reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Dziewczyny, słuchajcie, mam Bebilon Pepti, który kupiłam jak moja córcia miała podejrzenie o alergię... Całe szczęście nie ma jej, ale wiem, że inne dzieci niestety mają :( czy któras z Was używa, bo chętnie się pozbęde.. ??? ???
Jest nieotwarte i ma date waznosci do listopada 2007

P1050383.jpg

P1050386.jpg

Jakby co, piszcie na priva albo bezposrednio na adres wanda_22@o2.pl

reklama
oj tez chciałabym brac przyklad z rusałki i sumki, ale niestety moja mała ewidentnie na niektóre produkty mówi nie, dzisiaj zjadlam sobie prince polo i juz wieczorem mała miała godzinna kolkę:(( ciekawe czy pozniej tez nie bedzie lubiała słodyczy, oj wypomne jej to kiedyś ;)

lekarka mowi, ze moje malenstwo ma jeszcze słabo rozwiniety układ pokarmowy, choćby dlatego, że jednak urodziła sie 3 tygodnie przed terminem i musze brac to pod uwage.

kurcze moje malenstwo spi od wczora 21.45 do teraz a juz 7... nie wiem czy ja budzic... czy co, mialam wczoraj faktycznie wieczorem 3 jedzenia ale zeby az tak spać, jadla o 18.30, potem 19.30 i 20.45, a zazwczaj jest o 17 i potem 19.30 i 20.45, nic poczekam jeszcze 30 minut- i zbacze czy drugie swoje sniadanko tez przegapi

drugiego sniadanka nie przegapiła ;D, a jaka wyspana i zadowolona jest:)) mam nadzieje ze jej takie spanie się spodoba ;)

Ja jeszcze smażonego, kapusty i fasoli boję się zjeść, na smażone to nawet ochoty nie mam, nigdy nie przepadałam za kotletami. A taką mam ochotę na fasolkę po bretońsku!!! Muszę się wreszcie odważyć. Poza tym jem już praktycznie wszystko, oprócz ogórków, bo po nich jest Malutkiej źle.

Ja wczoraj spróbowałm pizzy i nie przypadła małemu do gustu. Mnie zręsztą też. Chyba już się przyzwyczaiłam do zdrowego jedzenia ;D

Otylka przespała kolejna cała noc, od 21 do 6 rano- zastosowałam ponowne 3 karmienia wczoraj i podziałało- oby tak dalej:)

Wczoraj tez dalismy malej jabłuszko do polizania, a dzisiaj caly dzien ma takie jasne kupki- wczesniej takich nie miala i nie wiem, czy to po tym jablku.

ja tez bym chciala ell tak jak sumka i rusalka...
dzisiaj zjadlam banana i Mateo ma kolki ale nie jestem na 100% pewna czy od tego banana czy od tego ze go dokarmilam miedzy karmieniami, bo sie domagal przed zasnieciem..
A dzisiaj w nocy ladnie spal od 12.20 do 1.45 a pozniej od 2.15 do 5...:))))ciekawe jak bedzie dzisiaj, bo jest przez te kolki marudny, na spacerku w kolko sie budzil i musialam masowac brzuszek...

ell
- co to znaczy ze zastosowalas 3 karmienia???

Aniu76 ja do tej pory karmilm mała o 17 potem był spacerek, powrót o 19.30 i przed zasnieciem dwa karmieniaZ- karmienie , kapiel, karmienie i mała wytrzymywała od 22 do 4, o 4 budziła sie na 5 minutowe jedenie i niuniu do 8. Ostatnio wypadł nam wieczorny spacer i mala nie wytrzymała z jedzeniem do 19.30 i musiałam dac jej cyca juz o 18.30, potem znowu dostała według planu o 19.30 i 20.45 i przespała cała noc. Wczoraj ulozylam podobnie dzien i mała znowu przespała noc. Te 5 minutowe karmienie w nocy było bezsensu, mala budził tylko niewielki głod, zjadala troche i twardo zasypiała do 8. Teraz chyba juz tak zostawimy, odpuscimy sobie wieczrne spacerki i bede starała sie tak ja karmic- o ile to nie był przypadek.

reklama
ell-to normalnie bosko, moze ja Twoj plan zastosuje:)
Dzieczyny a jak u WAs jest ze zmian pieluszki w nocy, zmieniacie przy kazdym karmeiniu, czy tylko jak jest bomba????

Do góry