reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

U mnie chyba tez zaczyna się pusto robić... od kilku Marta ciągle je, a i tak mam wrażenie, że nie najada się porządnie. Ale na razie walczymy- jak chce to dostaje cyca, choćby to miało być pół godziny po karmieniu, a dzisiaj wyciągęłam laktator, i jak dłużej śpi to laktator w ruch. Mam nadzieję, że się uda.

reklama
Ja tak walcze od półtora tygodnia i nic. Laktatorem z dwóch cycków ledwo 100ml uzbieram. Narazie dokarmiam ale nie chce męczyć jej i siebie i zastanawiam się czy nie przjść całkiem na butle.

U mnie ten sam problem..Od kilku dni piersi jakies miekkie i mam wrazenie ze puste..ale Noemi jakos sie najadala...A dzis ciagnie cyca prawie co godzine...i spi jak krolik..po kilkanascie minut...czyzbym miala miec sahare w cyckach??? ::) ::)

klamka nie poddawaj sie tak szybko, ja tez jakos 2 tygodnie temu myslałam, ze mleko mi zanika, a teraz walcze z nawałem....przystawiaj mała czesta a wszystko wroci do normy

a ja jedna piers..druga..i mogę ściągac..ale tak jak pisze Ell..przystawiajcie dziewczęta..laktację pobudzają nasze Maleństwa.."bawiąc "się brodawkami

Klamka 100ml to całkiem sporo - biorąc pod uwagę że laktator wyciąga dużo mniej niż dziecko...
Ja tez mam dużo i niestety muszę spać w topie z wkładkami bo bym nas zalała :) A mały ma taki zegarek w brzuchu że jak zaśnie i mijaja 3 h to krzyk - równiutko :) Chociaż czasem też mu się zdazra jeść co 2- 2,5 h. Piersi tez mi chyba tak uregulował bo jak mija magiczna 3 h to czuję mrowienie i cieknie....śmiesznie było jak mi tak w kinie zaczęło jak go u mamy z butelką zostawiliśmy - piersi pieką, patrzę na zegarek - a tu pora karmienia :)

Ja też mam za dużo pokarmu. W nocy budze się ostatnio przed małym i czekam aż się obudzi bo mam wrażenie że mi cycki eksplodują jak go nie przystawie. Natomiast w dzień mam mam je chyba puste - mały ciągnie co chwila i chyba wszystko wysysa ....

ja odkąd urodziłam Klaudię..cały czas śpię w staniku..dalej gdzies ide..obowiazkowo- wkładki..bo już kilka razy zdarzyły się dość ekstremalne sytuacje.. :D

reklama
Do góry