reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Asiu..dzisiaj dokarmilismy butelka na noc, po tym jak zjadl z mojej piersi, wyplul brodawke i nie chcial juz wiecej - wrabal 80ml NANu HA..bylam w szoku..pewnie by pospal dlugo gdyby nie nosek..
Zamowilam wizyte u laryngologa i zobaczymy co powie...czytalam ze to przechodzi i zeby wkraplac sol fizjologiczna i klasc na brzuszku...
Dzisiaj dokarmilam przedwyjsciem na spacer i Matuszek zasnal od razu, bez smoka i spal 2 godziny 15 minut po czym jak sie rozdarl...juz byl glodny na maksa..a moje piersi twarde ..wtrzachnal az mu sie uszy trzesly ;D ;D ;D
A jutro poradnia laktacyjna na 8.00 zaraz lece spac zeby sie wyspac..ciekawe co nam doradza...

Sumka - Mateusz bardzo odchyla glowe i musze mu przytrzymywac albo sscie moje ramie albo szyje...A ostatnio mu sie ladnie odbija ;) ;)

Asiu a ile na raz dajesz i czy wtedy tez dokarmiasz piersia????

reklama
Ania koniecznie napisz jak było w poradni
No to cieszę się że nie tylko mój tak wierzga. Ja też myślałam że coś może z systemem nerwowym nie tak, ale podobno tak może być przy kolkach.
Widzę że nasze maluchy wkroczyły w podobny okres ;D

Ola też tak przy odbijaniu główką wali gdzie popadnie. W ogóle ostatnio się skapłam, że jak przy jedzeniu zaczyna się bardziej wieżgać i prężyć to znak, ze za dużo powietrza się nałykała i tzreba do pionu. Zaraz ładnie się odbija i znowu je spokojnie.

Pysia my robimy tak samo! Jak zaczyna ostro "tańcować" to biorę Mikołaja do pionu i beka jak stary :-) A potem znów mu troszke daję jedzonka

dzięki dziewczyny to tez tak spróbuję zty m bekaniem. Moja to jakby na mrowisku leżała i robi Aniu dokladnie tak jak tój Mateuszek - pocmoka 10 minut i wopuszcza cycka i się patrzy zwyarzem "O co chodzi, Gdzie cycy?" kakaw i co ci lekarz powiedził?

Pytałam dziś połoznej o prężenie przy jedzeniu i powiedziała "po prostu taka natura" Ja widzę że mojego wszystko rozprasza - albo z wewnątrz - gazy, kupa itd , albo z zewnątrz - głosy, ostre swiatło itd....

Dziewczyny wrocilismy z poradni laktacyjnej i jest podejrzenie ze maly ma skaze bialkowa i dlatego tak placze.
Mam nie jesc nabialu przez tydzien i na sprawdzenie przyjsc.
Mateuszek przytyl ponad 535g przez 8 dni, pediatra powiedzial ze go niezle koksujemy.
I ze z tego co mowimy ile dajemy sztucznego wynika ze ja mam bardzo duzo pokarmu
A placze dlatego ze go boli brzuszek i przelyk od pokarmu - takaz jest teza a nie dlatego ze glodny.
Mam karmic z poduszka, glowka znaczniej wyzej niz reszta ciala, to moze nie bedzie sie prezyl przy karmieniu.A prezyc sie tez moze dlatego ze kupa idzie albo od tej skazy jak polyka to boli go przelyk...
A tak juz moze jest ze sie najada szybko w te 8-10 minut. Mam sprawdzac czy cos leci z piersi jesli tak to brac Mateuszka na odbicie i znowu do piersi...
I rozbudzac go jak zasypia.
Ograniczyc dokamianie do 20ml, karmic na zadanie, mniej wiecej co 90 minut, bo wyglada na to ze ma maly zoladek.
i tyle
a teraz slodko spi, taka pogoda to mam nadziej ze pospi

A i jeszcze odnosnie noska zatkanego..wkraplac sol fizjologicza, marimer tez moze byc..
Wyciagac tylko te gluty ktore widac, takie suche i najpierw je zmiekczyc sola fizjologiczna..Tych glutow co nie widac nie wyciagac na sile bo to tylko powoduje powstawanie nastepnych i tak w kolo...ahas i przejdzie to z czasem..zbadany, osluchany i wszytko w porzadku.
ale sie rozpisalam...

Aniu ja coś czuję że mojego też wlaśnie przełyk boli, bo zawsze jak jest niespokojny to potem mu się odrobinę takiego serka odbija.
Czy masz budzić Mateusza co 90 min na jedzenie?

reklama
ja też tak robi.ę żeby się odbiło ale nieraz muszę parę razy podczas jednego karmienia
kurczę też się boję tej skazy

Do góry