reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Kasiu u mnie podobnie dlatego kupilam ostatnio wielorazowe wkladki Aventu bo wydawalam co 3 dni kilkanascie zlotych na wkladki jednorazowe.

reklama
U mnie to samo tylko nie co 3 godziny a co godzinę mrowienie i napływ mleczka a jak mała pije to częściej. Ja często odciągam pokarm laktatorem (może to dlatego).niestety już chodzę na parę godzin do pracy tak to jest jak się ma własną firmę o urlopie macierzyńskim można zapomnieć. Aska napisz proszę jak sprawdzają się te wielorazowe wkładki bo ja niestety też na władki wydaję majątek , musze zmieniać kilka razy dziennie bo są mokre :p

Asia, koniecznie napisz coś o tych wkładkach wielorazowych!

A mnie znów zaczęły strasznie boleć sutki a dziś całe piersi. Kurcze coś czuje, że może się to znów skończyć zapaleniem piersi :(

Moja Oliwka w nocy budzi się dopiero o 4 dlatego wtedy zawsze mam twarde piersi, a w dzień mam zawsze miękkie ale widzę że i tak aż jej wycieka nieraz z buzi i sika czasem w górę, a laktatorem nigdy nie udało mi się ściągnąć dlatego nie martwcie się tym to że laktator pusty nie znaczy że brak pokarmu

Kasiu , Kakaw , wkladki okazaly sie beznadziejnie uszyte choc chlonne. Sa uszyte z materialu , dosc sztywnego i wyglada to mniej wiecej tak jakbym wsadzila zakretki od sloikow ;D Jest jednak plus, w domu nosze tylko te aventu i oszczedzam na jednorazowkach - oplacalo sie ;)

a ja ostatnio wybralam sie do pracy pokazac moj skarb, przygotowałam sobie butelke mleka, tak aby cyca nie wystawiac i co sie okazalo, jak mała karmiłam, to z piersi mi tak szybko lecialo mleczko, ze wkladki przeciekły natychmiast i puscily mi sie dwa strumienie- ale było smiechu....

Ja tez "uwielbiam" to tryskanie pod kątem 90 stopni... najczęściej po kapieli - wołam wtedy męża żeby mi pieluchę przynosił bo żeby wyjść z wanny muszę to jakoś zatamować ;) dzisiaj mi powiedział że chyba musi to sfilmować - taki miał ubaw ze mnie - ale mnie nie bardzo jest do śmiechu - z jednej strony ciesze sie ze mam tyle mleka ale z drugiej to mnie wkurza - wszystko zachlapane że już o seksie bez tryskania nie wspomne ;D

reklama
Baska niezle ,niezle z tym seksem ;D ::) ;D
z tego co wiem to duzo kobiet zachwalalo sobie wkladki z chicco...ale wiem ze sa dosc drogie...ja uzywam wkladek Nuk...i jestem bardzo zadowolona...chociaz jesli jejs duzoooooo mleka to nawet od Armaniego nie pomoga ;D ;D
ile wogole placicie za wkladki...bo wydaje mi sie ze tu w niemczech sa tansze...ja za 30 szt nuka place 1,99 euro...co na polski przelicznik wychodzi 7,70 zl...sa tez tansze wersje ale nie maja kleju i nie maja foli po jednej stronie wiec przeciekaja przy wiekszym wycieku ;D

Do góry