnie po bananie podobne historie, nie jem i zobacze moze sie skusze za miesiac, 2. Swietny pomysl z tymi nalesnikami !!! Jutro sprawdze, aha jem tez rozne produkty sojowe, w tym desery waniliowe, pycha z platkami ryzowymi ( takie jak cornflakes). A nalesniki zrobie na mleku sojowym zwyklym lub waniliowym.
Pije wszystkie herbatki hipp mozliwe , uwielbiam melise z pomarancza i miete.

dziewczyn a tak przez ciekawosc to jesli nie mozecie mleka krowiego to moze mozecie same wykorzystywac do jedzenia mleko modyfikowane dla niemowlat-alergikow? Ja jak podejrzewalam ze mala moze byc uczulona na mleko krowie i przestalam jesc nabial to do kawy zbozowej itd. sypalam mleko HA. moze w smaku jest do bani ale tak mi wpadlo do lba ze skoro ona takie moze to ja tez ;)

Jesli dziecko jest uczulone na bialko mleka krowiego to mama nie moze uzywac nawet mleczek HA, jedynie hydriolizaty tak jak i dziecko a te sa paskudneeeeeeee ;D ;D

zawsze można jeszcze poratować się mlekiem sojowym :) my jesteśmy wegetariankami i wlasnie takie mleko pije ja

A tak z innej beczki chciałam dokarmiać moją Zosie butlą , ale ona za cholere niechce . Próbowałam różne smoczki , różne mleka nawet kupiłam a tu nic ..... Czy mam dalej "na siłę" probować czy odpuścić sobie na jakiś czas?!

aska outada pisze:
Aniu u mnie po bananie podobne historie, nie jem  i zobacze moze sie skusze za miesiac, 2. Swietny pomysl z tymi nalesnikami !!! Jutro sprawdze, aha jem tez rozne produkty sojowe, w tym desery waniliowe, pycha z platkami ryzowymi ( takie jak cornflakes). A nalesniki zrobie na mleku sojowym zwyklym lub waniliowym.
Pije wszystkie herbatki hipp mozliwe , uwielbiam melise z pomarancza i miete.
mi nie kazali pic miety...bo niby zatrzymuje laktacje...

reklama
dziewczeta - rekord!!!! Mała juz od tyg spi- od 22 do 7..a dzis do 8 - bez przerwy!!..obudziłam sie oczywiscie zalana..pioersi jak bomby!:)..i z jednej ściągnęłam ponad 150 ml..na drugą obudziło sie moje Słonko:) i po tym jak sie najadło:)- zasnęło spowrotem:):) ;D ::)

Dziś tez pierwszy raz samochodem obie pojechałyśmy do (moich tesciów) -jej dziadków:)..b. miły dzionek:)

Do góry