reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Dziewczyny, słuchajcie, mam Bebilon Pepti, który kupiłam jak moja córcia miała podejrzenie o alergię... Całe szczęście nie ma jej, ale wiem, że inne dzieci niestety mają :( czy któras z Was używa, bo chętnie się pozbęde.. ??? ???
Jest nieotwarte i ma date waznosci do listopada 2007

P1050383.jpg

P1050386.jpg

Jakby co, piszcie na priva albo bezposrednio na adres wanda_22@o2.pl

reklama
oj tez chciałabym brac przyklad z rusałki i sumki, ale niestety moja mała ewidentnie na niektóre produkty mówi nie, dzisiaj zjadlam sobie prince polo i juz wieczorem mała miała godzinna kolkę:(( ciekawe czy pozniej tez nie bedzie lubiała słodyczy, oj wypomne jej to kiedyś ;)

lekarka mowi, ze moje malenstwo ma jeszcze słabo rozwiniety układ pokarmowy, choćby dlatego, że jednak urodziła sie 3 tygodnie przed terminem i musze brac to pod uwage.

kurcze moje malenstwo spi od wczora 21.45 do teraz a juz 7... nie wiem czy ja budzic... czy co, mialam wczoraj faktycznie wieczorem 3 jedzenia ale zeby az tak spać, jadla o 18.30, potem 19.30 i 20.45, a zazwczaj jest o 17 i potem 19.30 i 20.45, nic poczekam jeszcze 30 minut- i zbacze czy drugie swoje sniadanko tez przegapi

drugiego sniadanka nie przegapiła ;D, a jaka wyspana i zadowolona jest:)) mam nadzieje ze jej takie spanie się spodoba ;)

Ja jeszcze smażonego, kapusty i fasoli boję się zjeść, na smażone to nawet ochoty nie mam, nigdy nie przepadałam za kotletami. A taką mam ochotę na fasolkę po bretońsku!!! Muszę się wreszcie odważyć. Poza tym jem już praktycznie wszystko, oprócz ogórków, bo po nich jest Malutkiej źle.

Ja wczoraj spróbowałm pizzy i nie przypadła małemu do gustu. Mnie zręsztą też. Chyba już się przyzwyczaiłam do zdrowego jedzenia ;D

Otylka przespała kolejna cała noc, od 21 do 6 rano- zastosowałam ponowne 3 karmienia wczoraj i podziałało- oby tak dalej:)

Wczoraj tez dalismy malej jabłuszko do polizania, a dzisiaj caly dzien ma takie jasne kupki- wczesniej takich nie miala i nie wiem, czy to po tym jablku.

ja tez bym chciala ell tak jak sumka i rusalka...
dzisiaj zjadlam banana i Mateo ma kolki ale nie jestem na 100% pewna czy od tego banana czy od tego ze go dokarmilam miedzy karmieniami, bo sie domagal przed zasnieciem..
A dzisiaj w nocy ladnie spal od 12.20 do 1.45 a pozniej od 2.15 do 5...:))))ciekawe jak bedzie dzisiaj, bo jest przez te kolki marudny, na spacerku w kolko sie budzil i musialam masowac brzuszek...

ell
- co to znaczy ze zastosowalas 3 karmienia???

Aniu76 ja do tej pory karmilm mała o 17 potem był spacerek, powrót o 19.30 i przed zasnieciem dwa karmieniaZ- karmienie , kapiel, karmienie i mała wytrzymywała od 22 do 4, o 4 budziła sie na 5 minutowe jedenie i niuniu do 8. Ostatnio wypadł nam wieczorny spacer i mala nie wytrzymała z jedzeniem do 19.30 i musiałam dac jej cyca juz o 18.30, potem znowu dostała według planu o 19.30 i 20.45 i przespała cała noc. Wczoraj ulozylam podobnie dzien i mała znowu przespała noc. Te 5 minutowe karmienie w nocy było bezsensu, mala budził tylko niewielki głod, zjadala troche i twardo zasypiała do 8. Teraz chyba juz tak zostawimy, odpuscimy sobie wieczrne spacerki i bede starała sie tak ja karmic- o ile to nie był przypadek.

reklama
ell-to normalnie bosko, moze ja Twoj plan zastosuje:)
Dzieczyny a jak u WAs jest ze zmian pieluszki w nocy, zmieniacie przy kazdym karmeiniu, czy tylko jak jest bomba????

Do góry