reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

U mnie chyba tez zaczyna się pusto robić... od kilku Marta ciągle je, a i tak mam wrażenie, że nie najada się porządnie. Ale na razie walczymy- jak chce to dostaje cyca, choćby to miało być pół godziny po karmieniu, a dzisiaj wyciągęłam laktator, i jak dłużej śpi to laktator w ruch. Mam nadzieję, że się uda.

reklama
Ja tak walcze od półtora tygodnia i nic. Laktatorem z dwóch cycków ledwo 100ml uzbieram. Narazie dokarmiam ale nie chce męczyć jej i siebie i zastanawiam się czy nie przjść całkiem na butle.

U mnie ten sam problem..Od kilku dni piersi jakies miekkie i mam wrazenie ze puste..ale Noemi jakos sie najadala...A dzis ciagnie cyca prawie co godzine...i spi jak krolik..po kilkanascie minut...czyzbym miala miec sahare w cyckach??? ::) ::)

klamka nie poddawaj sie tak szybko, ja tez jakos 2 tygodnie temu myslałam, ze mleko mi zanika, a teraz walcze z nawałem....przystawiaj mała czesta a wszystko wroci do normy

a ja jedna piers..druga..i mogę ściągac..ale tak jak pisze Ell..przystawiajcie dziewczęta..laktację pobudzają nasze Maleństwa.."bawiąc "się brodawkami

Klamka 100ml to całkiem sporo - biorąc pod uwagę że laktator wyciąga dużo mniej niż dziecko...
Ja tez mam dużo i niestety muszę spać w topie z wkładkami bo bym nas zalała :) A mały ma taki zegarek w brzuchu że jak zaśnie i mijaja 3 h to krzyk - równiutko :) Chociaż czasem też mu się zdazra jeść co 2- 2,5 h. Piersi tez mi chyba tak uregulował bo jak mija magiczna 3 h to czuję mrowienie i cieknie....śmiesznie było jak mi tak w kinie zaczęło jak go u mamy z butelką zostawiliśmy - piersi pieką, patrzę na zegarek - a tu pora karmienia :)

Ja też mam za dużo pokarmu. W nocy budze się ostatnio przed małym i czekam aż się obudzi bo mam wrażenie że mi cycki eksplodują jak go nie przystawie. Natomiast w dzień mam mam je chyba puste - mały ciągnie co chwila i chyba wszystko wysysa ....

ja odkąd urodziłam Klaudię..cały czas śpię w staniku..dalej gdzies ide..obowiazkowo- wkładki..bo już kilka razy zdarzyły się dość ekstremalne sytuacje.. :D

reklama
Do góry