reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Olusi na szczęście chyba już przeszło cokolwiek to było. Przez cały dzień jak jadła to super ale jak tylko skończyła jeść i brałam ją do odbicia to płacz był taki, że w pewnym momencie mało sama z nią nie zacząłam wyć bo nie wiedziałam co jej jest i jak jej pomóc. I to nie ważne czy był cycek czy butelka. Ale dziś już po dwóch karmieniach jesteśmy i narazie Ok mała uśmiechnięta. I właśnie przed chwilą zrobiła wieeelką kupę.

reklama
hej babeczki
ja wyczytalam w fachowej ksiazce o mlych dzieciach ze te puste piersi to normalne w drugim miesiacu zycia,bo to zjawisko wystepuje pod nazwa zastoj laktacyjny ale mija po kilku dniach i nalezy przystawiac bobo czesto do piersi zeby znowu pobudzic laktacje.to chyba wam sie to przytrafilo
pozdrawiam

Dziewczyny a jakim mlekiem dokarmiacie maluchy albo karmicie???? Ja narazie NAN 1 ale zastanawiam się nad Bebilonem. I jeszcze jedno, czy wasze dzieciaczki piją ze smoków 1 czy już 2???? Bo myśle czy nie spróbować już z 2....

Ja dokarmiam Bebilonem, zwykla 1 jest super bo ma probiotyki i dziecko robi sliczne kupki.

U mnie tez problem pustych piersi. Maly moglby przyssac sie na stale ale niestety nie nadazam z produkcja pokarmu wiec dokarmiam ale staram sie naprawde malo. Ostatnio podaje najwyzej 30 - 60 ml najwyzej 4 razy w ciagu doby co pozwala nam uniknac histerycznego placzu a dziecko jest syte i bardziej spokojne.

Niestety u nas tez powrot do karmienia co 1,5- 2 godziny w ciagu dnia a w nocy co bite 3 godziny i ani minuty dluzej ;))

Klamko ja juz ponad tydzien temu przeszlam na smoczki butelkowe nr 2 bo maly sie strasznie meczyl przy 1. Ale wode nadal podaje przez 1 bo sie synek krztusi!

Ell to wcale nie jest za dużo moja tak samo przybiera i nawet nie powiedzieli że dobrze tak jak to by była norma co prawda dostała policzków ostatnio ale to nic małe dzieci są ładne pulchniutkie a jak zaczynają chodzić to szczupleją

a ja znowu walczę z nawałem pokarmu w piersiach..co rano budze sie zalana..mokra:(..mimo, iż Mała budzi się conajmniej raz w nocy..

Rusałko, Mikołaj budzi się co 2-3 godziny. Jak zbliża się 3 godzina, to ja już jestem mokra. To samo w dzień... I tak codziennie...

to Kasiu u mnie podobnie..a do tego..jak ten czas sie przedłuży w ciągu dnia...to piersi są nabrzmiałe..az niekiedy bolą..i (nied wiem jak napisać).."tryskają mlekiem"..:)

reklama
Do góry