reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Ja używam zwykle Belli- kosztują ok.8-9 zł za 30 szt, zależy gdzie, nie mają co prawda kleju, mogły by być też trochę cieńsze, ale ogólnie nie są złe. Jak zakładam bluzkę, spod której byłoby je widać, to biorę wkładki Gerbera- ok. 16-17 zł, chyba 36 szt, są cieniuteńkie, ale obawiam sie, że jak mleczko bardziej cieknie, to zaraz byłyby przemoczone. Tylko że u mnie to raczej nie ma takiego problemu, rzadko się zdarza, żebym miała wkładki mokre, ale na wszelki wypadek wolę włożyć. Jak raz nie miałam, bo zapomniałam kupić, to oczywiście byłam mokra... dobrze że byłam wtedy w domu. A tryskanie zdarza się tylko wtedy, jak Martusi w czasie jedzenia cycuś wypadnie z buzi.
Basiu ;D ;D ;D

reklama
Basiu u nas w czasie seksu to samo- zawsze musza byc tetry pod reka bo jak zacznie cieknac to koniec....

Dawno mnie nie bylo, bo wyjechalam do tesciow na dzialke...Mateuszek sie kompletnie rozregulowal
Najpierw na korzysc,,..spal na spacerku po 2,5 godziny w nocy po kapieli ponad 4 a pozniej dostal takich kolek ze w dzien spal 20 minut a w nocy dzisiaj oobudzil sie - pierwsza noc w domu - po kapieli po godzinie..normalnie zalamka....
Straszne ma gazy i wyje okropnie tak go brzuszek boli..zasypia albo przytulony do mnie, grzeje mu cialkiem brzuszek albo jak mu masuje brzucho...
Zaczelismy mu podawac Gripe Water ale nie wiem czy to cos pomaga..
Dziewczymy kolkowe czy kolo 3 miesiaca przechodza Waszym maluchom kolki????Bo ja juz bym chciala zeby przeszly...
Gluszek jak u Ciebie????

Aniu76 dobrze, że w koncu sie odezwałaś:))) bo tak sie zastanawiałysmy co u Mateuszka... u nas koleczki coraz rzadziej, zdarzaja sie ale tylko wtedy kiedy mamausia zgrzeszy, wiem juz co mojej corci przeszkadza i jak sie stosuje do przepisow to ok, a jak zrobie lekki upust to od razu lament... chociaż staram sie raz w tygodniu wyprobowac zakazaną rzecz, aby wiedzieć jak tam sie sprawy maja i tak ostanio jajecznice sprobowałam i małej nic nie było... za to lody dalej w odstawce, jak skusiłam sie na wloskie, to mała dwa dni miała bole wieczorem. ALE DO KONCA 3 MIESIACA JUŻ NIEWIELE I TAK SIE POCIESZAM, ŻE BEDZIE CORAZ LEPIEJ:)))) Trzymamy kciukasy za Mateuszka, a przy zmianie miejsca mały pomarudzi i pewnie wszystko wroci do normy szybciutko.

ell - ja tez sie steskinilam za bb.
Mateuszek dzisiaj spokojny, zaliczyl juz 3 drzemki po ok 35 min a teraz gaworzy sobie do myszek i miskow w lozeczku i pewnie zaraz kolejna drzemka.wlasnie ta kolejna drzemka jest bo nie zdazylam wyslac wczesniej a pora karmienia o 16.15...karmie dzisiaj co 2 godz 15 minut
Nakarmimy i na spacerek...:))))

ja własnie tak na majówkach czytałam o dziurkach w sutkach i tam dziewczyny pisza o 3, lub 5-6 dziurkach a ja sie u mnie doliczyłam 9 kanalików w każdej piersi piersiach ;D a dziwiłam sie czemu mała sie krztusi przy jedzeniu...

Mateo mial w nocy atak kolki i plakal, zaczal prykac - chyba z 20 bakow pod rzad...a wina..to mama zjadla na noc 3 gotowane jablka, mnie jezdzilo w brzuchu a jemu to juz w ogole...Pierszy raz plakal przez brzuch w nocy...a ja juz myslalm ze bedzie lepiej a tutaj coraz gorzej...kiedy to przejdzie????????????? :(
Daje mu regularnie GROPE WATEr ale juz sama nie wiem czy skutkuje...
Jak tam z dieta dziewczyny, jecie juz wszystko czy nadal wiezienna dieta???
Bo ja juz jestem wyczerpana, ostatnio zamiast chleba jem wafle ryzowe, bo wydaje mi sie ze maly strasznie baki puszczal po chlebie i ja tez....
Ja tez mam z 5-7 kanalikow- widzialam jak lakataorem odciagalam mleko, Mateo tez sie krztusi nieraz jak je...

reklama
Ja zaczęłam jeść smażone wiadomo ale nie za mocno.Jem czekolade ale taką dla dzieci KINDER Boję się jeszcze jeść kapustę !!!a czy któraś z WAS jadła już żur bo ja mam straszną ochotę właśnie na żur i jutro gotuję i myślę jeść czy nie jeść dodam że moja mała ma jeszcze kolki ale już nie takie silne także organizm się już przyzwyczaja powoli a kupka zmieniła się w janobrązową!!!A co wy wprowadziłyście nowego do diety czyt jecie już wszystko???????? ;)

Do góry